Imam 23 godine.
Imam neredovnu menstruaciju i policisticne jajnike.
Posto ne podnosim oralnu kontracepciju, ginekolog mi je prepisao Primolut-Nor tablete 2x1 od 19. do 26. dana ciklusa, u trajanju od 2 meseca. Posle druge ture sam dobila menstruaciju sa jakim bolovima (ginekolog je rekao da su bolovi zbog hormona), a na ultrazvuku mi se videlo da se levi jajnik uvecao (pre tableta je bio 23x16mm, a sad je 34x14mm). Sad me bole oba jajnika, a naredna 3 meseca treba da pijem Primolut-Nor 2x1 od 21. do 25. dana ciklusa.
Na ovom sajtu sam procitala da se Primolut-Nor tablete ne smeju piti cesce od 2 puta godisnje, pa me interesuje da li moze da mi skodi.
Za nedelju dana treba da pocnem sa trecom turom, pa molim za hitan odgovor.
Hvala unapred!
Primolut-Nor? - za ginekologa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 1:53 pm
Meni je primolut pomogao nenormalno!Posle spontanog sam imala anovulatorne cikluse i neredovno krvarenje,na moru sam ga pitala par dana po jednu tabletu (trebala sam 3) i evo vec 3 meseci sve je super!Imamredovne cikluse,ovulaciju,na ultrazvuku je sve uredu,hormoni su super,nemam reci
Ne znam odgovor na tvoje pitanje al reko samo da pohavlim primolut hehe
Srecno!

Ne znam odgovor na tvoje pitanje al reko samo da pohavlim primolut hehe
Srecno!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Primolut-Nor? - za ginekologa
micil napisao: na 3 meseca treba da pijem Primolut-Nor 2x1 od 21. do 25. dana ciklusa.
Na ovom sajtu sam procitala da se Primolut-Nor tablete ne smeju piti cesce od 2 puta godisnje, pa me interesuje da li moze da mi skodi.
Mislim da se to što si pročitala odnosilo na Postinor koji je nešto sasvim drugo (sredstvo za hitnu kontracepciju iliti 'tableta dan posle').
Ne, radi se o Primolut-Noru. Ali pogresila sam sajt, tj. nisam to nasla na ovom, vec na banjaluckom forumu, na podforumu za ljepotu i zdravlje. Evo citat.
nofrks napisao:za odlaganje menstruacije mozesh korititi bilo koje kontraceptivne pilule!!Naravno najbolje bi bilo da odesh kod ginekologa,ali ukoliko si redovno ishla na preglede(sto ne znachi jednom godishnje ),verovatno ti je objasnio kako se koriste iste!Josh bolje ako si ih nekada koritila.Ono sto treba da pazish je da nemaju sve isto vreme delovanja.Raspon je otprilike 2 nedelje od pochetka menstruacije do 5 dana pre,a ako je bash potrebno i 3 dana!Dakle dok pijesh tablete ,menstruacija izostaje,cim prekinesh,ciklus dobijash nakon 2-3 dana,bez nekih teshkoca!
Nije preporuchljivo odlagati menstruaciju na duze od 10 dana i to 2-3 puta zaredom!!
Primolut-nor-5 nisu kontraceptivne pilule tableta sadrzi 5 mg Norethisteronacetat ,i piju se maximum 2 puta godishnje!
Meni samo jedna stvar tu nije jasna: pre tableta ti je jajnik bio manji nego posle? I kada ti je radjen ultrazvuk? Odmah posle menstruacije, za vreme ili sredinom ciklusa? Jer, koliko ja znam ako folikul ostane za drugi ciklus to nije dobro...onda postaje cista...
I ja bih cisto informativno volela da cujem nekog od strucnih sa foruma.
Kada bi se javila DrObgin....
I ja bih cisto informativno volela da cujem nekog od strucnih sa foruma.
Kada bi se javila DrObgin....
Re: Primolut-Nor? - za ginekologa
Prosle godine sam jednom za odlaganje mens uzela primolut nor, sve je bilo u redu, samo mi je lice bilo puno bubuljica, velikih crvenih bubuljica
I sad idem sa deckom na neko putovanje, i bas prvi dan putovanja trebam dobiti :S Htela bih opet da odlazem sa ovim lekom, ali plasim se da cu opet biti tako ruzna :S Sta da radim? Hvalaa

I sad idem sa deckom na neko putovanje, i bas prvi dan putovanja trebam dobiti :S Htela bih opet da odlazem sa ovim lekom, ali plasim se da cu opet biti tako ruzna :S Sta da radim? Hvalaa