za dr.PRESETNIK TEST NA ANOMALIJE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jelka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 12:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

za dr.PRESETNIK TEST NA ANOMALIJE

Post od jelka »

JA SAM 10 NEDELJA TRUDNOCE I HOCU RADI REDA DA URADIM TEST NA ANOMALIJE.OVO MI JE DRUGA TRUDNOCA .ZNAM DA POSTOJI TRIPL TEST ALI SE SAD POJAVIO NEKI KVADRO TEST U BIA LAB LABARATORIJI (AKO SAM DOBRO REKLA) KOJI KOSTA 5 5OO DINARA.INACE NEMAJU VEZE PARE HTELA SAM DA PITAM DA LI STE CULI ZA TAJ TEST I DA LI JE ON DOSTA BOLJI OD OVOG DRUGOG .KOJI VI PREPORUCUJETE DA SE URADI .HVALA
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Zaista nisam cula za quadro test, do sada postoji Double test oko 10 nedelje trudnoce, ali on daje manje informacija nego klasican Triple test.Cim saznam o cemu se radi javicu se na forum, da bi svi bili obavesteni, koji su zainteresirani. Prim. Dr lj.Presetnik
jelka
Novi član
Novi član

Post od jelka »

TO SE RADI SAMO U BIA LAB LABORATORIJI. MENI SU OBJASNILI DA ON IMA 4 MARKREKA I DA JE ISTO KAO AMNIOSINTEZA POUZDAN TJ. 90 POSTO A REZULTAT SE DOBIJA SAMO PUTEM VADJENJA KRVI I RADI SE IZMEDJU 15 I 18 NEDELJE.TELEFON JE 3444 859.JA SAM HTELA DA IPAK CUJEM I NEKO STRUCNO MISLJENJE.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:D Tripl test kako ga neki zovu radi se iz krvi pacijentkinje. Meri se nivo beta HCG, alfa-feto-protein, E2, PAP-protein (quadripl test moglo bi se reci!) + rizik zbog starosti+UZ bebe.
A sigurnost tj senzitivnost 70%! On je vise skrining test! :cry:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:) :-? Da nebude iznenađenja, i genetsko ispitivanje plodove vode, krvi iz posteljice ili pupčanika nije sasvim sigurno da ćete roditi potpuno zdravo dete! Anomalije mogu nastati i zbog spoljnih faktora (NPR:TORCH) a ona se nevide na genomu! :cry:
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Raspitala sam se kod magistri, koje vode laboratorije, koje odredjuju Triple i ostale testove i cinjenica je da se u quadro testu, odredjuje plus inhibin. S obzirom da taj cetvrti elemenat nije u okviru Priska metode, dobijaju se samo vrednosti u Momima, koje su , pa opet dosta rastegljive u tumacenju. Inace krvni testovi i treba da su samo skreening, a definitivno AC, kod nas, odredjuje samo neke hromozomske anomalije, a nazalost postoje i druge, osim trizomije 21. para.
jelka
Novi član
Novi član

Post od jelka »

AKO SAM DOBRO RAZUMELA TA DVA TESTA SU VRLO SLICNA.OK PA ONDA CU DA URADIM TRIPL SCRINING TEST.HVALA PUNO
Odgovori