Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ja sam cula da je ta metoda prekida trudnoce bas preporucljiva za zene koje nisu radale, te bi trebalo da je jako bezbedna i bez posledica, ali Vi ste bili u malo vecoj trudnoci nego sto bi trebalo,. Nadam se da ce Vam i doktorka odgovoriti... Sta kaze Vas lekar, da li pratite ovulaciju, kakvi su Vam ciklusi? Pozdrav !!!
kao sto rekoh ranije, sve je u redu, imam redovne cikluse,sa ovulacijama,ali nista.
cula sam da je kod zavaljene materice neki polozaj dobar,a drugi nije.
ne znam,sve me jako buni.
Ti si bila 8-ma nedelja i isla si na ovu metodu?
Kakvi su to problemi nastali?
Pa prvo, bilo je zostalih delova (ne znam kako drugacije da se izrazim), pa onda merenje vrednosti beta HCG svake nedelje da bivideli sta se desava pa tako jedno mesec dana, na srecu smanjivala se vrednost bete, al sam onda imala krvarenja na 10 dana (inace imam redovne menstruacije, nikad problem pre ovoga), pa vadjenje hormona, da bi mi posle 2 meseca od prekida dali hormone i rekli da ukoliko se ne regulise u roku od mesec dana ide kiretaza..sto je meni bilo strasno jer nisam ostajala trudna pre ovoga i izabrala sam ovu metodu jer je bezbednija...srecom sredilo se i sve je bilo ok...ono cime sam ja bila ogorcena jeste lekarima, tj ima 2 ili 3 dr u Visegradskoj koje rade su zaduzene za to, i ukoliko ne podmitite ne vode bash racuna o vama i tome sta se desava, nezainteresovane su i imala sam osecaj da ih nije ni briga, dao si pare odradio si pa sta bude...tek na moje pitanje da li radi negde privatno je posvetila malo vise paznje i meni je to bilo strasno
...posle 7 dana ja mislim ili ne znam koliko (posle prekida )ide se na kontrolu...otisla sam na kontrolu (prvi put) i tamo su bile jos 3 devojke koje su cekale iz istog razloga (bilo ih je jos 20 unutra ali te tri su bile iz istog razloga kao i ja), medju njima je bila i devojka koja je bila sa mnom u sobi, a koja je imala jaku vezu...elem posto smo cekali jedno 3 sata ta devojka (sa vezom) je poludela i otisla na odeljenje gde se nalazio dr koji joj je bio veza, nas tri smo ostale i cekale, posle par minuta dolazi neka sestra pita sta cekamo i ubacuje nas kod neke dr koja je trebutno bila slobodna, glavna sestra nije tu, ulazimo mene dr pregleda i kaze ok je sve samo krvni ugrusci, samo ce to izacii i bez terapije salje me kuci..u medjuvremenu dok sam ja bila unutra devojka sa vezom se vratila i digla frku tj njena veza(dr ) je zvao glavnu sestru i urgirao da se ta devojka sto pre pregleda,...e sad haos..ulazi gl. sestra vidi da nas pregleda dr koja nije zaduzena za to (postoje 3 dr koje su upucene i rade na toj metodi) i frka, dere se na sestru , nas zaustavlja da sacekamo dr zaduzenu za to,( koja se u medjuvremenu pojavljuje) ...e sad opet ulazim na pregled dr mi kaze da ima ostataka i krvnih ugrusaka i podhitno najacu terapiju sa antibioticima (udarne doze)...e sad zamislite sta bi bilo da nije bilo te devojke sa vezom i da sam otisla kuci bez terapije, dokle bi to otislo (sepsa , jaka infekcija ko zna)...kad sam dosla kuci i shvatila sta se to prepodne desavalo, shvatila sam da sam imala ogromnu srecu sto je devojka sa vezom bila tu
Molim Vas, napisite nam ko su te ' divne' doktorke, i u kojim to privatnim ordinacijama rade pa tamo salju svoje pacijente iz Visegradske?
ja na kraju nisam otisla privatno kod nje, samo na moje pitanje da li radi privatno situacija se promenila ,rekla je nema potrebe da dolazis privatno ovde cemo, e sad ja sam to protumacila mozes i ovde da platis, jer stvarno nisam videla razloga zasto ta 2 meseca pre toga nije bila tako ljubazna i predusretljiva kao posle mog pitanja...
e sad koliko su krive samo dr ne znam..sve je to ok i metoda i sve ali posle toga organizacija je ocajna i tu je NAJVECI PROBLEM, odgovornost nicija (pa ipak si potpisala)
problem se javlja kada dodje do problema
mislim da se kod manjih trudnoce do 6 nedelja retko javljaju problemi
Trudim se da saznam, iz cistog kaprica, koliko kosta medikamentozni prekid trudnoce u izvesnim privatnim ordinacijama, pa da vidimo koliko ta ljubaznost, a da ne kazem savesno lecenje kosta. Zato sam vas i pitala kod kojih ste to lekara u Visegradskoj bili, da vidimo da li se radi o ostim osobama u tim privatnim ordinacijama. Pogadate?
e razmisljam i ne mogu da se setim kako se prezivala dr, secam se da je bila mlada i mrsava mislim da se zvala Jelena....e sad mislim da je Dukanac takodje u toku sto se tice metode ali nju nisam srela tako da za nju ne mogu nista da kazem...
al cinjenica je da se nista ne moze bez para, ili bar na neki nacin da im skrenes paznju (pare pokloni svejedno)
Zna da tu metodu primenjuju u Jevremovoj, ali moje prijateljice i ja smo zvale da pitamo za cenu i ni po koju cenu nece da kazu preko telefona, kao prvo pregled i UZ pa ce Vam doktor sve reci...