prekid trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
acakololec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 18, 2013 4:00 pm

prekid trudnoce

Post od acakololec »

Zdravo svima, forum je odlican.
Imam sledeci problem i nadam se da cete mi pomoci:

Pre nedelju dana sa suprugom smo otisli na redovnu kontrolu (19 punih nedelja), doktorka nam je posle pregleda rekla da plod ima problem sa srcem i uputila nas kod privatnika jer ima bolji ultrazvuk i jasnije ce da vidi o cemu se radi. Otisli smo mi odmah i covek potvrdio isto i dao predlog da se prekine trudnoca ali da to mora da se resi na klinici u beogradu ili Nisu. Istog dana uzeli smo uput i otisli u Nis. Najpre posto je moja supruga iz Nisa otisli smo privatno kod doktora koji je kazu medjunajboljima u Nisu i on je sve potvrdio kao i doktori u Vranju cak je i rekao da se plod ne razvija skoro 4 nedelje. U ponedeljak 13.05. je supruga primljena na Klinici u Nisu odradjena je odmah krvna slika, ultrazvuk i sledeceg dana je supruga prebacena na odeljenju gde se rdi prekid trudnoce, neznam tacno kako se zove odeljenje to je na prvom spratu. S obzirom da je ovo druga trudnoca moje supruge, imamo sina koji ima skoro tri godine i prvi poradjaj je bio carskim rezom nesmeju po reima doktora da se daju injekcije jer su mnogo jake i moze da dodje do pucanja materice pa su zapoceli sa stavljanjem gela u sredu u 12h, zatim jos jednom istog dana u 18h. u cetvrtak nista nije radjeno a u petak je ponovo u 12h gel i ponovo u 18h. Danas kada je dezurni doktor pregledao rekao da nema svrhe da vise stavljaju gel jer ne deluje i grlic materice se nije uopste otvorio. Dezurni doktor je predlozio da sacekaju nacelnika i da on nadje resenje i predlozi sta dalje. U ponedeljak je uzeta plodova voda (jedva malo jer je nema) i uzorak posteljice na testiranje, pre uskrsa je radjen dabltest koji je bio pozitivan. Od utorka nije radjen ultrazvuk, nezna se dali je plod jos uvek ziv.

Mene interesuje dali ovo sto doktori na klinici rade jeste postupak u takvim slucajevima i dali postoji rizik jer se nezna dali je plod ziv. I koja je dalja procedura u prekidu trudnoce?

Imam milion stvari da pitam, ali trenutno samo ovo.

Hvala
Odgovori