Pre deset godina sam prekinula trudnocu staru 5 nedelja. To mi je bila prva trudnoca. U tom momentu sam imala pogresan podatak o svom rh faktoru (!). Prekid je izvrsen uz podatak da sam krvna grupa 0+. Skoro sam saznala da mi je ustvari krvna grupa A-! Ta cinjenica me je strasno potresla. Interesuje me sada da li ja mogu da zatrudnim i iznesem trudnocu. Kakve su posledice ovako nastale greske?
Nadam se da ima odgovora na ovo pitanje.
Srdacan pozdrav.
Child
Prekid trudnoce i negativan rh faktor
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 6:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga child,
ako zelis da proveris da li su u tvom organizmu stvorena antitela kao posledica pobacaja, to mozes da uradis putem krvi. ( Verujem da su male sanse s obzirom na tako rani prekid trudnoce). Ipak, pri svakoj sledecoj trudnoci, treba, u slucaju da dodje do krvarenja, primiti Rhogam kao zastitu, kao i posle porodjaja, ako je beba Rh+
ako zelis da proveris da li su u tvom organizmu stvorena antitela kao posledica pobacaja, to mozes da uradis putem krvi. ( Verujem da su male sanse s obzirom na tako rani prekid trudnoce). Ipak, pri svakoj sledecoj trudnoci, treba, u slucaju da dodje do krvarenja, primiti Rhogam kao zastitu, kao i posle porodjaja, ako je beba Rh+
Veliko hvala za odgovore. Citala sam o slicnim stvarima na forumu pre nego sto sam postavila pitanje, ali nisam naisla na slucaj kada posle prekida trudnoce nije dat rhogam. Na osnovu vasih odgovora i cinjenice da je otac tog deteta je krvna grupa 0+, mislim da bi bilo pametno da sad proverim nivo antitela.
Srdacno vas pozdravljam.
Child
Srdacno vas pozdravljam.
Child