prekid mleka
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
prekid mleka
Prije 15 dana sam imala carski rez i prekinuto mi je mleko odmah.Prima sam estradiori inekcije 5 komada. Sada posle 15 dana dobkila sam temepraturu 38 i iz grudi prlikom pritiska izlazi pomalo mleka. Da li neko moze da mi kaze kako da zaustavim mleko ?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Re: prekid mleka
Obrati se svom ginekologu pod hitno.A što zaustavljaš mleko ne želiš da dojiš ili moraš iz zdravstvenog razloga.Ako želiš što pre da olakšaš grudi daj bebcu da ih isisa jer ako je krenula temperatura predpostavljam da su se jako napunile i da su upaljene, to se dešava i ženama koje ne zaustavljaju mleko prirodna pojava prvih dana dok se neuspostavi ravnoteža pražnjenja.Sve dok se ne izmuzeš ili dok nedaš bebi da isisa imaćeš bolove, pritisak i temperatur.Stavi obloge i masiraj čvoriće dok nestigneš kod lekara da te uputi šta da piješ(verovatno je mastitis).
u redu . Hvala puno na odgovoru.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Verovatno je mastitis u pitanju zato moras kod dr.
Ono sto je meni pomoglo (prolazila sam vise puta kroz tu nocnu moru) su listovi kupusa, ohladis ih u frizideru i previjas na grudi (budu posle skoro ko kuvani). Mozes ispod njih i da namazes kiselo mleko.
U svakom slucaju bi trebala bar malo mleka da izmuzes (da smanjis pritisak), pa stavljaj ove hladne obloge. Inace lekar ce ti ukoliko ne zelis da dojis dati tablete koje zaustavljaju dalju produkciju mleka (ali i uz tablete ne staje mleko odjednom). Mene su te tablete izludjivale (morala sam posle tri meseca iz zdravstvenog razloga da prestanem sa dojenjem) bila sam od njih dve nedelje skoro luda....
Ono sto je meni pomoglo (prolazila sam vise puta kroz tu nocnu moru) su listovi kupusa, ohladis ih u frizideru i previjas na grudi (budu posle skoro ko kuvani). Mozes ispod njih i da namazes kiselo mleko.
U svakom slucaju bi trebala bar malo mleka da izmuzes (da smanjis pritisak), pa stavljaj ove hladne obloge. Inace lekar ce ti ukoliko ne zelis da dojis dati tablete koje zaustavljaju dalju produkciju mleka (ali i uz tablete ne staje mleko odjednom). Mene su te tablete izludjivale (morala sam posle tri meseca iz zdravstvenog razloga da prestanem sa dojenjem) bila sam od njih dve nedelje skoro luda....
Po mom doktoru to nije mastitis jer mi grudi nisu ni tvrde niti ima kvrzica niti su bolne. Pocela sam oblozima od kupusa pa se nadam da ce uroditi plodom. Ja nemam nikakvu nelagodnost ni bol u predelu grudi. Od kada sam stavila kupus temperatura je nestala. Ne znam koliko da stavljam ove obloge???? I da li ima neka posebna ishrana kako bi se smanjilo mleko???
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Proizvodnja mleka je po sistemu potraznja-proizvodnja, tj. ako beba ne sisa a ti se ne izmuzavas prestace samo. Ja sam se porodila carskim rezom i mleko mi je nadoslo tek posle nedelju dana (tu sam imala strasni mastitis pa su morali da mi daju jednu tabletu za prestanak dojenja da bi se pritisak smanjio). Grudi su mi bile ogromne i kao od kamena (a bol neizdrziv). Posle sam se tri meseca patila sa mlekom, beka nije htela da siki pa sam se izmuzavala i taman kad sam stigla do momenta da je bilo dovoljno mleka (jer sam pre toga morala da uskacem sa dohranom posto je mleka bilo jako malo - dal od te tablete ili sam i pored velikih grudi imala malu proizvodnju) morala sam da prestanem sa dojenjem. Sa sve tim tabletama "obustava" je trajala bogme nekih dobrih 10 dana.
Stavljaj obloge dok ti bude prijalo....i dok bude imalo potrebe.
Stavljaj obloge dok ti bude prijalo....i dok bude imalo potrebe.
Hvala puno na odgovrima!