prehlada u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
the twin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 5:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

prehlada u trudnoci

Post od the twin »

Molim Vas da mi neko odgovori koliko je opasna prehlada u VI mesecu trudnoce???????? Jako sam zabrinuta i neznam kako da se lecim. Za sada samo pijem cajeve, a nos mi je zacepljen. Koje kapi za nos da koristim? Sta da radim ako pocnem da kasljem?????????????
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

na zalost i kod mene je slicno, ali je u pitanju alergija. ja sam u petom mesecu.
nos mi je zacepljen. jedan lekar mi je rekao da ukapljavam kapi za nos samo uvece da bih se naspavala , i da ih nije preporucljivo koristiti cesce jer su adstrigens-pa mogu suziti i krvne sudove u materici. drugi lekar mi je rekao: ma kakvi, slobodno nastavi da koristis taj sprej od propolisa koji ima u sebi oko 0,5% tog adstrigensa.
prvi mi je rekao i da ne uzimam nista za alergiju, drugi da slobodno uzmem fenergan.

od simptoma imam i grebanje u grlu, suv kasalj, curi mi nos.

pomoglo mi je:
propolis kapi za decu
beli luk, izerendan u toploj supi
slanina, dugo se zvace i skine kao tu neku grlobolju.

sretno
the twin
Novi član
Novi član

Post od the twin »

hvala puno!!!!!
NSCUCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 12:08 pm

Post od NSCUCA »

Mozes koristiti i fizioloski rastvor, da ga kapas u nos ko kapi, bezbedne su a i bebe ih koriste (a ne skode trudnoci). To je meni moja DR rekla kad sam ja u trudnoci bila prehladjena.
the twin
Novi član
Novi član

Post od the twin »

Evo sad sam i ja saznala da moze da se koristi i caj od kamilice, tako sto se u njega stave 2 kasike soli...
Mislite li da ova prehlada, ako je virusnog porekla, nece stetno da utice na bebu u VI mesecu?????????
NSCUCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 12:08 pm

Post od NSCUCA »

Moja rodjaka je u sedmom mesecu imala temperaturu 38, pa je rodila zdravog sincica. Sve sto mozes prirodnije da koristis, koristi. Ali , cim budes bila u mogucnosti ipak se o svemu posavetuj sa svojim doktorom.
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Post od helenav »

Ja sam imala oba problema u dvije trudnoće. Elem, alergiju na polen sam "fasovala" u 9. mjesecu. Savjet ljekara je bio da ne izlazim iz kuće kako bih se što manje izlagala polenu i naravno prozori zatvoreni. Našla sam neku mast na biljnoj bazi koju sam nanosila štapićem u nos, strani je proizvođač i i počinjala je sa DR. pa neki naziv. Meni je pomogla.

Kod prehlade i bola u grlu dobar je limun i med pomješan i svako malo kašičicu popiti da se samo spušta u grlo- ako me neko razumio :P . Kod temperature se smije popiti paracetamol, jer je i antipiretik i analgetik. Obloge od ustajale vode na noge. Za nos se mogu koristiti marisol kapi - slobodno. Kod kašlja bilo koji sirup na biljnoj bazi (od bijelog sljeza). Možeš ušpinovati šećer i mlijeko. Samo nemoj paničiti, ali da bi bila mirnija posjeti svoga ginekologa ili ga pozovi, ili ljekara opšte prakse.
Ostale lijekove doktor po potrebi uključuje.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

helenav napisao:Ja sam imala oba problema u dvije trudnoće. Elem, alergiju na polen sam "fasovala" u 9. mjesecu. Savjet ljekara je bio da ne izlazim iz kuće kako bih se što manje izlagala polenu i naravno prozori zatvoreni. Našla sam neku mast na biljnoj bazi koju sam nanosila štapićem u nos, strani je proizvođač i i počinjala je sa DR. pa neki naziv. Meni je pomogla.
zivot sa zatvorenim prozorima je trenutno moja stvarnost.
mada, danas smo izasli u centar, celi dan sam se setala, sedila, nije da me nije nista iritiralo, ali je ipak podnosljivo. opet, ako se stan ne vetri-mislim da ni to nije zdravo.
helenav
Stalni član
Stalni  član

Post od helenav »

:D Pa provjetri ga navece ili po danu ako je kisa:) Nisam ni mislila da budes hermeticki zatvorena. Ili otvori i prozraci a za to vrijeme idi u drugu sobu. Pozdrav :lol:
helenav
Stalni član
Stalni  član

Post od helenav »

:D Pa provjetri ga navece ili po danu ako je kisa:) Nisam ni mislila da budes hermeticki zatvorena. Ili otvori i prozraci a za to vrijeme idi u drugu sobu. Pozdrav :lol:
Odgovori