Prehlada u 20-toj nedelji trudnoće

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Prehlada u 20-toj nedelji trudnoće

Post od Ksenija72 »

Uspela sam i pored svih preventivnih mera da zakačim neku prehladu ili viremiju...Prvo se razboleo suprug, pa dete, ja sam odolevala par dana i na kraju se probudila sa lagano otečenim krajnicima. Nemam temperaturu, ne kijam, ali se osećam potpuno izlomljeno. Ono što me zanima i čini prilično zabrinutom je uticaj prehlade na bebu. Pretpostavljam da nije grip pošto nemam temperaturu...mada, ko zna?! Pijem čajeve, vitamine, ispiram grlo panthenolom i nadam se da ću se provući. Ima li neko iskustvo sa prehladom u trudnoći? Svaki savet ili sugestija je dobrodošla.
Ksenija
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

Iz licnog iskustva znam da nije opasno. Imala sam bas jaku prehladu oko 20. nedelje. Nisam imala temperaturu, ali sam bila mnogo slomljena, nos mi je bio bas zapusen, znam da sam se plasila zbog kijanja...Trajalo je oko 5, 6 dana. Lecila sam se cajevima, vitaminima, fizioloskim rastvorom. Verovatno i sama znas da najvise rizika za trudnocu postoji u prva tri meseca. Imas na drugim forumima tudja iskustva prehlade u trudnoci...znam da je mene tada smirilo - pogledaj.
Pozdrav!
:)
Slika
Odgovori