Kada ginekolg uzme bris, da li ga automatski testira na hlamidiju ili to treba posebno napomenuti?
Puno hvala.
pregled
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Avg 23, 2005 4:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
DA, za uzimanje brisa na hlamidije i mikoplazme koristi se nesto drugacija tehnika i za to treba postojati poseban uput, a mislim (u stvari, sigurna sam) da se ti testovi rade i na Mikrobioloskom institutu i u Republickom zavodu za zastitu zdravlja - Batutu, jedino nisam sigurna da li se i koliko placa, ali to bar nije tesko proveriti.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 16, 2005 2:45 pm
Posto imam malo iskustva na ovu temu, ovom prilikom bih ga i podelila.
Da, istina je da se prilikom obicnog brisa ne dobijaju rezultati na Mikoplazmu, Ureaplazmu i Hlamidiju. To se sve moze uraditi kod privatnika, a i u ZZZZ BATUT. Uput za ovu instituciju nije potreban, jer ovi brisevi ne podpadaju pod socijalno osiguranje (na zalost!). Cena za sva tri gore napomenuta elementa, markera ili kako god vec, je 2300.00 dinara. Brisevi se uzimaju ponedeljkom, utorkom i sredom i mislim da to rade od 7 do 12, dok su rezultati gotovi za tri-cetiri-pet dana.
Verujem da je i kod privatnika slicna cena.
Nadam se da sam pomogla na neki nacin.....
Da, istina je da se prilikom obicnog brisa ne dobijaju rezultati na Mikoplazmu, Ureaplazmu i Hlamidiju. To se sve moze uraditi kod privatnika, a i u ZZZZ BATUT. Uput za ovu instituciju nije potreban, jer ovi brisevi ne podpadaju pod socijalno osiguranje (na zalost!). Cena za sva tri gore napomenuta elementa, markera ili kako god vec, je 2300.00 dinara. Brisevi se uzimaju ponedeljkom, utorkom i sredom i mislim da to rade od 7 do 12, dok su rezultati gotovi za tri-cetiri-pet dana.
Verujem da je i kod privatnika slicna cena.
Nadam se da sam pomogla na neki nacin.....
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 16, 2005 2:45 pm