pregled

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
2big
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2005 9:39 am

pregled

Post od 2big »

Kada ginekolg uzme bris, da li ga automatski testira na hlamidiju ili to treba posebno napomenuti?

Puno hvala.
CicaBg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 29, 2005 3:45 am

Post od CicaBg »

Po mom iskustvu, bris za hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu se radi odvojeno, znaci u redovnom brisu ove prisustvo ovih bakterija se ne moze ispitati. I, kako je meni receno u januaru, ne radi se u drzavnim institucijama, nego privatno.
Pozdrav :roll:
2big
Novi član
Novi član

Post od 2big »

Hvala lepo!
doktorka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2005 4:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od doktorka »

DA, za uzimanje brisa na hlamidije i mikoplazme koristi se nesto drugacija tehnika i za to treba postojati poseban uput, a mislim (u stvari, sigurna sam) da se ti testovi rade i na Mikrobioloskom institutu i u Republickom zavodu za zastitu zdravlja - Batutu, jedino nisam sigurna da li se i koliko placa, ali to bar nije tesko proveriti.
Pozdrav!
2big
Novi član
Novi član

Post od 2big »

Najlepse hvala!

Nazalost ista prica jos uvek...
Ako hoces nesto valjano, bez cekanja,uputa i setanja, pravac privatna laboratorija, pa udri po dzepu.... :roll:
gmilakovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2005 2:45 pm

Post od gmilakovic »

Posto imam malo iskustva na ovu temu, ovom prilikom bih ga i podelila.
Da, istina je da se prilikom obicnog brisa ne dobijaju rezultati na Mikoplazmu, Ureaplazmu i Hlamidiju. To se sve moze uraditi kod privatnika, a i u ZZZZ BATUT. Uput za ovu instituciju nije potreban, jer ovi brisevi ne podpadaju pod socijalno osiguranje (na zalost!). Cena za sva tri gore napomenuta elementa, markera ili kako god vec, je 2300.00 dinara. Brisevi se uzimaju ponedeljkom, utorkom i sredom i mislim da to rade od 7 do 12, dok su rezultati gotovi za tri-cetiri-pet dana.
Verujem da je i kod privatnika slicna cena.
Nadam se da sam pomogla na neki nacin.....
gmilakovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2005 2:45 pm

Post od gmilakovic »

Ups, zaboravila sam nesto. Ako je u pitanju samo bris na Hlamidiju, cena je oko 800.00 dinara (svaka mikroorganizam po 800.00 otprilike). Jako je bitno da se uradi i antibiogram, jer su glavna terapija antibiotici. Verujem da to svi praktikuju, ali za BATUT znam sigurno.
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Ne znam kako to! Ja sam pre par meseci dobila uput od gin. iz Doma zdravlja za Batut (mikoloska kultura, mikropl...) i platila sam samo 100 din.
Odgovori