Ultrazvucnim pregledom dojke ustanovljena je Dysplasio fibrocystica
mammea bill, rezultat tumor marker testa je 13.6, odredjena je
kontrola za 6 meseci. Imam 35 godina.
Zanimaju me prognoze ove bolesti, njena ozbiljnost i konkretno, da li
je uvod u kancerogeno obolenje.
Hvala.
pregled dojke
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 3:32 pm
aa
Pozdrav svima. Imam problem sa sestrom koja ima samo 17 godina: problem je poceo pre oko godinu dana; pojavilo joj se malo crvenilo na desnoj dojci koje je kasnije primeceno kao mali cvoric poput zrna pirinca blizu bradavice.Bila je kod doktora i davali su joj da maze neku mast, ta mast joj nije pomogla, tako da joj nije davalo volju za daljim istrazivanjem (sta je to i sta ga je izazvalo). To je tako sedelo nekoliko meseci, i pre neki dan je osetila bol. otisla je kod lekara opste prakse koji je istisnuo gnoj i rekao da je obicna cista. Davajuci joj uput radiologu. Posle pregleda na ultra zvuku radiolog je pronasao "Desni rezanj stitaste zlezde sa izoehogenim nadusom ka gornjem polu, promera 4,75mm x 3,70mm, ali se ne moze ukljuciti i uvecana paratireoidna zlezda." Poslao je kod ginekologa i ginekolog joj rekao da uradi analize hormona. problem je u ovome svi hormoni su u granici normale, samo prolaktin je povisen i iznosi 852,2, ?? sta znaci kada je taj hormon povisen, i kakvo je vase misljenje o svemu ovome? zaboravio sam da pitam posto joj je radiolog rekao da tumor nije, pa me interesuje i to da li tumor moze da se vidi preko ultrazvuka????
unapred hvala
unapred hvala
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
BROSURA : SAMOPREGLED DOJKI
BROSURA : SAMOPREGLED DOJKI
Znacaj postavljanja rane dijagnoze bilo kog oboljenja , pored saznanja koje mi je struka omogucila -saznala sam pre 17 godina (da 17 godina) kada sam sebi samoj postavila dijagnozuCa(nije bila dojka u pitanju) kako su mi kolege govorile i pre vremena za koje bi se mogao upotrebiti izraz -rano-, operisana ,dijagnoza histoloski potvrdjena.
IZLECENA sto potvrdjuje i period od 17 godina koji je protekao od operacije.
2008 godine ( svake godine ponesto korisno za zdravlje uradim aprila/maja u godini) uradila sam (bogato ilustrovala) brosuru o samopregledu dojki.Ne mogu je , koliko znam, prikazati ovde jer je sa dosta fotografiija i teksta koliko je bilo potrebno(ocekivala sam da je admin stavi kao lepljivu- no nije - valjda to spontano treba uraditi kada procitaju postove sto pisemo).
Na ovom forumu sam na 2 mesta ostavila poruku slicnu ovoj .
Dosta zena kojima sam je poslala su zahvalile ( ima nekih i na ovom forumu) .Hvala im al sam ja nezadovoljna jer bih zaista zelela da svaka zena ima ovu brosuru koja ce je osposobiti da svako oboljenje dojke , pa i karcinom ,otkrije RANO sto daje sansu za POTPUNO izlecenje .
Posaljite mi Vasu e-adresu upisom u pp...
Dobicete brosuru u toku dana.Ah, da ispustih da naglasim BROSURA JE POTPUNO BESPLATNA.
Od BOga Vam zdravlje R.
Znacaj postavljanja rane dijagnoze bilo kog oboljenja , pored saznanja koje mi je struka omogucila -saznala sam pre 17 godina (da 17 godina) kada sam sebi samoj postavila dijagnozuCa(nije bila dojka u pitanju) kako su mi kolege govorile i pre vremena za koje bi se mogao upotrebiti izraz -rano-, operisana ,dijagnoza histoloski potvrdjena.
IZLECENA sto potvrdjuje i period od 17 godina koji je protekao od operacije.
2008 godine ( svake godine ponesto korisno za zdravlje uradim aprila/maja u godini) uradila sam (bogato ilustrovala) brosuru o samopregledu dojki.Ne mogu je , koliko znam, prikazati ovde jer je sa dosta fotografiija i teksta koliko je bilo potrebno(ocekivala sam da je admin stavi kao lepljivu- no nije - valjda to spontano treba uraditi kada procitaju postove sto pisemo).
Na ovom forumu sam na 2 mesta ostavila poruku slicnu ovoj .
Dosta zena kojima sam je poslala su zahvalile ( ima nekih i na ovom forumu) .Hvala im al sam ja nezadovoljna jer bih zaista zelela da svaka zena ima ovu brosuru koja ce je osposobiti da svako oboljenje dojke , pa i karcinom ,otkrije RANO sto daje sansu za POTPUNO izlecenje .
Posaljite mi Vasu e-adresu upisom u pp...
Dobicete brosuru u toku dana.Ah, da ispustih da naglasim BROSURA JE POTPUNO BESPLATNA.
Od BOga Vam zdravlje R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
IDITE NA PREGLED KOD ENDOKRINOLOGA
Za was:
Prosto se cudim da je doktori nisu poslali na pregled kod endokrinologa sto Vam savetujem da uradite.
Ako ste u Beogradu (ili mozete dobiti overen uput ako niste ) preporucujem Vam kao najbolji Institut za endokrinologiju KCSrbije,ulica Dr Subotica ( u ulicu se ulazi od/kod Kradjordjevog parka i 2-ga zgrada levo je ovaj Institut u kome rade endokrinolozi koji su i u Svetu cuveni.
Sa uputom i zdrav. knjizicom javite se u zgradu - onu oznacenu u krugu klinika KLINICKI CENTAR , u kojoj se nalaze kabineti za ambulantne pregledei ili se javite na informacije u pomenutom Institutu gde ce te dobiti sva potrebna uputstva.
Zelim Vam srecu, i Vasoj sestri-naravno.
Pozdravljam Vas R.
Prosto se cudim da je doktori nisu poslali na pregled kod endokrinologa sto Vam savetujem da uradite.
Ako ste u Beogradu (ili mozete dobiti overen uput ako niste ) preporucujem Vam kao najbolji Institut za endokrinologiju KCSrbije,ulica Dr Subotica ( u ulicu se ulazi od/kod Kradjordjevog parka i 2-ga zgrada levo je ovaj Institut u kome rade endokrinolozi koji su i u Svetu cuveni.
Sa uputom i zdrav. knjizicom javite se u zgradu - onu oznacenu u krugu klinika KLINICKI CENTAR , u kojoj se nalaze kabineti za ambulantne pregledei ili se javite na informacije u pomenutom Institutu gde ce te dobiti sva potrebna uputstva.
Zelim Vam srecu, i Vasoj sestri-naravno.
Pozdravljam Vas R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))