Precesta menstruacija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:58 pm
Precesta menstruacija
Menstruacija mi je oduvek bila redovna medjutim od kraja prosle godine javljaju mi se cesta krvarenja. Na pr. u poslednja dva meseca imala sam cetiri menstruacije. Dala sam krv na analizu i hormoni su u granicama normale. Sada cekam rezultate ultrazvuka. Sta bi moglo biti u pitanju?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:58 pm
-
- Stalni član
Sve poremećaje menstrualnog ciklusa delimo na tri osnovna tipa :
1.Nepravilna krvarenja kod održanog pravilnog ritma (razmak izmedu dva menstrualna krvarenja) menstrualnih ciklusa
2.Nepravilnosti ritma krvarenja
3.Nepravilna aciklicna krvarenja (Disfunkcionalna krvarenja )
Nisi navela da li su oskudne,obilne,koliko traju!Mislim da ce ti to svako strucniji(ipak sam samo ginekolosko akuserska sestra) traziti kako bi bio upuceniji u tvoju situaciju!Nisi navela sve podatke koji su potrebni da bi ti se dao savet !
Mislim da si trebala do sada da posetis ginekologa,ako vec nisi!
1.Nepravilna krvarenja kod održanog pravilnog ritma (razmak izmedu dva menstrualna krvarenja) menstrualnih ciklusa
2.Nepravilnosti ritma krvarenja
3.Nepravilna aciklicna krvarenja (Disfunkcionalna krvarenja )
Nisi navela da li su oskudne,obilne,koliko traju!Mislim da ce ti to svako strucniji(ipak sam samo ginekolosko akuserska sestra) traziti kako bi bio upuceniji u tvoju situaciju!Nisi navela sve podatke koji su potrebni da bi ti se dao savet !
Mislim da si trebala do sada da posetis ginekologa,ako vec nisi!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
Re: Precesta menstruacija
Imala sam slicnu situaciju pocetkom prosle godine.Dr rekla,nakon poduze price i gin.pregleda, da je verovatno "cistica na jajniku",nije mi radila nikakve dodatne analize.rekla da ce ,kad cista pukne,da se ciklus sredi.Ja joj poverovala,tako je i bilo,posle mesec,dva.marina2005 napisao:Menstruacija mi je oduvek bila redovna medjutim od kraja prosle godine javljaju mi se cesta krvarenja. Na pr. u poslednja dva meseca imala sam cetiri menstruacije. Dala sam krv na analizu i hormoni su u granicama normale. Sada cekam rezultate ultrazvuka. Sta bi moglo biti u pitanju?
Posle toga radila UZ,sve bilo OK,te vise nije bilo potrebe za nekim analizama i terapijom.
Idi kod ginekologa,ako ga u medjuvremenu nisi posetila.
Pozdrav!
Re: Precesta menstruacija
Meni se ciklus pomerio sa tačno 26 dana na 18-19 dana, pre 4 godine, kada sam počela da muku mučim sa cistama. Srećna okolnost je što dobro podnosim pilule za kontracepciju, i koristeći njih sam regulisala ciklus. Pravila sam u tom periodu nekoliko pauza, najduža je bila od 7 meseci, i ciklusi su bili normalni tj 26-30 dana.marina2005 napisao:Menstruacija mi je oduvek bila redovna medjutim od kraja prosle godine javljaju mi se cesta krvarenja. Na pr. u poslednja dva meseca imala sam cetiri menstruacije. Dala sam krv na analizu i hormoni su u granicama normale. Sada cekam rezultate ultrazvuka. Sta bi moglo biti u pitanju?