Precesta menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
marina2005
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:58 pm

Precesta menstruacija

Post od marina2005 »

Menstruacija mi je oduvek bila redovna medjutim od kraja prosle godine javljaju mi se cesta krvarenja. Na pr. u poslednja dva meseca imala sam cetiri menstruacije. Dala sam krv na analizu i hormoni su u granicama normale. Sada cekam rezultate ultrazvuka. Sta bi moglo biti u pitanju?
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

Evo linka gde ces mozda pronaci odgovor na tvoje pitanje bar dok se ne javi neko od strucnih lica !
Pozdrav!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

marina2005
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:58 pm

Post od marina2005 »

Hvala, ali na tom linku nemaju moj slucaj.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

Sve poremećaje menstrualnog ciklusa delimo na tri osnovna tipa :

1.Nepravilna krvarenja kod održanog pravilnog ritma (razmak izmedu dva menstrualna krvarenja) menstrualnih ciklusa

2.Nepravilnosti ritma krvarenja

3.Nepravilna aciklicna krvarenja (Disfunkcionalna krvarenja )

Nisi navela da li su oskudne,obilne,koliko traju!Mislim da ce ti to svako strucniji(ipak sam samo ginekolosko akuserska sestra) traziti kako bi bio upuceniji u tvoju situaciju!Nisi navela sve podatke koji su potrebni da bi ti se dao savet !
Mislim da si trebala do sada da posetis ginekologa,ako vec nisi!
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm

Re: Precesta menstruacija

Post od cvet_bg »

marina2005 napisao:Menstruacija mi je oduvek bila redovna medjutim od kraja prosle godine javljaju mi se cesta krvarenja. Na pr. u poslednja dva meseca imala sam cetiri menstruacije. Dala sam krv na analizu i hormoni su u granicama normale. Sada cekam rezultate ultrazvuka. Sta bi moglo biti u pitanju?
Imala sam slicnu situaciju pocetkom prosle godine.Dr rekla,nakon poduze price i gin.pregleda, da je verovatno "cistica na jajniku",nije mi radila nikakve dodatne analize.rekla da ce ,kad cista pukne,da se ciklus sredi.Ja joj poverovala,tako je i bilo,posle mesec,dva.
Posle toga radila UZ,sve bilo OK,te vise nije bilo potrebe za nekim analizama i terapijom.
Idi kod ginekologa,ako ga u medjuvremenu nisi posetila.
Pozdrav!
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Re: Precesta menstruacija

Post od anyushkam »

marina2005 napisao:Menstruacija mi je oduvek bila redovna medjutim od kraja prosle godine javljaju mi se cesta krvarenja. Na pr. u poslednja dva meseca imala sam cetiri menstruacije. Dala sam krv na analizu i hormoni su u granicama normale. Sada cekam rezultate ultrazvuka. Sta bi moglo biti u pitanju?
Meni se ciklus pomerio sa tačno 26 dana na 18-19 dana, pre 4 godine, kada sam počela da muku mučim sa cistama. Srećna okolnost je što dobro podnosim pilule za kontracepciju, i koristeći njih sam regulisala ciklus. Pravila sam u tom periodu nekoliko pauza, najduža je bila od 7 meseci, i ciklusi su bili normalni tj 26-30 dana.
Odgovori