Radila sam analize hormona 2. dana ciklusa. Vrednosti SHBG su 157,9, a ref. vrednosti kazu "do 110".
Ostali hormoni su u granicama normale, a ja sam zbunjena jer sam radila testove zbog endometrioze koju sam prilicno uspesno lecila hormonima 6 meseci. Takodje imam probleme da aknama, koje nestaju uz pomoc Diane35, pa sam bila ubedjena da ce testosteron biti povisen, a on nije.
Jel zna mozda neko u cemu je trik? (ne mogu da sacekam sledecu nedelju da idem kod doktora)
povišen SHBG
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Povishen SHBG je obichno kod trudnoce, hipertireoizma, tj povishene funkcije shtitne zlezde, ili chak i kod anoreksije. U skorije vreme se porast SHBG povezuje i sa tumorskim pormenama u dojkama.
Nadam se da ste radili sve hormone, da je shtitna zlezda ok, a ako niste skoro bili na UZ dojke otidjite.
Nadam se da ste radili sve hormone, da je shtitna zlezda ok, a ako niste skoro bili na UZ dojke otidjite.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Bila sam na UZ dojke pre 6 meseci, i imam zakazan ponovo za nedelju dana, pa cu svakako proveriti.
Razgovarala sam u medjuvremenu s doktorom koji kaze da je moguce da je ovaj hormon povisen zbog upotrebe oralnih kontraceptiva, posto sam sa poslednjom kutijom zavrsila proslog ponedeljka.
U svakom slucaju, hvala na odgovoru!
Razgovarala sam u medjuvremenu s doktorom koji kaze da je moguce da je ovaj hormon povisen zbog upotrebe oralnih kontraceptiva, posto sam sa poslednjom kutijom zavrsila proslog ponedeljka.
U svakom slucaju, hvala na odgovoru!