povisen puls u trudnoci
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
povisen puls u trudnoci
Molim vas neka mi neko kaze, ako zna, da li je normalno da mi je u trudnoci povisen puls imedju 90-101 otkucaja u minuti (bez obzira da li sam aktivna ili ne-takav je skoro stalno). Inace i pritisak mi je nizak, vec godinama. Bila sam kod kardiologa (po preporuci ginekologa) i on je rekao da je EKG ok (sto i nije neko merilo), a i mogu reci da i nije bio bas zainteresovan, nije mi ni pritisak izmerio...ali mi je zato rekao da to verovatno nije nista i da bi trebala da idem na eho srca i da nosim holter...prestravio me je jer znam da je to nosila moja svekrva koja je bila teski srcani bolesnik... Imam 30 godina i ovo mi je druga trudoca (izmedju I i II bio je spontani). Inace se osecam sasvim ok. Uplasena sam, jer imam i helikobakteriju a i krajem meseca idem i na vadjenje plodove vode. Molim svakog ko je imao slicne probleme ili zna nesto da mi vise kaze o svemu ovome da mi pomogne. HVALA
ne brini se
I ja imam nizak pritisak,i imam veci puls.U trudnoci mi je bio puls jos veci jer sam pila partusisten.To nije nista strasno.Opusti se i uzivaj ne mora sve da bude bas kao sto je u knjigama,ako se ti dobro osecas nista ne brini.
Ja sam 9,5 nedelja trudna i imam slican problem.Pritisak mi je nizak a puls ubrzan.Bas sam nesto bila napeta i kao da sam osecala neki nemir u grudima.Nije mi bilo bas prijatno i malkice sam se uplasila.Primetila sam da se brzo zamaram.Moja doktorka mi je rekla da mogu slobodno da popijem bromazepam od 1,5 mg.
Ako ima neko nesto da kaze na ovu temu bila bih mu zahvalna!
Ako ima neko nesto da kaze na ovu temu bila bih mu zahvalna!
Evo ja sam sada u 17-oj nedelji i te tegobe su nestale. Desi se da mi srce lupa ko ludo, ali kad izmerim pritisak sve je u redu(pritisak nizi, a puls u normali tj.izmedju 60-90 otkucaja). Shvatila sam da se treba cesce odmarati i ne forsirati se previse, bar sam ja tako resila problem. Sam kardiolog mi nije pomogao puno, cak mi nije posvetio neku paznju. Ako ti je DR preporucio taj lekic uzimaj ga, ako ti pomaze, a kad osetis da se sve vraca u normalu, uzivaj u trudnoci bez ikakvog straha. Pozzz i sve najlepse!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Manite se lekova u potpunosti. Verapamil takođe snižava pritisak.
Moj je uobičajeno bio nizak i ostao kad ga merim u kućnim uslovima. Retko kad pređe 110/70, nekada se dešavalo i da kljokne na 90/55, ali uglavnom mi ne smeta.
Puls mi je oduvek malo povišen, a u trudnoći je nekako skoro normalizovan (oko 70). Tu i tamo se razmrda, ali to ja tumačim kao posledicu neaktivnosti koja me je silom prilika pratila.
Holter ne treba da te plaši, jer je to pouzdan način da se utvrdi da l' ti išta fali. Druga varijanta je da te smeste u bolnicu na dan-dva na posmatranje, što je svakom poslednji izbor.
A pritisak će ti (kao i kilažu i kontrolu urina) meriti pre svakog pregleda u dispanzeru, jer je to sastavni deo pregleda trudnica.
Ne brini, meni se sve to čini normalnim, valja sve viškove krvi pumpati, a to do sada organizam nije morao
Moj je uobičajeno bio nizak i ostao kad ga merim u kućnim uslovima. Retko kad pređe 110/70, nekada se dešavalo i da kljokne na 90/55, ali uglavnom mi ne smeta.
Puls mi je oduvek malo povišen, a u trudnoći je nekako skoro normalizovan (oko 70). Tu i tamo se razmrda, ali to ja tumačim kao posledicu neaktivnosti koja me je silom prilika pratila.
Holter ne treba da te plaši, jer je to pouzdan način da se utvrdi da l' ti išta fali. Druga varijanta je da te smeste u bolnicu na dan-dva na posmatranje, što je svakom poslednji izbor.
A pritisak će ti (kao i kilažu i kontrolu urina) meriti pre svakog pregleda u dispanzeru, jer je to sastavni deo pregleda trudnica.
Ne brini, meni se sve to čini normalnim, valja sve viškove krvi pumpati, a to do sada organizam nije morao

Ja nisam pobornik tableta, tako da sam za moja 4 meseca trudnoce, sto se lekova tice uzimala samo folnu kiselinu. Ako mi zaista bude losije ici cu na holter, ali posto je sve trajalo kratko i vec duzi period se nije ponavljalo, ostacu bez daljih pretraga. a sto se pritiska tice, ja bar znam kako je kad ti 10 godina pritisak ne prelazi 100 (moj zna da bude i 80 sa 50, 80 sa 60, ali uglavnom 90 sa 60).
Re: povisen puls u trudnoci
Trudna sam 20 nedelja oko 13 mi je puls bio 145 ali cim se nesto uzbudim doktorm mi je rekao da idem kod kardiologa a ja nisam isli smo na more tamo vamo i bilo mi je ok, e dansa me celo popodne ne popusta pritisak mi je oko 110 /80 ali mi je puls oko 130-145 i lupa mi srce ko ludo~! Kaze mi sveki da odem obavezno sad kod dra al mislim da ce mi se smiriti praticu pa cu odluciti al sutra sigurno zovem dda zakazem pregled bojim se jedino da li to moze da ostavi na bebu neke posledice?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
To je sve normalno! Ja inace imam nizak pritisak...90-100 a u trudnoci mi je puls isao i do 130 i osecala sam jako cesto kao da ce srce da mi iskoci kako jako tuce. Ali to mora. Organizam proizvede duplo vise krvi nego sto ga inace u organizmu imamo i onda srce mora brze da pumpa. Mada sam cula i da MamaVit i Pregnavit tablete isto uticu na to.
Uglavnom...to prestane,meni je tuklo negde do skoro cetvrtog meseca i onda je prestalo.
Ako nemate inace nekih srcanih problema samo opusteno.
Uglavnom...to prestane,meni je tuklo negde do skoro cetvrtog meseca i onda je prestalo.
Ako nemate inace nekih srcanih problema samo opusteno.
Nemam problem u prvoj trudnoc m je sao do 115pulsa al moj tadasnj dr nije nsta rekao a sadasnj gn.mii je rekao da je do 95 normalno!
I ja sam clan kluba!!
I ja imam nizak pritisak, i normalan puls, ali kad se popnem na sprat u kuci, ili prosetam malo ostrije, kad stanem, srce da iskoci, a dah kao da sam upravo pretrcala maraton! Nisam merila puls, ali imam utisak da se srca cuje i napolju koliko jako kuca...
Za kratak dah je kriv neki hormon, to sam procitala negde, ali i smanjen kapacitet pluca, jer se beba siri i zauzima mesto sve vise...
Mislim da je to normalno, ali mozda povesti racuna o tome da se ne zamaramo previse...
I ja imam nizak pritisak, i normalan puls, ali kad se popnem na sprat u kuci, ili prosetam malo ostrije, kad stanem, srce da iskoci, a dah kao da sam upravo pretrcala maraton! Nisam merila puls, ali imam utisak da se srca cuje i napolju koliko jako kuca...
Za kratak dah je kriv neki hormon, to sam procitala negde, ali i smanjen kapacitet pluca, jer se beba siri i zauzima mesto sve vise...
Mislim da je to normalno, ali mozda povesti racuna o tome da se ne zamaramo previse...

Joj cut muz me i ovako grdi da sam se ulenjila!!!!
Drage trudnice ja sam juce isla kod kardiologa i imam sum na na srcu zbog toga mi je puls katastrofa dao mi je verapamil 40mg 2puta dnevno i magnezijum 2puta po 1 sumeca! Moja preporuka vam je da ipak proverite sa internistom ako vam je puls ubrzan i brzo se zamarate!
Moj pritisak je u normalnim okolnostima veoma nizak: oko 100/60. Danas su mi na kontroli izmerili 125/85. Da li se to tretira kao povisen pritisak i da li mogu da odem kod doktora da trazim da me porode, jer sam na par dana do termina, a bas mi se vise smucilo da cekam dfa krene samo?
Nikad mi u normalnim uslovima (u prvom stanju) nije pritisak bio veci od 105/65. Je l' ovo moze da se tretira kao povisen?
Nikad mi u normalnim uslovima (u prvom stanju) nije pritisak bio veci od 105/65. Je l' ovo moze da se tretira kao povisen?