Povisen AFP u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
dzasmina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 27, 2013 5:31 pm

Povisen AFP u trudnoci

Post od dzasmina »

Ja sam nova ovde pa mozda bas i neznam kako ovo funkcionise pa nezamerite ako nesto pogresim.
U 14-toj sam nedelji trudnoce i radila sam tripl test,kada sam otisla kod mog doktora on je rekao da je sve dobro osim AFP koji mi je 5.66mom,doktor je dosta gledao rezultat i cutao i rekao da je AFP dosta povisen,i da mi mozda trebalo uraditi amniocintezu,ali posto su svi drugi rezultati dobri razmislja se dali ipak raditi amniocintezu,sobzirom da ja imam 37 godina i imam od detinjsta uvecanu jetru pomislio je da je to ipak mozda zbog jetre se povecao AFP,i rekao da nije to bas mnogo povecano i da ne radim amniocintezu jer amniocinteza ima i rizike i mora da se miruje dosta,i moze da se dobije i krvarenje i da se izgubi beba.Ali ja nisam mirna i svaki dan citam svuda po netu i vidim da je AFP maksimalna vrednost 2.5mom,a kod mene je 5,66mom sto je duplo preko vrednosti.Pa vas molim sve i na forumu i admine i doktore da mi pomognete i date neki savet i ako je neko imao ovoliki AFP,molim vas pomognite mi ako je ikako moguce,sta da radim,da li da radim amniocintezu ili ne.POMOZITE
Odgovori