Dragi posetioci foruma,
nadam se da cete moci da mi pomognete iskustvima i savetom.
Imam 28 godina i u 13. nedelji sam prve trudnoce. Na expertskom pregledu je utvrdjena povecana NT (vise doktora je gledalo, rezultati se krecu od 3-4mm), nakon cega sam upucena na hitnu kariotipizaciju, tacnije biopsiju horiona koja se jedino radi u ranoj trudnoci. Svi nalazi kariotipa su na srecu normalni i receno mi je da sada moramo pratiti trudnocu da vidimo sta se desava sa naborom i da li se smanjuje.
Pored misljenja lekara sa foruma o buducnosti trudnoce (ukoliko se neki javi) jako bi mi znacila i iskustva nekoga od vas ko je mozda imao slican slucaj. Mi sada samo mozemo da se nadamo da ce ipak sve biti u redu, ali verujem da bi nam sve nove informacije znacile
hvala svima unapred
Povecana NT, normalan kariotip
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- Studenica
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Horiocenteza je "prilicno" pouzdana,tako da ako vam je nalaz uredan ne vidim razloga da bude problema,mozete kasnije traziti aminocintezu(od 15 do 17 nedelje) cisto da smirite sujetu,kordocentezu nebi preporucivao jer nosi veci rizik sa sobom,naravno rizik je aminocintza.
Sto se tice NT-a velikiiiii broj lekara ne zna ni da izmeri nuhalni nabor kako treba,tako da to ne treba da vas plasi,vidjao sam da nt bude i preko 4mm,a aminocinteza bude dobra i rodi se zdravo i pravo dete.
tako da opustite se i uzivajte u trudnoci eventualno uradite AC i ako i to bude ok,nemate razloga za brigu...
Sto se tice NT-a velikiiiii broj lekara ne zna ni da izmeri nuhalni nabor kako treba,tako da to ne treba da vas plasi,vidjao sam da nt bude i preko 4mm,a aminocinteza bude dobra i rodi se zdravo i pravo dete.
tako da opustite se i uzivajte u trudnoci eventualno uradite AC i ako i to bude ok,nemate razloga za brigu...