povecan prolaktin neredovne menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aleksandra19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 5:25 pm

povecan prolaktin neredovne menstruacije

Post od aleksandra19 »

Imam 21 godinu i imam probleme sa neredovnom menstruacijom jos od kada sam prvi put dobila u 15 godini.. Imala sam povecane neke hormone, ranije sam pila razlicite pilule, kao diane35, primalut za izazivanje menstruacije, i kad ih pijem ja dobijem, kad prestanem nemam menstruaciju po nekoliko meseci... sada vec dve godine malo mi je povecan prolaktin, pijem bromokriptin mesec dana i on mi ga mnogo smanji, prestanem onda da ga pijem, dobijem, prodju dva meseca on opet skoci i opet nemam menstruaciju.. endokrigolog kaze da mi nije on mnogo povecan da bi se sumnjalo na neke promene na hipofizi, ali on mi ipak utice na menstruaciju pa ne dobijam i po 6 meseci, normalno za prolaktin je od 60 do 620, a meni je u 8h ujutru 1033, u 10h i u 12h mi je uvek normalan, samo u 8h povecan. onda mi doktorka da bromokriptin i pijem ga mesec ipo dana i on mi smanji prolaktin ispod 60.. Sad mi je endokrigolog dao da odem na magnetnu rezonancu sa kontrastom da snimim hipofizu da bi se uverili da ne postoji nista na hipofizi, medjutim ja sam svasta citala o magnetnoj rezonanci tipa da jos uvek nije dovoljno ispitana i da nije moguce da nije uopste stetna kako pise, jer se izlazemo veoma velikom magnetnom polju, a to kontrasno sredstvo koje se ubacuje u organizam intravensko sadrzi veoma opasan element godilijum se valjda zove.. i ne znam sta da radim, ne zelim da idem na tu magnetnu rezonancu a ne znam kako da resim ovaj moj problem.. i da napomenem da mi na ultrazvuku materice i jajnika sve u redu, uredan nalaz.. Sta da radim? hvala unapred
Odgovori