Pouzdanost testova za trudnocu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
preplasena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 9:12 pm

Pouzdanost testova za trudnocu

Post od preplasena »

Zanima me koliko su pozudani testovi za trudnocu! Jutros sam uradila test, za svaki slucaj, iako uvek koristim kondom, a od skora i pharmatex kao dodatnu meru predostroznosti, i bila je jako obojena kontrolna linija i jedva primetna druga linija, veoma tanka i bleda! Zanima me kolika je verovatnoca da sam trudna i kada je najbolje vreme u toku ciklusa da se uradi test!

Unapred hvala
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Na testovima piše da su pouzdani već 7 dana nakon odnosa ali najbolje ih je uraditi u vreme kad treba da se dobije sledeća menstruacija.

Nisam čula da je test nekom bio lažno pozitivan ali opet...jesi li sigurna da si videla liniju? Trudnoća bi bila moguća ako je kondom pukao (što mi nekako deluje kao nešto što se ipak primeti) ili ako je presemena tečnost dospela do vagine npr. tokom predigre, pre nego što se stavi kondom. Nemoj se prepadati bez razloga.
Odgovori