POTREBNA JE INFORMACIJA O VESTACKOM PRESKOKU MENSTRUACIJE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
LUNA-kaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 12:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

POTREBNA JE INFORMACIJA O VESTACKOM PRESKOKU MENSTRUACIJE

Post od LUNA-kaca »

Na stazu nisam dobila informaciju koje lekove je potrbno piti da bi se menstruacija preskocila za dati mesec,koliko dana unapred,i kakve to efekte ima.Hvala unapred
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ne znam za lekove koji se uzimaju da se preskoci menstruacija ako zena nije vec na hormonalnoj kontracepciji. Ali znam da ako jeste, moze samo da nastavi da uzima tablete od sledeceg meseca (isto tako, ako koristi Nuva ring , moze da stavi novi bez pauze). Ovo se cak i preporucuje jer New England Journal of Medicine (najprestiznija medicinska publikacija u USA) je objavio studiju po kome je optimalan broj menstruacija godisnje 4 - jer da je po prirodi, zene bi mnogo duze provele trudne ili u dojenju pa samim tim ova kolicina "prirodnih" ciklusa u stvari uopste nije prirodna. Tako se i dobija taj rezultat da zene koje koriste hormonalnu kontracepciju u kontinuitetu pet godina smanjuju rizik od raka jajnika za 50%...

(Moram ovo uvek da napisem, iako je digresija u odnosu na tvoje pitanje, jer kod nas i dalje postoji neki neobjasnjivi otpor prema "hormonima")
LUNA-kaca
Novi član
Novi član
Kontakt:

odgovor

Post od LUNA-kaca »

Hvala majmunce na odgovoru,koristi mi u svakom slucaju ali ja verovatno nisam najbolje slozila svoje pitanje.Mene je interesovalo kako zena koja ne koristi pilule moze da odlozi menstruaciju za neko vreme,zato sto na primer joj taj period ne odgovara zbog nekih drugih desavanja.Hvala u svakom slucaju
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Nema na cemu - ubaci u "Trazi" Primolut-Nor i Postinor.

Nisam sigurna da sam dobro upamtila ta imena, ali secam se na starijim temama (pogotovu oko letnjih odmora) da se dosta pricalo o tom odlaganju menstruacije, i da su date jako iscrpne informacije za zene koje to zele da urade a ne uzimaju hormonske kontraceptive.
LUNA-kaca
Novi član
Novi član
Kontakt:

hvala

Post od LUNA-kaca »

hvala ti u svakom slucaju na posvecenoj paznji i savetima,potrazicu
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

odlaganje

Post od Silvie »

Luna idi kod ginekologa i pitaj sta bi mogla da uzmes da odlozis menstruaciju. On bi trebalo da ima tvoju zdravstvenu sliku pa a ti preporuci adekvatan nacin.
marija_ana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 6:03 pm

Post od marija_ana »

Ja sam nekoliko puta uzela antibebi pilule (ne sećam se koje, bilo je to davno) i uzimala po jednu ujutro počev od dan- dva ranije nego što bih trebalo da dobijem i tako za sve vreme dok sam želela da izbegnem ciklus. Tog dana kada se prestane, sutradan se ciklus dobije normalno ali je obilniji i bolniji.Ovo ne preporučujem da se radi često. Pozdrav! Probaću da se setim imena tih pilula. Ima ih u svakoj apoteci.
marija_ana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 6:03 pm

Post od marija_ana »

LOGEST pilule
Odgovori