Postporodjajno krvarenje-sta raditi dalje????

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Postporodjajno krvarenje-sta raditi dalje????

Post od marija r »

Postovani,
porodila sam se pre dve godine prirodnim putem.Imala sam par komplikacija(zastoj porodjaja) i ono najstrasnije-postporodjajno krvarenje.Uh,bas je bilo jezivo iskustvo.....
Elem,zelela bih jos dece...ali...ali.....
Iskreno,uplasena sam....Skoro da imam fobiju od porodjaja....
Zanima me sta mi preporucujete.....Mozda carski, ako je ovo indikacija za to....Sta mi savetujete??Iskreni pozdrav i hvala unapred!!!
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Marija,
niste naveli sve potrebne podatke, recimo vašu visinu, težinua vaše bebe na porođaju, dužinu trajanja porođaja.
Verovatno da vam je atonija materice nastupila usled zamora materice ili možda krupne bebe, viška plodove vode itd.
Nije pravilo da i u narednom porođaju dođe do iste situacije ukoliko nemate neko urođeno oboljenje krvi?
Zato nakon eventualnih pretraga u tom smeru krenete i vaše dete dobije brata ili sestru!

Pozdrav Dr PeđaDj
marija r
Aktivan član
Aktivan član

Post od marija r »

Postovani.....
Visoka sam oko 176 cm,a u to vreme sam imala oko 75 kg(u trudnoci sam dobila oko20 kg).Zadnja ctiri meseca sam pila partusisten,u stvari do poslednje dve nedelje pred porodjaj.Inace, od sedmog meseca sam patila i od gestacionog dijabeta,tip 1.Vreme krvarenja i protrombinsko su bili u redu...
Inace porodjaj je jako dugo trajao...Posto sam lezalana odeljenju,znam da sam u petak,konkretno bila otvorena tri prsta,potom subota-nista,nedelja-nista novo.U ponedeljak mi zakazuju carski za sutradan ali posle sat vremena,rano ujutru krece....Kazu pet prstiju.....Ja se raspadam od bolova ali tesim se-krenulo je....Djavola....Cini mi se gotovo,umirem,bolovi nepodnosljivi...ali dzabe...Prolazi najduzi dan....Deset uvece-a ja i dalje pet prstiju!!!!Molila sam Boga da mi skrati muke,kako god hoce....(izgleda da me bas i nije cuo...)Pustili su me do jedan sat iza ponoci i tek tad buse vodenjak a ja uvidjam da moze da bude jos gore... ne volim ni da se setim...I konacno,oko 4 ujutru radjam jedan "cvarak" od 2,900 ha,ha,ha....Mislila sam da je proslo ali neeeee....tek pocinje.....Samo osecaj da tonem,propadam....Cula sam hemoglobin 46....negde unutra gubi krv....infuzije u mlazu...jedna,druga...sedma...transfuzije....kiseonik 6 sati......
jezivo,verujte......
Zaista traumaticno iskustvo....
Bila sam sigurna da mi nikad vise nece pasti na pamet drugo dete ali....evo....
Nosim se mislju...mada se plasim,uzasno se plasim...Neka me razume ko moze.....ne znam sta da radim......
Andrija 24.05.2005
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Pa srećan vam drugi rođendan sa malim zakašnjenjem.
Mi punimo sutra dve godinice - 28.05.2005. u 18:10h, rodila se Anastasija, 3500g i 51cm visoka!

A šta kažu lekari, zašto i kako je do toga došlo, šta preporučuju što se tiče sledeće trudnoće, da li je uopšte savetuju?
Slika
marija r
Aktivan član
Aktivan član

Post od marija r »

Hvala puno....
Pa srecan i vama drugi rodjendancic,i da su nam zivi,zdravi i veseli bar jos dvestadve godinice,minimum.....
Iskreno,nikog do sad nisam ni pitala to sta dalje raditi jer zaista mi nije padalo na pamet ni da pomislim na drugo dete ali evo....
Da budem jasna,zaista zelim drugo dete ali samo kada pomislim na ono kroz sta sam prosla...uh....,,,Razume me onaj ko je to osetio na svojoj kozi....Ma grozno.....
Ne znam ni sama sta da radim...Plasim da mi se ne desi da me tamo pred kraj trudnoce uz onako povitlale hormone i secanje na predjasnje iskustvo ne uhvati ne daj Boze neka panika ili jos gore depresija....
Ne znam....Kazu,nije pravilo....Naravno da nije pravilo ali kako da budem sigurna da mi se nece opet dogoditi....Moze li se to izbeci.....
Zaista ne bih volela da mi sin raste kao jedinac ali ako je bezbednije tako,pa Boze moj,ne bih bio jedini....
Mozda pisem malo konfuzno ali veruj tako se i osecam...Hvala puno...
Andrija 24.05.2005
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

marija,

Nisam ginekolog, ali po malo znam o ginekologiji i trudnoci, bar onoliko koliko to zahteva moja specijalizacija i koliko sam naucio tokom dve trudnoce svoje supruge.

Morate da tacno saznate uzrok postpartalnog krvarenja, pa ako je to uzrok koji je pokrenut trajnim i potencijalno reverzibilnim stanjem, onda je nova trudnoca zaista rizicna. sa druge strane, ako se ne pominje bilo kakav potencijalno "ponovljiv" uzrok, onda slobodno ostanite u drugom stanju, ne brinite i neka Vam je sa srecom da sutra imate zdravo i veselo dete koje ce odrastati uz zdrave i vesele roditelje.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
marija r
Aktivan član
Aktivan član

Post od marija r »

Hvala puno.....
Znam jedino da je doslo do zastoja porodjaja,potom atonija materice i na kraju to prokleto krvarenje.....Kako,zasto-niko mi nije rekao.Sve laboratorijske analize su bile u granicama normale, nista nije ukazivalo na to...Osim doduse dijebetesa koji se pojavio u sedmom mesecu,mada ne verujem da se on moze povezati sa svim tim...Sto je najveca kontradiktornost,moja trudnoca je od pocetka bila rizicna u smislu-na pocetku preteci pobacaj a potom preteci prevremeni porodjaj...Naime,kako su mi rekli,jako rano sam pocela da dobijam kontrakcije,pa su mi zato uveli i Partusisten....Vidite koji sam baxus,kad nije trebalo pretilo je da se desi a kad je konacno trebalo da krene-e tad nikako nije moglo....
Ne znam ni sama sta da radim...
Recite mi da li je uopste moguce sada posle dve godine utvrditi pravi uzrok i sta bi konkretno trebalo da ispitam pre eventulne druge trudnoce??
Hvala vam PUUUUNOOO!
Andrija 24.05.2005
Odgovori