Poštovani PedjaDJ javite mi se molim vas

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
valery
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 8:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Poštovani PedjaDJ javite mi se molim vas

Post od valery »

Dragi Pedja,pre par meseci ste mi se javili sa odgovorom u vezi mog slučaja a to je pobačaj u petom mesecu trudnoće.
Mogu vam reći da su mi stigli rezultati patološkog ispitivanja pa vas najljubaznije molim da mi odgovorite. Oni su sledeći
Pupčanik poseduje tri krvna suda regularnih histoloških karakteristika. Vartonove pihtije bez znakova prisustva patoloških promena.U okviru plodovih ovojnica postoje znaci akutnog horioamninonitisa sa početnim fokusima nekroze.Tkivo placente pokazuje znake zrelosti koji odgovaraju drugom trimestru trudnoće. U okviru intervilouzima pored retkih hijalinih depozita prisutni sveži eritrociti.Bazalna decidua bez znakova patoloških promenta. Zaključak patologa je UZROK smrti ploda nije moguće pouzdano utvrditi,jedan od uzroka mogla bi da bude infekcija.
Moje pitanje je sta znači sve ovo i da li je taj horioamnoti.mogao da bude sprečen izlečen ili sta već. Meni je plod bio živ do trenutka kada sam se javila u bolnicu.Već sutradan je pukao vodenjak i porodjaj je bio indukovan. Meni su uzimali briseve i urin i sve je bilo uredno.

Šta da radim,koje analize da obavim,šta je sve potrebno.
Dragi Pedja vidim da ste maksimalno posvećeni lekar molim vas posavetujte me,mnogo sam izgubljena,zbog svega...Trudim se da se izvučem iz bede koja me zadesila.

Molim vas da mi iskreno kažete i to ako je horion.bio uzrok kako sam ga uopšte dobila

s poštovanjem,
valery
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Valerija
nalaz patologa govori o najverovatnijem amnionitisu.
Vaše pitanje šta bi bilo kad bi bilo mislim da vam nije potrebno u životu, samo će vam stvarati balast, koji će vam smetati da idete napred.
Odmorite se pa na pravljenje nove bebe.

PS. Što se tiče moje posvećenosti na žalost ili radost, ja sam grešni rab božiji kao i svi ostali ili bar većina.
Bilo bi poželjno da ste ovaj tekst-pitanje stavili u nastavku predhodne diskusije, lakše bi se pratila tema.

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
valery
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 8:27 pm

hvala vam puno na odgovoru

Post od valery »

PedjaDj napisao:Draga Valerija
nalaz patologa govori o najverovatnijem amnionitisu.
Vaše pitanje šta bi bilo kad bi bilo mislim da vam nije potrebno u životu, samo će vam stvarati balast, koji će vam smetati da idete napred.
Odmorite se pa na pravljenje nove bebe.

PS. Što se tiče moje posvećenosti na žalost ili radost, ja sam grešni rab božiji kao i svi ostali ili bar većina.
Bilo bi poželjno da ste ovaj tekst-pitanje stavili u nastavku predhodne diskusije, lakše bi se pratila tema.

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
Poštovani doktore u pravu ste za to da sam novu temu postavila a već sam imala gde da to pitanje postavim videću da to ispravim. Puno Vas pozdravlja vasa Valerija
valery
Odgovori