Postoji li resenje za mog problema

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
muzicarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 5:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Postoji li resenje za mog problema

Post od muzicarka »

Prvo da vas sve pozdravim.Vec sam pisala o svom problemu,ali nikad nisam davala dovoljno informacija.Evo sada da ispravim gresku.
Imam 29 godina,inace sam profesor klavira.
Prvu menstruaciju sam dobila sa 9 i po godina..Od pre 4 godine mi je menstruacija postala sve kraca i oskudnija i tada sam radila hormone i oni su mi svi bili na donjoj granici.Imala sam problema i sa kondilomima ,ali sam to davno sanirala.
Od pre 2 godine pokusavam da ostanem trudna ,ali ne ide.Pila sam Klomifen jedno 4 puta,ali nisam ostala trudna.
Radila sam i folikulometriju par puta i svaki put su mi rekli da je bilo ovulacije.
Sada idem u Visegradsku na ispitivanja.Radila sam HSG i ustanovili su da mi je desni jajovod zapusen,a levi prohodan.Sada mi je doktorka dala da uradim hormone,a posle da idem na laparoskopiju.
Sto se tice mog muza njegovi rezultati su svi uredu.
Doktorka mi je rekla da radim hormone 3. ,12. i 21.dana.Nalaze sam radila uZemunu u Belladonna laboratoriji.Evo nalaza sa referentnim vrednostima one su radene 3. dana ciklusa.
Estradiol 45,6 pg/ml 12-166(ovo su referentne vrednosti)
Progesteron 0,70 ng/ml 0,2-1,5(ovo su referentne vrednosti)
FSH 11,7 U/L 3,5-12,5(ovo su referentne vrednosti)
LH 4,6 U/L 2,4-12,6
Prolaktin 247,8 mU/L 127-637
Testosteron 1,0 nmol/L 0,22-2,9
Danas sam uzela rezultate koje sam dala 12.dana ciklusa i potpuno se izbezumila,evo i zasto
Estradiol 78,8 pg/ml 85-498(ovo su referentne vrednosti)
LH 12,1 U/L 14-95,6(ovo su referentne vrednosti)
Rezultate 21.dana tek treba da dam.
Sada se ja pitam da li ja uopste mogu da ostanem u drugom stanju sa ovim mojim ocajnim hormonima i da li oni mogu da se srede na bilo koji nacin,lekovima ili ...
Cak pomisljam da ne ulazim u klimaks.
Nadam se da sam sada dala dovoljno informacija,pa bi molila za odgovor i pomoc u vidu iskustava i saveta.
Unapred zahvalna!!!!!

_________________ :cry:
pozdrav
muzicarka
Novi član
Novi član

Post od muzicarka »

Izvinjavam se za ovaj smesan naslov(geska u koracima).
Molim vas za odgovor?Nestrpljiva sam!
pozdrav
Janica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 3:19 pm

Post od Janica »

Sigurno ne ulazis u klimaks. Određivanje vrednosti FSH 3. dan ciklusa ima svrhu da bi se procenila "ovarijalna rezerva". Taj rezultat ti je dobar.

Ne znam sta znaci manja vrednost LH 12. dan?
muzicarka
Novi član
Novi član

Post od muzicarka »

Jel to znaci da putem te analize hormona mogu da utvrdim koliko mi je jos jajnih celija ostalo?
pozdrav
bilja-nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 9:27 pm

Post od bilja-nis »

U rezultate hormona se stvarno ne razumem i ako kazes da nisu u redu verujem ti. Medjutim, ne kazes sta ti na to kaze doktor koji te leci? Da li ti je prepisao neku terapiju?
Inace, sto se tice toga da ti "radi" samo leva strana nije nista toliko strasno. Meni je desni jajnik prirastao za matericu i ne radi kako treba ali mi je zato leva strana OK> I, kako moj doktor kaze, ta desna strana nam i ne treba, ni da se brinemo oko toga, kad leva dobro radi. Ja sam tako ostala dva puta u drugom stanju ( oba puta sam imala spontani ) a sad evo pokusavam i treci. Meni je bio povecan prolaktin ( doduse mnogo vise nego tebi mislim oko 500 ) ali sada je 155. Mozda gresim, ali proveri i da li je taj hormon u redu. Ako nije postoji resenje.Ja pijem bromokriptin i smanjio se dosta. A ako su u pitanju i drugi hormoni najbolje da, ako vec nisi, pronadjes nekog dobrog doktora koji ce da se zainteresuje za tebe nego da ides od jednog do drugog jer ti onda svi ponesto nadju i svi imaju drugo misljenje a niko ne resava tvoj problem. Iz iskustva znam da jedino moze da uspe ako odes kod privatnika jer u drzavnoj bolnici nikog nije briga.
Sve najbolje!
Odgovori