da li postoji lazno negativan test?!?!?!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ljiljannna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 03, 2009 3:56 pm

da li postoji lazno negativan test?!?!?!

Post od ljiljannna »

molim vas samo me zanima da li postoji lazno negativan test za rano otkrivanje trudnoce?cula sam da je taj test u 99% slucajeva tacan...mensutracija mi kasni skoro vec 2 meseca,imala sam odnose sa partnerom,pazili smo,ali nikad se ne zna.2 puta sam ga radila i oba puta mi je ispao negativan,i zanima me da li malokrvnost ,eserihija koli i neredovna ishrana mogu da uticu na moje kasnjenje?stvarno pocinjem da se brinem...hvala unapred!!
tade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 11, 2008 3:17 pm

Re: da li postoji lazno negativan test?!?!?!

Post od tade »

Posto ti kasni 2 meseca ne postoji sansa za lazno negativan test jer da si trudna bila bi 10-ta nedelja a u 12-oj se zavrsava organogeneza bebe i na ultrazvuku se jasno vidi formirana beba i cuju njeni otkucaji srca.Sigurno postoji zdravstveni problem i moras obavezno kod ginekologa da bi se dijagnostikovao.
ljiljannna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 03, 2009 3:56 pm

Post od ljiljannna »

ali da li uopste postoji lazno negativan test?posto ja do sad nisam cula pa pitam druge...i ako postoji od cega zavisi?
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Postoji. Ja sam bila mesec ipo dana trudna, a pokazao mi je da nisam.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Nemojte vise nista da se pitate, uradite bHCg i idite na UZ!
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Nisi napisala da li je test iz urina il krvi. Ja npr. radila u subotu iz urina - negativan, u ponedeljak radila iz krvi - pozitivan i to 5. nedelja. Ako nisi radila test iz krvi, pravac laboratorija, uradi, pa ako je pozitivan - kod doktora na UZ.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Meni je prvi test bio negativan. Uradila sam ga u vreme ocekivane menstruacije. Nedelju dana kasnije pokazao je dve crtice....sto je bilo tacno...
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Pa u svakom uputstvu iz testa kazu da ga ne treba raditi pre kasnjenja od 7 dana, minimum. Znaci, ako se radi u periodu dok ti kasni manje od 7 dana, moguce je da pokaze da je negativan, iako trudnoca postoji.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Zavisi od testa, neki se mogu raditi i ranije....Moj je ocigledno bio obican, a ja ga uradila prerano...
Odgovori