Na jesen treba da krenemo sa vantelesnom,tačnije ICSI metodom.Obavili smo sve potrebne analize i sve je ok,sem mog cervikalnog i vaginalnog brisa i muževe spermokulture.Prvo mi je nađeno u VB Citrobacter species i Klebsiella Pneumoniae a u CB Citrobacter Species.Lečila antibioticima.Kontrolni bris nakon terapije: VB i CB-nađena Esherihija coli i Enterokokus.Data terapija s tim što za enterokokus antibiogram pokazuje senzitivnost 4-5 vrste lekova sve na bazi Penicilina na koji sam ja alergična.Briseve radila prošle nedelje i u CB i VB nađen famozni enterokok.Antibiogram opet zakazao.Ne mogu ništa od ponuđenih lekova da pijem-zbog alergije.Dr.mi dala vaginalete Macmiror complex 500 da koristim 6 dana, a posle toga 6 dana Betadine vaginalete.
Kod muža nađeno u spermokulturi Klebsiella i Enterobacter .Bio je na terapiji i ove nedelje treba da ponovi analizu.
Moje pitanje je da li postoji mogućnost da se ICSI uradi ako ove nalaze i beštije ne sredimo do oktobra i koji su rizici ako se izvede postupak?
POSTOJANJE BAKTERIJA I VANTELESNA?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Da tvoji brisevi moraju biti sterilni pozeljno je i njegovi mada se sperma obradjuje i ako ima neka bakterija kod muza to se ocisti pri postupku.Znaci zbog bakterija u spermokulturi se neodlaze vto a tvoji brisevi ako nisu sterilni svakako se odlaze-iz iskustva jer kada sam ja radila vantelesnu bilo je parova koji su bili u takvoj situaciji...