POSTINOR2 HITNOOO

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

POSTINOR2 HITNOOO

Post od vuksa »

ovako...devojka je pila pre dva meseca postinor...pa je prekjuce popila opet..pa sam dva sata posle tableta opet ejakulirao u nju :oops:

pa sad da li sme da popije opet(ovih dana joj je ovulacija) i posledice da se napisu ako moze

hvala
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Do ejakulacije je onda doslo pre nego sto je Postinor delovao, dakle unutrasnji zid materice tek treba da se oljusti i izbaci. Znaci da nema potrebe za ponovnim uzimanjem. Ovo je samo moje zdravorazumsko zakljucivanje, nadam se da ce odgovoriti i neko strucniji.

Inace, oboje bih vas vukla za usi zbog tako neodgovornog ponasanja :x Nemojte da primenjujete tehniku prekinutog snosaja, i kondomi znaju da prirede neugodna iznenadjenja, a kamoli to :-? Kombinacija kondom+pilula je najbolja, ako necete stres i ovakve (ili ne daj boze gore) shokove za njen organizam.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

Slazem se sa Donkom..ne treba ponovo da pije Postinor..delovace bez obzira na to sto si opet ejakulirao u nju opet.Nisam doktor,ali ovo prosto mi je tako logicno.

Samo mi jedno nije jasno,ako vec praktikujete sex bez kondoma,pa jos i ejakulaciju,zasto onda tvoja devojka ne pocne da uzima pililue za kontracepciju? Pouzdanije su od Postinora,a nisu stetne za njeno zdravlje kao Postinor. Zaista ste oboje jako neodgovorni kad se tako ponasate.
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Kontakt:

Post od vuksa »

koliko ja znam postinor ne deluje unapred ..tako sam nasao na nekoliko mesta na internetu ..
hvala na savetima al sve mi to vec znamo ..da li mzoe sad neko da nam odgovori na gore psotavljeno pitanje ..ako moze neki doktor..hvala unapred
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Postinor deluje tako sto sprecava ovulaciju, ili ako je do nje vec doslo sprecava ugradnju oplodjene jajne celije u unutrasnji zid materice tako sto dovodi do promena u njegovoj strukturi. Tako da i u slucaju da je devojka vec ovulirala, i da je jajna celija oplodjena recimo ta dva sata nakon uzimanja Postinora kada je doslo do ejakulacije, unutrasnji zid materice nece biti u stanju da primi tu oplodjenu jajnu celiju tj. nece doci do trudnoce.

Kao sto sam rekla, i ja bih volela da procitam misljenje strucnjaka, pisem ovo cisto da vas malo umirim ako je to moguce.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

ne deluje unapred u smislu da ga koristis kao standardnu pilulu za kntracepciju,ali u vase slucaju mislim da deluje..

moja savet ti je da preko mejla pitas lekare na sajtu www.21dan.co.yu
Odgovore daju dosta brzo,mozes cak i da okrenes info centar. Sve ti pise na sajtu pa se malo informisi
Jelena88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 2:51 pm

Post od Jelena88 »

Nama se desilo nesto slicno. Naime, popila sam Postinor 22. avgusta, 9h nakon rizicnog odnosa i drugu pilulu, naravno, prema uputstvu, 12h nakon prve. Imali smo jos jedan odnos, 26. avgusta, on ne bi trebalo da je ejakulirao u meni. Ocekivano krvarenje, ono posle Postinora, sam dobila 28. avgusta, 6 dana nakon popijene pilule i jos mi traje.

Da li je moguce da sam ostala trudna tog 26. ako je svrsio u meni? Tad sam vec bila naduta, kao i inace pred menstruaciju, imam utisak da se zid materice vec bio ogulio. Dva dana posle sam dobila. Ja se tesim da, i ako je neki spermic "zalutao" nije imao sta da oplodi, a i da jeste, materica nije bila naj "gostoljubivija" u tom periodu :)

Zanima me vase misljenje...?
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

ahm zar ti ne rece da ste odnos imali 26. a da si dobila krvarenje 28 .?

zasto bi bila trudna ako si dobila nakon odnosa ?

a imam jos jedno pitanje za tebe...zato si nakon jednog nezasticenog odnosa imala jos jedan ?
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Zato sto nismo mogli da se strpimo da Postinor obavi svoje, pa da pocnem da pijem Yasmin :oops:

A to krvarenje ne znam da li se smatra redovnom menstruacijom, niti na njega mogu da se oslonim jer su meni menstruacije inace neredovne.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

ma ne brini za krvarenje..cim tako dugo traje ne mozes biti trudna sigurno...tj. postinor ti je vestacki izazvao menstruaciju...

doduse nemoj da se cudis ako ti posle ovoga menstruacije budu malo neredovne..organizmu nekad treba vremena da se oporavi.

ja sam prvo krvarenje posle postinora jednom dobila tek posle 52 dana !

sad se smirite dok ne pocnes da pijes Yasmin :)

Inace...sto se tice Yasmina..trebalo bi da ga pocnes sledeci put kad dobijes od 1. dana menstruacije..dotle ce valjda organizam da se oporavi od postinora...a u medjuvremenu dok cekate--KORISTITE KONDOM
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Ah, znam ja sve to, al' kad smo oboje nestrpljivi... Dugo smo zajedno i kondom nam dodje kao partibrejker :D

Da je do mene, Yasmin bih pocela sutra da pijem, ali znam da moram da sacekam sledecu menstruaciju, sto ce verovatno potrajati poprilicno, sto zbog Postinora, sto zbog toga sto su i pre njega pocele da mi izostaju, nakon visemesecnog konstantnog krvarenja - iz krajnosti u krajnost... Imam uzasne cikluse :(
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

e pa sta da ti kazem..ja sam sa deckom 6 godina a tek godinu dana pijem pilulu... i nama je kondom bio partibrejker ali kad se mora...

pilule ce ti srediti ciklus... i ja sam imala uzasnih problema dok nisam pocela da ih pijem.. sad je mnogo lakse..

ne znam da li si bila kod ginekologa do sada..ali mislim da ne bi bilo lose da odes jer ima raznih razloga za neredovnu menstruaciju...
Meni su poslednji put ustanovili policisticne jajnike sto je objasnilo moje cikluse u rasponu od 27- do 45 dana !
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Prvo, svaka cast na tako dugoj vezi... Moj dragi i ja nemamo tako dugu istoriju, ali se nadam da jednog dana hocemo :D

Kod ginekologa sam bila nekoliko meseci nakon sto su pocela ta neprestana krvarenja... Prvo na to nisam ni obracala paznju jer, kazem, imam jako neuredne cikluse, medjutim, vremenom je pocelo da me zabrinjava. Elem, otisla sam, ona nije ni mogla da uradi klasican pregled jer sam krvarila i tad. Na ultrazvuku je bilo sve OK. Uradila i krvnu sliku i, naravno, anemicna, koliko sam krvi izgubila.

Prepisala mi Diane, medjutim, NIKAKO mi nisu odgovarale. Pila ih dva meseca i batalila. I posle toga ni traga menstruaciji. Sve evo, do Postinora, ali ni to nije menstrualno krvarenje... Ma, muke... Jedino dobro je sto sam bar leto provela bezbrizna, bez ulozaka, tampona i ostalog :)

Uf... Odosmo bas u offtopic...

Hvala ti puno na savetima i podeljenom iskustvu, a ja cu jos probati da se posavetujem sa ginekologom, jer nesto ocigledno nije u najboljem redu.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

nema na cemu...podeli sa nama iskustva kad pocnes da pijes yasmin..

ja pijem dijanu i sva se nadujem od nje...tako da bih volela da mi neko iz iskustva kaze kakav je yasmin

i samo da te pitam,zasto ti diane 35 nisu odgovarale ? bas me zanima
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Isto su me naduvavale UZASNO. Pored toga, nekih 10-ak dana od pocetka njihovog koriscenja sam bila zakacila i gljivicnu infekciju, po prvi put u zivotu, a da ne pricam o promenama raspolozenja! Ma uzas, ne znam kako sam izdrzala ni ta dva meseca!
Odgovori