obgyn napisao:Vidim i upute kako postavljati pitanje, mada ne vidim razloga za svim tim ali eto...
Istina je da ovdje na forumu vlada pravilo, da postavite pitanje sa kompletnom istorijom ( licno i porodicnom, operacijama, lijekovima, alergijama, navikama ukljucujuci droge, cigarete ) i onda mi jos dodatno pitamo razne stvari...
Uredu, izvinjavam se.
obgyn napisao:Npr. zaboravili ste da kazete ( pored price kako niste mijenjali tezinu ) koliko ste teski ?
koliko visoki ?
178 - 63kg
obgyn napisao:Da li imate masnu kozu,
Ne.
obgyn napisao:bubuljice na kozi,
Da, ali javile su se tek nakon posljednjeg tretmana hormonima.
obgyn napisao: pojacanu maljavost ?
Da.
obgyn napisao:da li imate tamne pruge na kozi oko vrata, izmedju butina, male privjeske koze ?
Ne.
obgyn napisao:Da li imate pojacano znojenje, lupanje srca, opadanje kose, probleme sa spavanjem ?
Ne.
obgyn napisao:Da li imate glavobolje ?
Ne.
obgyn napisao:smetnje vida ?
Imam dioptriju 1, pojavila se bas u tom periodu. Najprije 0,25 pa se za ove 2/3g povecala na 1.
obgyn napisao:Da li imate razvijene grudi,
Da.
obgyn napisao:pubicnu dlakavost ?
Da.
obgyn napisao:I ako imate koliko su te promjene prethodile Vasu prvu menstruaciju ?
2(3) godine, mada opet nisam 100% sigurna.
obgyn napisao:Da li ste seksualno aktivni ?
Da.
obgyn napisao:ako jeste da li imate ikakvih problema ( nemogucnost odnosa ? bol prilikom odnosa ? gdje se nalazi bol ?
Ne.
obgyn napisao:sta koristite za kontracepciju ?
Koristila te pilule, sada ne koristim nista jer nemam odnose trenutno.
obgyn napisao: da li ste imali papa nalaz i kad poslednji put ?)
Ne.
obgyn napisao:Da li u Vasoj porodici ima zenskih osoba koje su imali problem steriliteta ili bolje receno infertiliteta? Da li je bilo mrtvorodjenosti ? ili beba koje su umrle odmah poslije rodjenja ?
Ne.
obgyn napisao:Ako zelite sto bolji odgovor navedite sva istrazivanja i rezultate koje ste imali kao i terapiju koju ste trosili.
Ovako.
Sa 17g drzavni g. mi nakon ultrazvuka preporuci kp u periodu od pola godine, ako ja to zelim, ako ne, trebalo bi se to kao vec samo ustaliti

i ja uzmem kp, najprije:
diane35 - 6 mjeseci
pa
logest - isto
pa
yasmin - 6, ako ne i duze.
Nakon svakih ista prica, dok uzimam dobijam, kad prestanem, nista.
Odem kod privatnika:
HORMONALNI STATUS
LH 12,22
FSH 7,95
prolaktin 318,4
progesteron 0,788
estadiol 55,84
testesteron 0,985
TERAPIJA:
savjet za cyclo proginovu 3-6 mjeseci
To sam zadnje pila.. 6 mjeseci i ista stvar kao i sa kontracepcijom, samo psihicki gore i posljedica te akne na licu, inace diane35 (i ostale, ali manje) su mi dosta povecavale apetit.
Eto, ne znam sta bi jos moglo biti bitno?
Da, imala sam psihickih problema (16/17g) pa sam uzimala i antidepresive.. tacnije kod psihijatra sam dobivala u pocetku neke inekcije, dva tri puta i onda presla na persen par mjeseci. Također sam imala problema sa alkoholom, ali to je sve sređeno u zadnje dvije godine.
Operacije krajnika u 12/13, mada ne vjerujem da je to bitno. Do tada sam imala tezih problema sa bronhitisom. Alergije... koliko je meni poznato prasina i vlaga, standard.
Ne pusim. I prestala sam piti. Sa ostalim drogama nisam eksperimentisala.
Ne znam vise...
Hvala u svakom slucaju.