posledice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
rain
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 11, 2005 9:46 am

posledice

Post od rain »

Da li neko od lekara moze da mi kaze koji su simptomi kad cista pukne (pretpostavlja se vodena), ako to uopste moze da se oseti?
I da li ukoliko dodje do hiruske intrvencije, da li to ostavlja neke posledice i koje?

Hvala puno!
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Ako dodje do pucanja ciste javlja se zestoka bol, muka, povracanje, oblivenost hladnim znojem i mogucnost kolabiranja, tj. gubitka svesti. Normalno to su najdrasticniji oblici. Ukoliko pri tome biva zahvacen i krvni sud , onda dolazi do unutrasnjeg krvarenja, koje se mora hitno zbrinuti hirurski, zbog gubitka krvi. Pri tome se uklanja ili sama cista ili ceo jajnik. Prim. Dr Lj. Presetnik
rain
Novi član
Novi član

Post od rain »

Postovana dr. Prestnik, hvala vam na odgovoru.

A da li bi jos mogli da mi odgovorite u kojim se slucajevima uklanja i jajnik, a u kojim samo cista.
U mom slucaju se radi u multilokularnoj cisti koja se nalazi anteuterino.
rain
Novi član
Novi član

Post od rain »

Postovana dr. Presetnik, hvala vam na odgovoru.

A da li bi jos mogli da mi odgovorite u kojim se slucajevima uklanja i jajnik, a u kojim samo cista.
U mom slucaju se radi u multilokularnoj cisti koja se nalazi anteuterino.
LaFolie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 04, 2009 3:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: posledice

Post od LaFolie »

meni je vise puta pukla cista (uvek su oko 6-8cm) - jako boli (bol lici na menstrualni) i izasla je sva voda i za 15 min sam dobila mentruaciju....
tih prvih par sati prelezim i popijem nesto protiv bolova...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Re: posledice

Post od unka »

Posle spontanog pobačaja sam imala cistu na jajniku, dr. me je upozorila da može da bude jako neprijatan bol prilikom pucanja ciste. Rekla je da nosim tablete protiv bolova, mada kad se to desi i od njih neće biti velike pomoći rekla mi je. Svi koji su imali slično iskustvo kažu da su bolovi jako neprijatni, mada može da se desi da bude bezbolno pucanje i da sve prođe neprimetno.
Slika
Odgovori