Posle amniocenteze-potreban savet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Sanja.V
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2007 12:12 am

Posle amniocenteze-potreban savet

Post od Sanja.V »

Postovanje.
Trazila sam po forumu, ali od '995 pogodaka' na temu amniocenteza, i posle amniocenteze, i amniocenteza postoperativno, ja zaista ne mogu da otvaram svaki i da trazim da li je neko slucajno pitao bas isto sto i mene zanima. Tako da moram da otvorim novu temu.

Tri dana kasnije, kod kuce sam, lezim...po savetu lekara..ono sto nisam stigla , od sveopste ludnice u bolnici, a i od sopstvene zaboravnosti-da pitam je koliko treba da se lezi..pretpostavljam onoliko koliko i pijem lekove Palitrex i Ginipral?
I kada se sme upustiti u seksualne odnose?

P.s. Ceo postupak je prosao u redu, beba je u redu....Inace sam iz Beograda....rezultati su za tri nedelje...

Hvala unapred,
Sanja.V
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ja nisam lezala uopste. Lekar mi je rekao da dva dana ne radim ali da se ponasam potpuno normalno. Tako je i bilo. Sto se odnosa tice isto nije bilo nikakvih ogranicenja.
Sanja.V
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2007 12:12 am

Post od Sanja.V »

Nama je receno da ne radimo po kuci skoro nista, sem pranja sudova i tako neceg sitnog.... cak mi se cini da je receno da treba da izbegavamo sedenje, da uglavnom lezimo. Mada mi to zvuci kao nebuloza...

Ocekivala sam javice se neki lekar ovde sa savetom...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Meni uopste nije preporuceno lezanje. Samo da se ne naprezem tipa: da ne vezbam, ne pravim veliko spremanje kuce i sl. Sve ostalo sam, cak i usisavala u ta dva dana. Treci dan sam otisla normalno na posao i nastavila da funkcionisem ko da nista nije ni bilo. U principu je dan posle amnion najrizicniji, tako da mislim da sve posle toga nema vise nikakvog uticaja. No ja ipak zivim u Nemackoj, mozda su u Srbiji te norme drugacije. Ovde se na trudnocu gleda kao na prirodno stranje organizma, a dok sam bila dole u gostima i lekari i prijatelji i poznanici su me tretirali ko da sam bolesna. Te nemoj ovo te nemoj ono....
Odgovori