Imam 29 godina. Intervenciju (abortus) sam imala 29.05. (nisam radjala i ovo mi je prvi abortus).
Odmah nakon intervencije imala sam krvarenje koje je trajalo 1 dan.
Doktorka mi je saopstila da ocekujem krvarenje koje ce trajati kao menstruaciono i da bi trebalo da se pojavi ili odmah nakon zahvata, ili 3-4 dana posle.
Jos uvek ne krvarim i zanima me da li je krvarenje posle abortusa neizbezno pre uspostavljanja normalnog ciklusa i kada bi ciklus trebalo da se normalizuje.
Inace, doktorka mi je prepisala Sinacilin (3x500mg) i Methylergometrin kapi (3x15 kapi), ali mi je rekla da kapi ne uzimam ukoliko ne krvarim.
Zanima me takodje koliko dugo posle intervencije treba izbegavati seksualne odnose i da li postoje aktivnosti, poslovi, hrana...koju treba da izbegavam.
Inace, dobro se osecam, nemam nikakve bolove, niti tegobe nakon intervencije.
Nadam se skorom odgovoru.
Unapred, hvala!!!
posle abortusa...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 06, 2006 10:49 am
I moja supruga je radila abortus pre 10-ak dana.Takodje nije radjala, a abortus je uradila zbog toga sto je , ne znajuci za trudnocu, pila dovicin.Bilo je krvarenje 2 dana, pa je prestalo a nakon par dana se ponovo pojavilo i trajalo je 3-4 dana.
Prema misljenju ginekologa, novi ciklus bi trebalo da se pojavi za 30-ak dana.
Sto se tice odnosa, jedan ginekolog je rekao da se treba uzdrzavati mesec dana, a drugi da ukoliko zeli ponovo da zatrudni da saceka bar 3 meseca.Preporuka je da sa trudnocom treba sacekati 3-6 meseci
Prema misljenju ginekologa, novi ciklus bi trebalo da se pojavi za 30-ak dana.
Sto se tice odnosa, jedan ginekolog je rekao da se treba uzdrzavati mesec dana, a drugi da ukoliko zeli ponovo da zatrudni da saceka bar 3 meseca.Preporuka je da sa trudnocom treba sacekati 3-6 meseci
Sta ako neko ostane u drugom stanju pre isteka tog vremena? Meni je recno da treba da prodje 3-6 meseci, i prosla su 3 i po meseca, i rado bih pokusala ponovo...
Jos jedna stvar me brine - pijem kontraceptivne tablete dva meseca, pa ne znam da li bih smela posle samo dve kutije da prestanem?
I da li je pametno uopste vec sad da pokusavam?
Jos jedna stvar me brine - pijem kontraceptivne tablete dva meseca, pa ne znam da li bih smela posle samo dve kutije da prestanem?
I da li je pametno uopste vec sad da pokusavam?
kazu da je potrebno napraviti najmenje onoliku pauzu, koliko je bila stara trudnoca u momentu prekida. Znaci, oko dva ipo, tri meseca.*ivana* napisao:Ja nisam mislila na uzdrzavanje od sexa... Meni je ginekolog koji mi je radio abortus rekao da ne smem imati odnose 15 dana, a zanima me kada mogu pokusati da ostanem trudna, tj. da li smem sad, posle dve kutije kontraceptivnih tableta, da prestanem i pokusam da ostanem u drugom stanju?
Re: posle abortusa...
Pozdrav svima!!Nov sam clan ovde i samo bi me zanimale neke stvari vezane za abortus...tj. period vezan nakon abortiranja.
Devojka sa kojom sam u ozbiljnijoj vezi vec neko vreme..sinoc mi je priznala da je dva puta abortirala,a ima tek 20 godina.Prvi put je posle 5 nedelja zacinjenja,drugi put posle 10 nedelja...zanimalo bi me samo koje posledice vuce to sa sobom, i koliki je rizik da u buducnosti ne zatrudni??
Hvala Vam na odgovoru..
Devojka sa kojom sam u ozbiljnijoj vezi vec neko vreme..sinoc mi je priznala da je dva puta abortirala,a ima tek 20 godina.Prvi put je posle 5 nedelja zacinjenja,drugi put posle 10 nedelja...zanimalo bi me samo koje posledice vuce to sa sobom, i koliki je rizik da u buducnosti ne zatrudni??
Hvala Vam na odgovoru..