Posle abortusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
manja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 05, 2006 8:01 pm

Posle abortusa

Post od manja »

Interesuje me koliko dana je neophodno uzdrzavanje od seksualnih odnosa nakon prekida trudnoce aspiracionom metodom i nakon koliko dana bi trebala dobiti menstruaciju?!
...................Unapred zahvalna.....................................
inernet mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 05, 2006 7:45 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pobačaj

Post od inernet mama »

imam 27 godina. pre dve sedmice imala sam abortus, odnosno izazvani spontani pobačaj. razlog je što su mi na ultrazvuku rekli da je beba u 11 sedmici trudnoće zamrla. bila sam na kontroli posle abortusa, sve je u redu. posle koliko smem imati odnose, kada ću dobiti menstruaciju i posle koliko smem da zatrudnim? :cry:
dani100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 09, 2005 7:40 pm

Post od dani100 »

meni su rekli da se uzdrzavam od odnosa mesec dana i da pauziram najmanje 3 mesecna ciklusa.Ja sam sledecu menstruaciju dobila posle 35 dana,racunajuci dan abortusa kao prvi dan.
LIJA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 12, 2006 3:30 pm

Post od LIJA »

Pre pet dana sam abortirala,tacnije u petak.Od nadelje osecam ponekada tezinu u donjem delu stomak,a danas sam imala krvarenje.Inace od posle abortusa pila sam palitrex 2*2 i methil-egrometrin 3* na dan po 10 kapi do utorka.Interesuje me, da li je bol u stomaku normalan pojava,sta se desava sa krvarenjjem?Kazi te mi jos nesto sto mislite da bi trebala da znam. :roll:
dani100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 09, 2005 7:40 pm

Post od dani100 »

meni je bol trajao nekih sedam dana,a krvarenje mi je prestalo tek posle 12 dana.Nemoj da brines,samo pripazi na fizicke aktivnosti.Nemoj da se naprezes i sto vise se odmaraj!
Odgovori