porodjaj - Višegradska ili Front
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
porodjaj - Višegradska ili Front
još malo ulazim u sedmi mesec, i sada već polako počinjem da razmišljam i o tim srećnom momentu, ali sam svakoga dana sve u većoj dilemi...gde? skoro sam bila sigurna da ću se poroditi u Višegradskoj ali mi sad i Front ulazi u kombinaciju (mada ga potresaju razne afere)...definitivno ću koristiti epidural jer nisam od onih koji mogu da podnesu bol...volela bih da mi neko ispriča svoje iskustvo sa ovim porodilištima, značilo bi mi....unapred hvala! 

Neke informacije i iskustva mozes naci na ovoj adresi:
http://www.roditelj.com/forum/viewtopic.php?t=3246
http://www.roditelj.com/forum/viewtopic.php?t=3246
Dva puta sam se porodila u Visegradskoj,prvi put pre bombardovanja 1999 a drugi put ove godine 2005 ,oba puta carski rez s tim da je `99 god gak-ovo odeljenje za c.r. izgledalo katastrofalno ,kao i osoblje a ove `05 god nisam mogla da prepoznam to isto odeljenje ,sve novo,cisto i osoblje promenjeno i ljubazno. Vise sam nekako za Visegradsku jer je to ipak u skloplu klinickog centra.[/b]
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 22, 2004 11:28 am
a Zvezdara?
Da li si razmisljala o KBC Zvezdara? Ja sam se tamo porodila u julu ove god. i sve bi bilo Ok da nisam sama izabrala baby frendly. Da napomenem da sam imala carski rez i bilo mi je jako tesko. Tamo imas mogucnost da biras da li ces posle porodjaja biti sa bebom ili ne.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am
pa moram priznati da nisam....živim u centru, pa su mi front i Višegradska blizu....mislim da će to ipak biti višegradska, ali naravno imam još vremena....U frontu imaju baby friendly, ne znam koliko si sposoban da brineš i o bebi tih dana, a kako je ljubaznost babica poznata kod nas, bojim se da bi to bio loš izbor...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Draga Bonbi,
I ja jos malo ulazim u 7. mes. Pre 6 god. sam se porodila kao i Veki u Gradskoj bolnici na Zvezdari. Ja sam bila prezadovoljna tretmanom. Nisam imala nikakvu "vezu", a prema meni su zaista svi bili neopisivo ljubazni.
Njih nekoliko (dr, dve babice...) su bili pored mene dok sam se poradjala, brisali mi znoj sa cela, mazili me po kosi...sto me je veoma iznenadilo, jer sam pre toga cula svakakve price od zena sa porodjaja.
Dve drugarice su mi se porodile na GAK-u i rekle su: "Nikad vise!"
Za GAK inace kruzi ta prica da je sve kao "na traci" i da ti se osoblje bas mnogo i ne posvecuje, sem ako nekoga ne poznajes.
Front je, cini mi se, malo bolji.
Moja preporuka je ipak Gradska bolnica, ali cuj i druga misljenja.
Srecno i
Pozdrav,
Masha
I ja jos malo ulazim u 7. mes. Pre 6 god. sam se porodila kao i Veki u Gradskoj bolnici na Zvezdari. Ja sam bila prezadovoljna tretmanom. Nisam imala nikakvu "vezu", a prema meni su zaista svi bili neopisivo ljubazni.
Njih nekoliko (dr, dve babice...) su bili pored mene dok sam se poradjala, brisali mi znoj sa cela, mazili me po kosi...sto me je veoma iznenadilo, jer sam pre toga cula svakakve price od zena sa porodjaja.
Dve drugarice su mi se porodile na GAK-u i rekle su: "Nikad vise!"
Za GAK inace kruzi ta prica da je sve kao "na traci" i da ti se osoblje bas mnogo i ne posvecuje, sem ako nekoga ne poznajes.
Front je, cini mi se, malo bolji.
Moja preporuka je ipak Gradska bolnica, ali cuj i druga misljenja.
Srecno i
Pozdrav,
Masha
Cao!U maju ove godine sam se porodila u Visegradsoj...Utisci???Pa vidi....Iako sam imala izuzetno tezak porodjaj i devet casova bila vezana za porodjajni sto,a prethodno odrzavala trudnocu na njihovom odeljenju visokorizicne trudnoce,za sve to vreme tj DEVET SATI-obisli su me JEDNOM!!!Bez ijedne lepe reci a kamoli injekcije protiv bolova....Devet sati...A kada sam,Bog zna zbog cega,zaradila unutrasnje krvarenje i pritisak pao na 4o/3o a hemoglobin na 45 doktorka je stalno ponavljala da ne zna sta da radi jer "nema ko da potpise nalog za transfuziju..."Zbog odugovlacenja sa transfuzijom,nije mi bila dovoljna jedna boca vec dve,7 infuzija,kiseonik 6 sati neprekidno....Eto,to su moji utisci....NIKAD VISE TAMO!!!!!NIKAD!!!!!A znas li sta me najvise boli????Ja sam koleginica......
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Eto kada Marija, koja je koleginica, ima takvo iskustvo sa Visegradskom, sta dalje reci!?
Znam jednu dr, bas sa odrzavanja trudnoce / patologije trudnoce (ne bih je imenovala), koja ZAISTA NECE DA TE POGLEDA UKOLIKO JOJ PRETHODNO NISI STAVILA U DZEP BAR PAR STOTINA EUR!?
Sramota, ali zaista je tako.
Nazalost, to nije tema za ovaj forum, ali celo nam je zdravstvo takvo i slazem se da su im male plate obzirom na izuzetno odgovoran posao koji obavljaju, ali to nije nacin.
Ponovicu opet, mislim da je Gradska bolnica jos uvek "normalna" i da je tretman koliko-toliko zadovoljavajuci.
Znam jednu dr, bas sa odrzavanja trudnoce / patologije trudnoce (ne bih je imenovala), koja ZAISTA NECE DA TE POGLEDA UKOLIKO JOJ PRETHODNO NISI STAVILA U DZEP BAR PAR STOTINA EUR!?
Sramota, ali zaista je tako.
Nazalost, to nije tema za ovaj forum, ali celo nam je zdravstvo takvo i slazem se da su im male plate obzirom na izuzetno odgovoran posao koji obavljaju, ali to nije nacin.
Ponovicu opet, mislim da je Gradska bolnica jos uvek "normalna" i da je tretman koliko-toliko zadovoljavajuci.
ja sam se porodila u pancevu koje je na veoma losem glasu.stvarno su doktori bezobzirni,i vise su dobri na jeziku nego sto znaju posao,ali takvih svuda ima ali ima i izuzetaka,uvek.znaci samo se nadaj da ce sve biti u redu,jer je to najbitnije.ja sam 2 meseca pre porodjaja imala kosmare,sve zbog straha,ali priroda je cudo.sve je proslo super,bez epidurala,sekli me jesu ali ajde,sta cu.beba je super,sto je najvaznije na svetu za jednu mamu.