pomozite mi veoma sam zabrinuta

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lilaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 7:54 pm

pomozite mi veoma sam zabrinuta

Post od lilaa »

poslije abortusa imala sam odnose poslji 2 sedmice a menstruciju sam dobila tek nakon 8 sedmica a sada citam da odnose imaju tek nakon menstruacije ili onoliko sedmica kolika je bila trudnoca meni niko nije rekao koliko treba vremena da prode od abortusa i sada sam malo zabrinuta.Jel moze nesto da se desi
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Re: pomozite mi veoma sam zabrinuta

Post od jelenaa1985 »

ako Vi ne osecate nikakve tegobe, ako se sekret nije promenio, cemu briga? :)
*ivana*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 9:16 am

Post od *ivana* »

Poznajem devojku koja je imala odnose nedelju dana nakon abortusa, i nista joj se nije desilo. Preporucuje se apstinencija do prvog ciklusa, ali je meni licno ginekolog rekao da sacekam 15 dana posle ab. A potrebno je sacekati onoliko nedelja koliko je trudnoca bila stara kada se resite za ponovno pravljenje bebe, ne za odnose generalno. To je minimum, ali se mahom odnosi na missed, a ako je rec o abortusu iz nemedicinskih razloga, preporuka je sacekati 3-6 meseci pre ponovnog pravljenja bebe. Nadam se da nisam konfuzna... Posto samoj sebi jesam... :oops:
lilaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 7:54 pm

Post od lilaa »

hvala vam puno
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ma, opusti se. Ja sam posle kiretaze imala sex prvi put posle 10-11 dana, a nova trudnoca se preporucuje tek posle onoliko vremena koliko je bila stara trudnoca u momentu prekida. A i to je otprilike.

Ja sam cak cula da neko kaze 6 meseci (???!!!) posle kiretaze ne treba imati seks! Ma nije nego! 7 godina! :wink:

Pozdrav.
Odgovori