pomozite mi veoma sam zabrinuta
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
pomozite mi veoma sam zabrinuta
poslije abortusa imala sam odnose poslji 2 sedmice a menstruciju sam dobila tek nakon 8 sedmica a sada citam da odnose imaju tek nakon menstruacije ili onoliko sedmica kolika je bila trudnoca meni niko nije rekao koliko treba vremena da prode od abortusa i sada sam malo zabrinuta.Jel moze nesto da se desi
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
Re: pomozite mi veoma sam zabrinuta
ako Vi ne osecate nikakve tegobe, ako se sekret nije promenio, cemu briga? 

Poznajem devojku koja je imala odnose nedelju dana nakon abortusa, i nista joj se nije desilo. Preporucuje se apstinencija do prvog ciklusa, ali je meni licno ginekolog rekao da sacekam 15 dana posle ab. A potrebno je sacekati onoliko nedelja koliko je trudnoca bila stara kada se resite za ponovno pravljenje bebe, ne za odnose generalno. To je minimum, ali se mahom odnosi na missed, a ako je rec o abortusu iz nemedicinskih razloga, preporuka je sacekati 3-6 meseci pre ponovnog pravljenja bebe. Nadam se da nisam konfuzna... Posto samoj sebi jesam... 

hvala vam puno
Ma, opusti se. Ja sam posle kiretaze imala sex prvi put posle 10-11 dana, a nova trudnoca se preporucuje tek posle onoliko vremena koliko je bila stara trudnoca u momentu prekida. A i to je otprilike.
Ja sam cak cula da neko kaze 6 meseci (???!!!) posle kiretaze ne treba imati seks! Ma nije nego! 7 godina!
Pozdrav.
Ja sam cak cula da neko kaze 6 meseci (???!!!) posle kiretaze ne treba imati seks! Ma nije nego! 7 godina!

Pozdrav.