pomozite nam!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

devildevill
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 9:51 pm

pomozite nam!!!

Post od devildevill »

Ja i moja djevojka smo prvi put pokusali da ona ostane u drugom stanju,ali nista.moze te li nam reci sta da uradimo pre odnosa da bi smo povecali mogucnost da ona zatrudni???
unapred zahvalan
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Najiskrenije,opustite se i uzivajte :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

prvo utvrdite da li je uplodnim danima :)

onda neka se utvrdi da li postoji infekcija neka ili bilo koji poremecaj sastava njenog sekreta.

isto to vazii za vashu spermu, dzaba praviti ako nema sa chim :)

onda se potudite da faktore ishrane i konzumacije toksina svedete na minimum (zachinska hrana, alkohol, cigarete NIKAKO tokom procesa zacheca). Redovno spavajte.

potrudite se da vam devojka pije folnu kiselinu.

trudite se da shto dublje ejakulirate a posle snoshaja ona neka legne na ledja sa nogam apodignutim u vis da pomogne kretanje sperme ka jajovidima.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Probajte da to bude u "sveca" pozi, mozda dama ima zavaljenu matericu!
v3sn4
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 23, 2007 12:12 am

Post od v3sn4 »

ja sam imala slicne malo probleme i sve dok se nisam opustila...digla ruke, nista...ali jedno mozda i da uspe...da se nikako ne tusira posle odnosa...mislim da se ne pere dole hihi...neka prespava...
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

v3sn4 napisao:ja sam imala slicne malo probleme i sve dok se nisam opustila...digla ruke, nista...ali jedno mozda i da uspe...da se nikako ne tusira posle odnosa...mislim da se ne pere dole hihi...neka prespava...
:o a možda joj uspešno i navuče neku bakteriju ;)
zaboga, naravno da treba da održava normalnu higijenu posle odnosa. Ne mora da otrči odmah u kupatilo, ali nema potrebe ni da se čeka celu noć.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

neverending napisao:
v3sn4 napisao:ja sam imala slicne malo probleme i sve dok se nisam opustila...digla ruke, nista...ali jedno mozda i da uspe...da se nikako ne tusira posle odnosa...mislim da se ne pere dole hihi...neka prespava...
zaboga, naravno da treba da održava normalnu higijenu posle odnosa. Ne mora da otrči odmah u kupatilo, ali nema potrebe ni da se čeka celu noć.
Ne vidim zasto ne bi sacekala celu noc. Ako ima bakterija, sasvim je sve jedno da li ce se ona oprati odmah posle odnosa ili sutra ujutru. Neka me neko strucan ispravi ako gresim, ali mislim da je ovo o "hitnom zapiranju posle sex-a radi zastite od bakterija" notorna glupost!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

Kupachica napisao:
neverending napisao:
Ne vidim zasto ne bi sacekala celu noc. Ako ima bakterija, sasvim je sve jedno da li ce se ona oprati odmah posle odnosa ili sutra ujutru. Neka me neko strucan ispravi ako gresim, ali mislim da je ovo o "hitnom zapiranju posle sex-a radi zastite od bakterija" notorna glupost!
dok se neko strucan ne javi ja se slazem sa ovim, ako ima bakterija, pranjem odmah nakon odnosa ih nece ukloniti.

Koliko dugo pokusavate, jako mali % parova uspe u toku prvog meseca da nesto i napravi, za problem se ne smatra ako devojka ne ostaje u drugom stanju 6 meseci uzastopnih pokusaja, nakon toga krecu analize
opustite se i uzivajte
double trouble is my life
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Trebalo bi ici na pi-pi posle odnosa, to smanjuje rizik od infekcija. Na primer eserihija sa kojom sam ja prilicno vreme kuburila, prirodno zivi u probavnom traktu. Posto je to sve kod zene blizu, seksualna aktivnost moze da pospesi rizik. Ne vidim razlog zasto se ne bi odrzavala higijena. Pa ne govorimo o ispiranju, nego o spoljnoj higijeni.
Nije lose odraditi ginekoloski pregled, po potrebi bakterijski bris. Kao i analize na ureoplazmu, mikoplazmu. Jer sve to moze da bude problem u trudnoci ili u zatrudnjivanju, i bolje je proveriti pre.
Od vitamina je najvaznije da se uzima folna kiselina, i preporucuje se i nekoliko meseci pre planirane trudnoce. Dnevna doza 400mcg je optimalna, ali nisu skodljive ni vece doze.
Od poza, naravno da svaka moze da bude delotvorna. Sto se tice teorije, citala sam na sajtu BBC- jevih medicinskih vesti, da su snimanja na magnetnoj pokazala da se u misionarskoj pozi i kada je zena potrbuske najdirektnije doseze grlic materice pri ejakulaciji. Takodje, da zenski orgazam ima vaznu ulogu, jer te kontrakcije pomazu da sve dospe kuda treba. Kod poze kada je zena gore mali minus je sto zemljina teza radi protiv, ali mnogima ovo nije bio nikakav problem :wink: .
Mnogi preporucuju da zena malo odlezi (sto ne znaci da mora da se ne kupa i tako da prespava), moze da podmetne jastucence pod krsta.
Jos je prerano da se brinete. Zavisno od godina normalnim se smatra godinu dana, a za starije zbog toga sto je za njih hitnije da se krene u ispitivanja ako nesto nije ok, sest meseci. Znaci osnovni gin pregled, pa se opustite i u akciju.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

Ejmi napisao: Mnogi preporucuju da zena malo odlezi (sto ne znaci da mora da se ne kupa i tako da prespava), moze da podmetne jastucence pod krsta.
Pa niko nije rekao da zena ne treba da se pere, niti je iko osporavao odrzavanje licne higijene, zaboga!!! Komentar je bio da ne moze doci do infekcije ako zena saceka jutro da se istusira, jer ako su bakterije prisutne nista joj nece pomoci ni da odmah posle odnosa otrci u kupatilo i tusira se. To za piskenje posle odnosa jeste tacno, ali tusiranje posle 15min ili 7 sati nece bitno promeniti stvar ni po pitanju zatrudnjivanja ni po pitanju zastite od eventualnih infekcija. Neki bi posle seksa jednostavno da se scucure i tako "omadjijani" u zagrljaju utonu u san, i ja samo kazem da nije opasno ako im se to i dogodi i ako se istusiraju tek ujutru. Nadam se da sm ovom prilikom bila jasnija :roll:
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Mislim da treba da odradite spermogram, kao i da vasa devojka/supruga odradi hormonalne testove i da vidi da li su joj prohodni jajovodi. Hormonski testovi ce joj reci da li ima problema kao sto su visok fsh... Moze da se desi kod vrlo mladih osoba da su skloni ranoj menopauzi...cak i u dvadesetim... Fsh vrednosti ce dati indikaciju da li postoje problemi... Treba svakako da utvrdi prohodnost jajovoda... Vi trebate da odradite spermogram da se vidi da li je sve u redu...da li je dobra pokretnost spermatozoida, da li je dobra morfologija itd...

Naravno, treba da si date bar 6 meseci....pokusaja...pa onda da kazete ne ide...

Treba se inofrmisati o plodnim i neplodnim danima i kad treba ciljati reprodukciju... Treba izostaviti, kofein, pice, pusenje, jer imaju efekat i kod muskaraca i zena.... I tek kad ste sve iscrpili sto mozete sami poduzeti, trebate traziti adekvatnu pomoc. Dobro je uzimati vitamine kao sto su anitoksidanti, vitamin B6, b12, selnium za zene. Za muskarce - bolju spermu, zinc, vitamin E. Q10 je dobar antioksidant za oboje...
Mlec isto tako... Znaci o svemu treba povesti racuna... Ako vam ne uspe od 6 meseci do godinu dana, krenite na inseminacije, jer ce onda da vam prate folikometriju i tacno ce vam reci kad da imate odnose/ili kad da uradite inseminaciju... U procesu mozete mnogo da naucite i da ne gubite vreme...

Ako to ne uspe, uvek postoji VTO... Ali pre toga mozete uraditi mnogo toga... Nemam pojma koliko imate godina... ali trudnoca se ne desava tek tako...

Puno srece u pokusajima....
devildevill
Novi član
Novi član

Post od devildevill »

Hvala svima!
malo sam se ja uspanicio,jer neznam bas puno o tome,ja imam 23 godine a djevojka 25.
tek smo jednom pokusali pa nas je zabrinulo.A izgleda da smo pogresili u proracunu u plodnim danima.posto smo pokusavali u neplodnim.
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Ja sam zatrudnela bukvalnoiz treceg puta.

Pa iz licnog iskustva mogu da preporucim ovo, najbitnije je da se oustite i da uzivate tokom odnosa, a ne da to 'odradjujete' da bi dobili dete, psiha je izuzetno jaka.

Dva meseca pre zaceca sam bila na ginekoloskom pregledu i na tzv. folikulometriji, to je pregled gde se ultrazvukom moze proveriti da li jajnici prave folikule, koje kasnije pucaju ikad se to desava, kod vecine zena je to period 10-14 dana od prvog dana menstruacije, kod mene je bio 11.dan.

takodje sam dva meseca ranije pocela da pijem folnu kiselinu (pospesuje zacece i jako bitna u prva tri mesec razvoja ploda, nedostatak moze izavati poremecaje u organogenezi ploda), tako da slobodno pocnite to da uzimate.

I, posle odnosa nisam bar 15-20min ustajala, ponekad uspravim noge uz naslon kreveta, nekad zadignem karlicu tako sto stavim ispod jastuce.

nadam se da cete imati brzo dobre vesti!!!
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Sa 23 i 25 godina ima vremena i nema zurbe. Folna kiselina ne pospesuje zacece ali je treba biti da bi se sprecila spina bifida... Treba da se pije bar 3-4 meseca pre zaceca...

Informisite se o plodnim i neplodnim danima i mozete da merite temperaturu...pravite charts koje ce vam reci kad su plodni dani... Npr kad skoci temperatura to je zbog skoka LH hormona i to daje indikaciju kad treba ciljati reprodukciju... Vrlo jednostavno... Isto tako imate 'testove za ovulaciju' koji se mogu kupiti u apoteci... Slicno testovima za trudnocu...Kad pokaze da je test pozitivan onda trebate da ciljate svaki dan... 2-3 dana... Otprilike zavisno od duzine ciklusa ovulacija se desava tu negde od 10-14 dana...ali moze biti i kasnije ako je ciklus duzi npr 30+ dana moze biti i 16-17 dan... Nadjite informacije na internetu... Na ovulacijskom testu vam kazu uputstva kad treba da merite ovulaciju zavisno od duzine ciklusa...

Vama svakako treba da samo pokusavate neko vreme, a ako bas ne upali onda odite na inseminaciju sto je jeftina i laka procedura gde se sperma ubaci u uterus kad treba uz pomoc katetera.... Ne morate ni uzimati stimulaciju... Ali u vasim godinama mislim da nece biti potrebe ni za to...

Pozz
devildevill
Novi član
Novi član

Post od devildevill »

Puno hvala!!!
Odgovori