radila sam hormone 2-dan pa nemam poima da protumacim,trepa mi pomoc
fsh 6.1
lh 7.4
prolak.387.4
estrad.121.4
proges.0.17
toste.0.19
sad neznam koje paramet.iz koje faze,...treba da vam posaljem....recite pa cu poslati...
hvala unapred...pozzz
pomoc za tumacenje hormona
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: pomoc za tumacenje hormona
zanima me vase misljenje za nalaze,imam 37 godina PCSO ,neredovne menstuacije radila sam nalaze pre 6 meseci imala sam povisen Prolaktin,i Progesteron svega,0,20 a povisen testosteron.Sada sam opet uradila nalaze pa vas molim da mi kazete dali sam poboljsala nalaze.I pre 6 meseci su mi rekli da sam skoro u menopauzi,a ja zelim bebu i pijem Glukofaz...OGTT sa 75g ,pre opterecenja 5,2....posle 120 minuta glukoza 7,6.Insulin 27,4 a posle 120 minuta Insulin 127,0....s-TSH(
ultrasenzitivni) 3.80...Kortizol 556....Estradiol 54,9pg/ml,i Estradiol 201,5pmol/l...FSH 3,3...LH,3,4...Prolactin 73(pila sam dva meseca prosla dostinexs)jer sam imala povisen pre 6 meseci izgleda da sam smanjila i to dosta???Progesteron 2,72nmol/L,Progesteron 0,86ng/ml...Testosteron 2,00 (pre sest meseci mi bio 5,7))???SHBG 43,...DHEA-S,163..Free testosteron 1,0....Glukoza pre jela 5,4...posle jela 2 sata 5,1..(KAKO JE PAO POSLE JELA NA 5,1).Nemam ciklus da napomenem .Zanima me dali mi je dostinexs mnogo smanjio Prolaktin??i sta jos nevalja ovde.Hvala
ultrasenzitivni) 3.80...Kortizol 556....Estradiol 54,9pg/ml,i Estradiol 201,5pmol/l...FSH 3,3...LH,3,4...Prolactin 73(pila sam dva meseca prosla dostinexs)jer sam imala povisen pre 6 meseci izgleda da sam smanjila i to dosta???Progesteron 2,72nmol/L,Progesteron 0,86ng/ml...Testosteron 2,00 (pre sest meseci mi bio 5,7))???SHBG 43,...DHEA-S,163..Free testosteron 1,0....Glukoza pre jela 5,4...posle jela 2 sata 5,1..(KAKO JE PAO POSLE JELA NA 5,1).Nemam ciklus da napomenem .Zanima me dali mi je dostinexs mnogo smanjio Prolaktin??i sta jos nevalja ovde.Hvala
NIKO NERADI???odbegla napisao:zanima me vase misljenje za nalaze,imam 37 godina PCSO ,neredovne menstuacije radila sam nalaze pre 6 meseci imala sam povisen Prolaktin,i Progesteron svega,0,20 a povisen testosteron.Sada sam opet uradila nalaze pa vas molim da mi kazete dali sam poboljsala nalaze.I pre 6 meseci su mi rekli da sam skoro u menopauzi,a ja zelim bebu i pijem Glukofaz...OGTT sa 75g ,pre opterecenja 5,2....posle 120 minuta glukoza 7,6.Insulin 27,4 a posle 120 minuta Insulin 127,0....s-TSH(
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
iskreno nisam neko ko bas moze da ti odgovori struno na ovo pitanje...
Prolaktin je hormon stresa tako da on moze da varira i bez terapije. On takodje blokira ovulaciju ako je visok.
Mislim da ti ta terapija nesto bas i ne pomaze jer i dalje imas da kazem los odnos izmedju LHi FSH.
Kakvi su ti hormonistitne zlezde? Jer njen poremeca koji se ne leci dovodi do nerodovnih menstruacija tj njenog izostanka.
Na osnovu cega su proglasili da si u menopauzi?
Ja imam nizak AMHhormon 0.29 i visok FSH varira od 10-18 ali jajnici i dalje rade.Imam svakog meseca ovulaciju pa nisam zvanicno proglasena da sam u meno pauzi.
Za zvanicno proglasenje menopuze moras da imas FSH preko 22 i nizak AMH hormon
mada ni to nije pravilo.
Jer ta dva hormona pokazuju zalihe jajnih celija.
Prolaktin je hormon stresa tako da on moze da varira i bez terapije. On takodje blokira ovulaciju ako je visok.
Mislim da ti ta terapija nesto bas i ne pomaze jer i dalje imas da kazem los odnos izmedju LHi FSH.
Kakvi su ti hormonistitne zlezde? Jer njen poremeca koji se ne leci dovodi do nerodovnih menstruacija tj njenog izostanka.
Na osnovu cega su proglasili da si u menopauzi?
Ja imam nizak AMHhormon 0.29 i visok FSH varira od 10-18 ali jajnici i dalje rade.Imam svakog meseca ovulaciju pa nisam zvanicno proglasena da sam u meno pauzi.
Za zvanicno proglasenje menopuze moras da imas FSH preko 22 i nizak AMH hormon
mada ni to nije pravilo.
Jer ta dva hormona pokazuju zalihe jajnih celija.