Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
cao! imam 22 god, sa deckom sam imala nezasticen odnos 04.10., svrsio je u mene .. zadnju menstruaciju sam dobila 22.09., tako da mislim da su to bas bili plodni dani.... omaklo se
kako da saznam da li sam trudna?..sto prije.. ne mogu cekati do sljedece menstruacije, postoji mogucnost i da mi kasni, jer su mi u toku ispiti, tako da sam jako nervozna.
kod ginekologa nisam nikada bila,a htjela sam...najvise radi toga da pocnem piti antibebi tablete...ali sad je cini mi se vec kasno
postoji li ikakva mogucnost da se sprijeci sada???
hvala!!
Probaj da saznas da li su ti bili plodni dani preko ovog linka, mada 12 dan trebalo bi da je ako ti je ciklus redovan i na 28 dana prvi plodni dan, a ako je na 26 najplodniji dan!
PA TI JOŠ UVEK MOŽEŠ DA POPIJEŠ POSTINOR
to je pilula za jutro posle, odnosno, čini mi se da kao što sam napisala u roku od 72 sata...
moja sestra je imala takav slučaj, popila je i eto, nije zatrudnela.
laik sam, ali koliko znam sprečava nastanak trudnoće, sutra je nedelja ne znam možeš li da se posavetuješ sa lekarom. na sajtu 21 dan imaš br tel da kontaktiraš doktora koji daje savete preko telefona ili pozovi narodni front, pa se raspitaj za POSTINOR ODNOSNO PILULU ZA JUTRO POSLE...
POSTINOR je hormonski preparat za urgentnu kontracepciju, koji se koristi da bi se izbegla neželjena trudnoća nakon nezaštićenog seksualnog odnosa ili u slučaju da je primena drugog kontraceptivnog metoda bila neadekvatna. Ovaj vid kontracepcije popularan je pod nazivom «pilula za jutro posle» ili «pilula za dan posle». Kontraceptivni efekat se postiže ukoliko se Postinor-2 primeni najkasnije u roku od 72h nakon seksualnog odnosa. GOODWIL PHARMA
hvala vam punoooo..
cula sam ja za tu neku tabletu, ali nisam bila sigurna za to..
krivo mi je sto vas nisam prije nasla, super ste!
samo ne znam da li je kasno za POSTINOR, jer sutra je nedjelja, pa ne znam kako da je nabavim...
A sto se tice ciklusa, uglavnom mi traje 28 dana...
Imas 22 godine i seksualno si aktivna, svakako bi trebalo da posetis ginekologa da te pregleda i da popricate o kontracepciji, da ne dolazis u situaciju da se njemu "omakne".
@oljaa
da bi se ljuljala kolevka potrebno je puno toga da se desi, ne samo da se zatrudni. naravno pozeljno je i to planirati, ne dozvoliti da dovedes sebe u nepovoljnu situaciju.
a to sto je neko ostao trudan sa 17-18 god sigurno noje stvar za pohvalu
Zasto nije za pohvalu? OljaA je napravila izbor, stoji iza njega i lepo se snasla. Ja sam pro-choice orijentisana i sigurno ne bih imala hrabrosti da sa 17 radjam dete, ali lepo je cuti i drugu stranu i drago mi je sto ima i onih koji su stali iza svojih postupaka i na drugi nacin.
Svaka zena koja odluci da abortira ima svoje razloge i ne treba nikog osudjivati kao i one koje odluce da rode u nekim sitnim godinama.Nije uvek samo dovoljno odluciti se za jedno ili drugo,treba jos mnogo toga da se poklopi,a ne moze ni covek sve sam?Sta vredi izbor,ako nemate podrsku?
Samo bih ipak da se nadovezem, zena koja kao sto kazes nema tu podrsku bi trebalo malo vise da se pazi i da se cuva da do toga ne dodje na prvom mestu zbog sebe.
Decko koji joj napravi dete, ne dobije podrsku ni od njega ni drugih, abortira i vise nikada ne zatrudni, a on se kasnije ozeni i ina divnu porodicu.
Ja sam ostala sa nepunih 18 u drugom stanju, nisam se udala i sama cuvam dete i imam podrsku od mojih i snalazimo se.
Zato zene koje znaju da ako zatrudne nemaju drugi izlaz osim abortusa i svesno se upuste u odnos bez dobre zastite mi nisu jasne jer bilo sta da se dese njima i samo njima ce da se obije u glavu a onaj ko ga je napravio moze lagano da izvuce **** jer on nece ni pod anesteziju ni da mu struzu matericu vec njegov jedini posao ako do toga dodje je da novcem sve to plati a nekada cak ni to!!!
Ja svakako mislim da sam napravila dobar izbor jer osim toga sto nisam prosla kroz traumu abortusa(psihicku i fizicku sto mogu da donesu posledice) koju ovako slaba ne verujem da bih prezivela zdrava imam medenu cerkicu, moje malo pile, koje volim najvise na svetu i koje mi ulepsava zivot.
Slazem se potpuno o neodgovornosti obe strane kad se stupa u seksualne odnose.Sad sa ove distance ti si ubedjena da si napravila dobar izbor,a imala si ga upravo zbog podrske tvojih roditelja.Na to sam mislila.Ne moze se odluciti da rodis dete kad si sam u svemu tome.A o ne koriscenju bilo kakve zastite pri odnosima,o tome bolje da ni ne pocinjemo!Jezim se kad cijem i procitam koliko jos uvek ima veoma mladog sveta,koji uopste ni ne misli o svemu tome,niti misli da je zastita neka znacajna stavka u sexu!