Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ne, ne, nemam nikakvih komplikacija, samo, eto, svuda se pominju vaginalete, a niko da kaze nesto o tome kako se stavljaju . To je cisto za moju informisanost.
Takodje sam citala da je dobro, preventive radi, po nekad ih koristiti...
Vidim da se cesto pominju MacMirror kao deleotvorne...
Sto se preventive tice nisam sigurna (ne znam kakve su te MacMirror), ali se secam da je dr ObGyn u vise navrata govorila kako ne treba sterilisati vaginu, pa ja mislim da je najbolje ne dirati nista, ako je sve u redu...
Postoje vaginalete koje ne sadrže antibiotike - povidon-jod (blag antiseptik), vaginalete na bazi kantarionovog ulja...one blagotvorno utiču na sluzokožu. Meni su preporučili kantarion posle spaljivanja ranice na grliću, da bi se tkivo brže obnovilo...ali u suštini, ako je organizam zdrav on će sam da se brine o sebi, nema potrebe da se petljamo u to. Mislim da je najbolja preventiva održavanje higijene i rad na imunitetu (odakle i potiče sposobnost organizma da se brine o sebi).
Macmirror je kombinacija antibiotika i antimikotika (ili samo antibiotik, ne sećam se) i koristi se kad stvarno imaš neku infekciju koja mora da se leči. Antibiotici ubijaju bakterije, a vagina je puna 'korisnih' bakterija.