POMOC!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Delester
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 22, 2006 7:17 pm

Post od Delester »

Ne, ne, nemam nikakvih komplikacija, samo, eto, svuda se pominju vaginalete, a niko da kaze nesto o tome kako se stavljaju :). To je cisto za moju informisanost.
Takodje sam citala da je dobro, preventive radi, po nekad ih koristiti...
Vidim da se cesto pominju MacMirror kao deleotvorne...
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Sto se preventive tice nisam sigurna (ne znam kakve su te MacMirror), ali se secam da je dr ObGyn u vise navrata govorila kako ne treba sterilisati vaginu, pa ja mislim da je najbolje ne dirati nista, ako je sve u redu...
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Postoje vaginalete koje ne sadrže antibiotike - povidon-jod (blag antiseptik), vaginalete na bazi kantarionovog ulja...one blagotvorno utiču na sluzokožu. Meni su preporučili kantarion posle spaljivanja ranice na grliću, da bi se tkivo brže obnovilo...ali u suštini, ako je organizam zdrav on će sam da se brine o sebi, nema potrebe da se petljamo u to. Mislim da je najbolja preventiva održavanje higijene i rad na imunitetu (odakle i potiče sposobnost organizma da se brine o sebi).

Macmirror je kombinacija antibiotika i antimikotika (ili samo antibiotik, ne sećam se) i koristi se kad stvarno imaš neku infekciju koja mora da se leči. Antibiotici ubijaju bakterije, a vagina je puna 'korisnih' bakterija.
Odgovori