pomoc!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
anamarija123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 26, 2011 4:18 am

pomoc!

Post od anamarija123 »

nadam se da mi neko moze pomoci savetom itd..naime,raskinula sam sa deckom pre mesec dana neznavsi da sam u drugom stanju,sada sam u osmoj nedelji. rekla sam mu kada sam saznala,medjutim on insistira da radimo test dnk iz plodove vode ili kako se vec to zove,radi utvrdjivanja ocinstva. zanima me da li postoje izvesni rizici kod takvih intervencija?
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Re: pomoc!

Post od sofia »

Naravno da postoje. Rizik je prihvatljiv ako je rec o utvrdjivanju stanja ploda, a za utvrdjivanje ocinstva se ceka porodjaj. Ja nikada ne bih rizikovala bepca zbog nekog sebicnjaka koji ne veruje meni, vec insistira na necemu sto zahteva cackanje koje nije medicinski opravdano. U svakom slucaju, utvrdjivanje ocinstva se ne radi ovako rano.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

sofia napisao:Naravno da postoje. Rizik je prihvatljiv ako je rec o utvrdjivanju stanja ploda, a za utvrdjivanje ocinstva se ceka porodjaj. Ja nikada ne bih rizikovala bepca zbog nekog sebicnjaka koji ne veruje meni, vec insistira na necemu sto zahteva cackanje koje nije medicinski opravdano. U svakom slucaju, utvrdjivanje ocinstva se ne radi ovako rano.
Pametni ljudi kazu da je bolje zivotnom stazom hodati sam nego imati budalu za saputnika...
Iako uvek navijam za zivot i trudnocu u vasem slucaju savetujem prekid (dok jos moze). Stav vaseg bivseg decka mi se najblaze receno ne svidja... Nebuloznim zahtevom je pokazao da Vas ne postuje i da sumnja u Vas... Zivot je isuvise kratak da bi ga ste potrosili na nekog takvog...
Pozdrav
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Post od GS74 »

Uz duzno postovanje, mislim da ste ovog puta zaista preterali! Niko Vas nije pitao za misljenje oko prekida trudnoce (verovatno zdrave). Razloge koje navodite za prekid, ne zelim ni da komentarisem.
Vec ste i pre ovog mog posta imali nekoliko puta proteste na vasa "misljenja" na koje niko nije reagovao, ali sada zaista osecam potrebu da Vam ovo napisem. Ostala sam uzdrzana do krajnjih granica.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

GS74 napisao:Uz duzno postovanje, mislim da ste ovog puta zaista preterali! Niko Vas nije pitao za misljenje oko prekida trudnoce (verovatno zdrave). Razloge koje navodite za prekid, ne zelim ni da komentarisem.
Vec ste i pre ovog mog posta imali nekoliko puta proteste na vasa "misljenja" na koje niko nije reagovao, ali sada zaista osecam potrebu da Vam ovo napisem. Ostala sam uzdrzana do krajnjih granica.
Protesti su verovatno bili smisleni i razlozni? Kao i ovaj Vaš?
P.S. Savet je dobronameran i životan... čak bih rekao i smislen... A naravno da nikoga ne obavezuje... To je moj stav prema nekim životnim pitanjima... kao što i Vi imate vaš stav...
A ja nisam nikom rekao da je preterao samo zato sto drugacije misli od mene... treba biti tolerantan... A umesto da me kritikujete, mozda je bilo bolje da ste nesto pametno predlozili na osnovu vaseg "bogatog" zivotnog iskustva... Toliko...
GS74
Novi član
Novi član

Post od GS74 »

Poenta je da dozvoljavate sebi da odgovarate na "pitanje" koje Vam niko nije postavio i iznosite svoje misljenje i stav kad Vam to niko nije trazio. Kontrolisite se!
Devojka ce sama videti kroz neko vreme sta je amniocenteza, a sta test za utvrdjivanje ocinstva. Uostalom, vec je dobila vrlo smislen odgovor, pre Vaseg.
Nemojte koristiti cinjenicu da ovaj forum nema moderatora (ili bar ne narocito aktivnog) za lecenje sopstvenih kompleksa. Drzite se teme i ne koristite tudju muku!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

GS74 napisao:Poenta je da dozvoljavate sebi da odgovarate na "pitanje" koje Vam niko nije postavio i iznosite svoje misljenje i stav kad Vam to niko nije trazio. Kontrolisite se!
Devojka ce sama videti kroz neko vreme sta je amniocenteza, a sta test za utvrdjivanje ocinstva. Uostalom, vec je dobila vrlo smislen odgovor, pre Vaseg.
Nemojte koristiti cinjenicu da ovaj forum nema moderatora (ili bar ne narocito aktivnog) za lecenje sopstvenih kompleksa. Drzite se teme i ne koristite tudju muku!
Da li biste bili tako ljubazni pa mi odgovorili kako ja to "koristim" tuđu muku? Vi stvarno imate neki problem? :roll:
GS74
Novi član
Novi član

Post od GS74 »

Zaista mi nije do preganjanja, no dobro...

Dakle, pitanje je bilo "...on insistira da radimo test dnk iz plodove vode ili kako se vec to zove,radi utvrdjivanja ocinstva. zanima me da li postoje izvesni rizici kod takvih intervencija?"
Vas odgovor na to je "...Iako uvek navijam za zivot i trudnocu u vasem slucaju savetujem prekid (dok jos moze). Stav vaseg bivseg decka mi se najblaze receno ne svidja..."

Da li ste kao "strucno" lice odgovorili (virtuelnom) pacijentu da li postoji test koji se radi u trudnoci radi utvrdjivanja ocinstva i koliki su rizici od njega? Niste! Posavetovali ste devojku na prekid trudnoce jer Vam se stav njenog decka "ne svidja".
Jel Vas neko to pitao? Sta bilo koga briga sta Vi mislite o bilo cijem stavu? Na konkretno pitanje iznosite savete za koje Vas niko nije pitao, koji nisu tema, komentarisete tudje stavove sto takodje nije tema, iznosite svoja neka misljenja za koje auditorijum (ili bar deo) boli "uvo" (da se lepo izrazim), izigravate psihologa amatera i to loseg.

Koristite tudju muku da dajete nesuvisle savete koje od Vas niko nije trazio i da pustate na volju svom nevaspitanju i bahatosti.

Rekla bih da Vi zaista imate veoma ozbiljan problem, ali ovo nije mesto da ga lecite.
anamarija123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 26, 2011 4:18 am

Post od anamarija123 »

pa ja nemam nameru da abortiram,zato sam i pitala za rizike. Imam 24 godine,osecam da zelim bebu i bas nemam ni trunke nedoumica. A sto se njega tice,to je njegov problem. Opravdavam ga kao promiskuitetnu osobu jer ipak on kao takav ne moze imati obraza i neku preteranu emocionalnu inteligenciju.. Ako moze da dozvoli sebi da mu dete zivi sa nekim drugim covekom hmm ,tu vec nista ne mogu. I da,od kad sam saznala da sam trudna moja sreca je neopisiva toliko da je on sasvim bacen u senku,ne razmisljam uopste o njemu kao nekome ko ima veze sa tim. Moje je bilo da ga obavestim :) ni mucnina mi ne pada tesko cak :) radujem se narednoj poseti doktoru!!!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

anamarija123 napisao:pa ja nemam nameru da abortiram,zato sam i pitala za rizike. Imam 24 godine,osecam da zelim bebu i bas nemam ni trunke nedoumica. A sto se njega tice,to je njegov problem. Opravdavam ga kao promiskuitetnu osobu jer ipak on kao takav ne moze imati obraza i neku preteranu emocionalnu inteligenciju.. Ako moze da dozvoli sebi da mu dete zivi sa nekim drugim covekom hmm ,tu vec nista ne mogu. I da,od kad sam saznala da sam trudna moja sreca je neopisiva toliko da je on sasvim bacen u senku,ne razmisljam uopste o njemu kao nekome ko ima veze sa tim. Moje je bilo da ga obavestim :) ni mucnina mi ne pada tesko cak :) radujem se narednoj poseti doktoru!!!
Ako je tako onda Vam zelim sve najbolje... :)
Posto ste odlucili da zadrzite trudnocu, onda Vam savetujem da eventualno potvrdjivanje ocinstva obavite tek kada se beba rodi. CVS i amniocenteza su invazivne metode koje su relativno sigurne, ali u nekom manjem broju slucajeva ipak mogu izazvati gubitak trudnoce...
Pozdrav :wink:
misutka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 25, 2011 10:13 pm

Post od misutka »

zli doktor je u pravu, ali ako zelis da rodis onda ok, to je lepo
Odgovori