pomoc...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ivana.ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2011 2:45 pm

pomoc...

Post od ivana.ns »

Molila bih vas ako mozete da mi protumacite rezlutate double testa.Imam 38 godina uradila sam ovaj test rezlutati su kao na granici normale i nisu dobri , a tek za dve nedelje mogu da uradim tripl test.Zaista mi je potrebna pomoc jel je jako tesko ziveti u neizvesnosti.Kada sam uradila test bila sam u 11 nedelji i 6 dana trudnaa rezlutati glase ovako ;
CRL 50,2mm
NT 1,2mm
BPD 13,7mm

free &-Hcg 102,7 IU/I jednak je 2,811MoM
PAPP-A 2,481 IU/I jednak je 1,520 MoM

trizomija21/Su Down trizomija 18-Su edvards trizomija 13-Su Patau
Pocetni rizik 1:131 1:298 1:939

Korigovani rizik 1:2614 1:5953 1:18786

Ja ove rezlutate ne umem da procitam i puno ce mi znaciti ako mi neko razjasni,moci cu da spavam ...
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: pomoc...

Post od Zli doktor »

ivana.ns napisao:Molila bih vas ako mozete da mi protumacite rezlutate double testa.Imam 38 godina uradila sam ovaj test rezlutati su kao na granici normale i nisu dobri , a tek za dve nedelje mogu da uradim tripl test.Zaista mi je potrebna pomoc jel je jako tesko ziveti u neizvesnosti.Kada sam uradila test bila sam u 11 nedelji i 6 dana trudnaa rezlutati glase ovako ;
CRL 50,2mm
NT 1,2mm
BPD 13,7mm

free &-Hcg 102,7 IU/I jednak je 2,811MoM
PAPP-A 2,481 IU/I jednak je 1,520 MoM

trizomija21/Su Down trizomija 18-Su edvards trizomija 13-Su Patau
Pocetni rizik 1:131 1:298 1:939

Korigovani rizik 1:2614 1:5953 1:18786

Ja ove rezlutate ne umem da procitam i puno ce mi znaciti ako mi neko razjasni,moci cu da spavam ...
B E N Z I N - kako cudan natpis za vodu :)
Izvinite sto pokusavam da budem duhovit.... :wink:
Posto imate 38 godina iskreno me cudi da Vam doktor nije preporucio amniocentezu? Sa 38 godina rani biohemijski skrining ili tzv double test bas i nije tako pouzdan. Ono sto je dobro je da je NT mali sto donekle upucuje da je bebac OK. Korigovani rizici su dobri, ali imajuci u vidu vase godine preporucio bih amniocentezu (za svaki slucaj). Naravno ni amniocenteza nije bez rizika buduci da je u pitanju invanzivna metoda ( na svakih 250 do 300 amniocenteza izgubi se jedna trudnoca zbog amniocenteze).
Odluka na kraju ostaje ipak na Vama... Doktori mogu samo da Vas posavetuju... Znaci da rezimiramo... Rezultati nisu tako losi, ultrazvucni nalaz je dobar... Ako ste voljni da malkice rizikujete onda uradite tripl test (mada Vam je on mnogo neprecizniji od dabl testa) i ako Vam tom prilikom HCG bude u normali onda nemojte raditi amniocentezu vec u drugom trimestru uradite ekspertni ultrazvuk u 24-oj nedelji gestacije, i ako nalaz bude u redu relativno spokojnop mozete sacekati rodjenje svog deteta... :) :D :lol:
A ako zelite da budete sigurni da je sve u redu onda uradite amniocentezu...
Eto toliko od mene... Ako budete imali neku nedoumicu slobodno me kontaktirajte...
Zelim Vam sve najbolje... :)
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

U vašim godinama,doktori insistiraju na amniocentezi,ali ako to ne želite da radite,uradite 3D ultrazvuk,kod nekog dobrog dijagnostičara,(Analife,dr.Živankić,čini mi se),pa vidite šta će reći.Inače i dabl i tripl testovi su statistički,a ne dijagnostički,i njihovi rezultati nisu uopšte pouzdani.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

gloria2 napisao:U vašim godinama,doktori insistiraju na amniocentezi,ali ako to ne želite da radite,uradite 3D ultrazvuk,kod nekog dobrog dijagnostičara,(Analife,dr.Živankić,čini mi se),pa vidite šta će reći.Inače i dabl i tripl testovi su statistički,a ne dijagnostički,i njihovi rezultati nisu uopšte pouzdani.
Najlepse bih zamolio nestrucna lica da ne komentarisu stvari u koje nisu upucena...
Pozdrav :)
Odgovori