Pomoc!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
marijamara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 6:42 pm

Pomoc!

Post od marijamara »

Pozdrav svima, imam pitanje vezano za vaginalete.
Naime, pre oko mesec dana mi se pojavio pojacan vaginalni sekret, svetlo zute boje, ima miris ali nije bas jak. Zanima me da li mogu bez konsultacije sa lekarom da koristim vaginalete (cula sam za vaginalete na bazi joda ili one na bazi nekog lekovitog bilja), da li mi neko moze preporuciti neke koje se mogu uzimati bez lekarskog recepta?
Hvala Vam unapred
Empress
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Empress »

koliko ja znam, one na bazi joda i biljaka mogu i bez recepta da se koriste jer ne mogu da skode. jedino za vaginalete koje sadrze antibiotik treba da se uzima recept.
Korisnikov avatar
Bisenija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:32 pm

Post od Bisenija »

Na bazi joda su Povidon jod vag. ili Betadine.
Na bazi bilja su FitoVag.
Mozes ih koristiti, ali to uopste ne mora da znaci da ces njima resiti problem. Najbolje je da odes kod ginekologa pa da ti on prepise adekvatnu terapiju.
Pojacan vag.sekret moze biti znak razlicitih infekcija i bolesti, tako da ovim vaginaletama mozes mozda zaleciti ili privremeno resiti problem, ali ne mozes biti sigurna da si se izlecila.
pajache
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 2:20 pm

zenske stvari fuj

Post od pajache »

Prema meni najdobre su FLAZIL kapsule ali moras da se konsultujes sa dr prvo pa onda da ih uzimas, a za vaginalete CANESTEN one su veoma dobre.
Imala sam i ja takav problem to nije nista strasno il opasno samo je jako neprijatno i neugodno
Proci ce bez brige
Korisnikov avatar
Bisenija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:32 pm

Post od Bisenija »

Canesten se koristi za lecenje gljivicnih infekcija.
Po ovome sto marijamara opisala moze biti i bakterijska vaginoza, a ona se ne leci Canestenom.
Moze biti i da su gljivice, ali to se ne moze sa sigurnoscu znati dok se ne urade brisevi.
Odgovori