pomoc!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
pomoc!!!
Prvi put sam na bilo kakvom forumu. Imam problem koji je za mene najveci na svetu... 5 god. zivim sa suprugom Od toga smo zadnje 3 god. u braku i ne pazimo se. Medjutim trudnoce nema. Zadnjih godinu dana idem na preglede,moj suprug takodje. Nalazi svi uredni ( hormonski status, folikulometrija, brisevi, spermogram, spermokultura, kolposkopija, papa...) Pre 2 dana radjen mi je HSG,bez anestezije i bilo je POPRILICNO bolno. Nalaz :Sactosalpinx bilateralis.Hiperanteversio uteri. Uterus u hiperantefleksiji,bez defekta u punjenju kontrastom,pravilnog kavuma,oba jajovoda se u predelu abdominalnog ostijuma slepo zavrsavaju i pune po tipu saktosalpingsa. Za 45 dana idem na laparaskopsko/histeroskopsko ispitivanje sterilitete. Molim Vas da mi odgovorite kolike su sanse da ostanem u drugom stanju nakon gore pomenute intervencije. Unapred zahvalna.
Velike su sanse,kao i pre svih ovih pretraga.
U ovakvim slucajevima uvek je problem "psiholoski" a ne "fizioloski",trebalo bi manje da se fokusirate na bebu,bakterije,"pravljenje dece",a vise na uzajamno primanje i pruzanje ljubavi,dobar sex,zadovoljstvo,opustanje.
Tako cete sigurno ostati gravidni.
Nemoje nista u zivotu potencirati i pozurivati,beba ce se dogoditi kada bude pravo vreme za nju,a ne kada je pravo za vas..
Zelim ti svaku srecu...Iva

U ovakvim slucajevima uvek je problem "psiholoski" a ne "fizioloski",trebalo bi manje da se fokusirate na bebu,bakterije,"pravljenje dece",a vise na uzajamno primanje i pruzanje ljubavi,dobar sex,zadovoljstvo,opustanje.
Tako cete sigurno ostati gravidni.
Nemoje nista u zivotu potencirati i pozurivati,beba ce se dogoditi kada bude pravo vreme za nju,a ne kada je pravo za vas..

Zelim ti svaku srecu...Iva

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 16, 2008 12:19 pm
Moras da odes kod ginekologa hitno,jer ovo nije nista opasno,ali moze da ti se iskomplikuje.sandra_zenica napisao:Prvi put sam na forumu! Ako mi neko može pomoći bila bih jako zahvalna. Imam pojačan sekret praćen svrabežom i crvenilom,miislim III stupnja. Nisam nikada bila kod ginekologa! Da li je to opano i kako se može sankcionirati?
Hvala
A kako znas koju grupu sekreta imas,ako nikada nisi bila kod ginekologa?Ne moze to golim okom da se vidi....

Nemoj da brines,svaki ginekolog moze da resi tvoj problem,jer ce on kroz analize i briseve videti da li se radi o Candidi,ili nekoj drugoj bakteriji,kao i koja ti je grupa sekreta.
Srdacan pozdrav!

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"