POMOC rezultati amniocenteze se ne poklapaju sa ultra zvukom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lakedemon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:16 pm

POMOC rezultati amniocenteze se ne poklapaju sa ultra zvukom

Post od lakedemon »

Poštovani, supruga i ja smo zatečeni, kao i doktori. Naime dobili smo rezultate amniocenteze pre jedno nedelju i po dana gde je potvrđeno da se radi o zdravom ženskom plodu. Međutim juče smo bili kod našeg doktora na 4D ultra zvuku i uverili smo se da je u pitanju dečak. Jutros je proverio i načelnik bolnice i potvrdio je da se definitivno radi o muškom plodu. Obavestili smo laboratoriju i pitali ih da nije možda došlo do slučajne greške kod analize plodove vodice ali oni su ponovo potvrdili da se radi o zdravom ženskom plodu. Totalno smo svi zbunjeni. Ako iko ima neko objašnjenje bili bismo mu veoma zahvalni. Hvala unapred.
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

znam primer zene iz Bgd koja je u drzavnoj ustanovi radila amniocentezu.rekli joj zdrav zenski plod.
elem posto imaju decaka jako su se obradovali devojcici.
porodila se u NF i gle iznenadjenja rodila decaka.
mislim da su u laboratoriji ko zna sta pomesali,to se vec desavalo.
lakedemon
Novi član
Novi član

Post od lakedemon »

Hvala na odgovoru. Drago mi je da je još neko čuo za ovakav slučaj pošto je sve ovo nama dosta neverovatno.
Ako neko ima neko obrazloženje kako je do ovoga moglo doći bili bi mu zahvalni da podeli sa nama, pošto su doktori dosta suzdržani i neće baš da daju mnogo informacija, predpostavljam da štite jedno drugoga da slučajno ne ispadne da je pogrešno tumačenje rezultata njihova krivica.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

i neće baš da daju mnogo informacija,
A zaštooo?Insistirajte!Kod direktora!kako to?
Kod njih treba da tražite informacije, ne na forumu....
ali, za utehu, evo još jedne priče.....iz prve ruke....dakle, čula lično:
Žena je već u 6mesecu, druga trudnoća, pričala je da se slučajno nije porodila carskim rezom, celog bi života bila u uverenju da joj je beba zamenjena, ali pošto je na samom porođaju videla svoju bebu, znala je da je beba samo njena i njena!
U 8.mesecu trudnoće UZV pregledom -dr. ustvrdio da je devojčica, a ona je rodila dečaka...................lepog i zdravog!

zašto im dajete prostora da to i drugima rade, pa da se nastavi praksa "promašivanja"..bez posledica???!
Do svih podataka možete doći, silom Zakona..npr: Zakona o pristupu informacijama o javnog značaja....ukoliko ste neki od ovih pregleda radili u državnoj bolnici ili uredno registroivanoj ordinaciji..............

Lično ne bih volela da mi se ovako nešto dogodi, nikako...I da se sve prepusti....vremenu...slučaju....ćutanju dr. isto bi me zabrinulo i zbunilo....Pa, i za njih važe neka pravila o odgovornosti??Zar ne?
lakedemon
Novi član
Novi član

Post od lakedemon »

Pa problem je u tome što mi u našeg doktora imamo poverenja, on nas je porađao i prvi put i stvarno je fantastičan i voleli bi ponovo on da nas porađa. Rekao nam je da postoji način da se otkrije šta je u pitanju ali se mora uzeti uzorak krvi bebe kroz pupčanu vrpcu što on nikako ne savetuje jer je to kako kaže veliki rizik i savetuje da dolazimo svaki mesec na UZ i redovno pratimo trudnoću i da se ne oslanjamo previše na rezultate amniocenteze, jer je moguće da su u toku procesa vađenja plodove vodice zakačeni i majčini hormoni i da rezultati zapravo pokazuju majčino a ne detetovo stanje.Sve u svemu preporučio nam je da se opustimo i uživamo u trudnoći jer kako on vidi sve je u redu sa bebom, međutim nama je sve ovo strašno zbunjujuće.
Odgovori