Pomoć, Prolaktin, FSH, LH

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Zaklina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 01, 2005 1:16 pm

Pomoć, Prolaktin, FSH, LH

Post od Zaklina »

Poslednjih nekoliko menstruacija mi je počinjalo brankastim iscedkom (nekoliko kapi u toku dana) u trajanju od 3-4 dana, a nakon toga krvarenje je postalo normalno (intenzivno i svetlijom krvlju) kao i pre nastalog poremećaja. Bila sam kod svog doktora. Papa test mi je uredan, a ultrazvučni pregled ne pokazuje ništa na jajnicima i materici. Za nekoliko dana bih trebala da uradim analizu prolaktina, FSH, LH (6-8 dana nakon prvog dana menstruacije). Na internetu sam pronašla "svašta" na ovu temu, pa sa strepnjom očekujem navedenu analizu.
Molila bih Vas, ako možete, da mi date svoje mišljenje u vezi navedenog poremećaja. Imam 31 god, a moj posao je takav da sam u poslednje vreme konstantno pod stresom. Moguće je da je stres uzrok poremećaja?!

Unapred zahvalna
Žaklina
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Vazno je da nemate neki organski uzrok , jer vam je nalaz UZ normalan, kao i PAPA test. Sve ostalo spada u funkcionalne poremecaje i vezano je za fluktuaciju hormona, u ciklusu i moze biti uzrokovano stresom. Ukoliko se tegobe ne rese same u toku 2 do 3 ciklusa, najcesce se ukljucuje hormonalna Th.
Zaklina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 01, 2005 1:16 pm

Prolaktin nije OK

Post od Zaklina »

Proverila sam, FSH i LH su ok , ali prolaktin je 723! Nemam pojma sta nije u redu, doktorica nije komentarisala, samo mi je dala uput za endokrinologa. Nadam se da nije strasno. Dok cekam na pregled kod pomenutog doktora, otici cu da proverim sta mi se desava sa grudima, jer odavno to nisam uradila (vec 1.5 god).
Odgovori