pomeranje ciklusa zbog letovanja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
pomeranje ciklusa zbog letovanja
raspitivala sam se kod kucnog prijatelja koji je ginekolog i on mi je rekao da slobodno mogu da koristim primolut nor za pomeranje ciklusa. kaze da bi trebalo da pocnem da ga pijem najmanje 3 dana pred menstruaciju i da to traje max 10-12 dana, jer mi se ciklus i nadanje moze poremetiti. inace mi mens traje 7 dana, i bilo bi tuzno da je imam na moru. sta vi mislite o tome? da li bih mogla to da pijem bez ikakvih prethodnih analiza? inace, imam 27 godina, redovne seksualne odnose, pre 2 meseca bila na kompletnom ginekoloskom pregledu i sve je redu.
Re: pomeranje ciklusa zbog letovanja
E pa ovako, ako ces to piti samo sad iiiii moze, ali vidi prvo da li neko u porodici imao bilo kakav rak ili losu cirkulaciju, kazu bilo kakva hormonska terapija (sto mislim da jeste) moze da utice nekada a nisi ni relativno mlada pa ti se hormoni ustale ( nisam nista lose mislila samo hormonski, mislim 20 godina), a veruj mi da mozes da se kupas svih tih dana samo ne bas kad ti obilna. Recimo prva 3 dana ako ti je tad obilna. Samo koristis tampon dok se kupas i odmah ga kao i kupaci promenis.
Jedina stvar sto moze da bude je da ti promena klime produzi mensis ali ne nesto katastrofalno nego da imas 2 ili 3 dana duze i to cisto da vidis na donjem vesu. I da se ne zadrzavas dugo bas u vodi.
Ne znam razmisli i ovo sto sam napisala nije sad odma katastrofalno ali bas ako te nervira to popi sad ali gledaj da izbegavas.
Jedina stvar sto moze da bude je da ti promena klime produzi mensis ali ne nesto katastrofalno nego da imas 2 ili 3 dana duze i to cisto da vidis na donjem vesu. I da se ne zadrzavas dugo bas u vodi.
Ne znam razmisli i ovo sto sam napisala nije sad odma katastrofalno ali bas ako te nervira to popi sad ali gledaj da izbegavas.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 23, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga mikice,evo dda ti napisem svoj primer.
Ja sam trebala da dobije mengu na dan mojega vencanja,i otisla sam kod doktorice da se posavetujem kako da odlozim mengu s obzirom da sam 10-ak dana nakon vencanja trebala da putujem na medeni mesec.
Preporucila mi je kontraceptivne tablete koje sam pocela da pijem za vreme prethonog ciklusa.
Ja sam odlozila svoj ciklus na MESEC I PO dana.Pila sam tablete sve dok se nisam vratila sa m. meseca i nakon par dana sam dobila ciklus.Vec sledeci mesec se sve ustalilo.
Ako si se vec konsultovala sa ginekologom i on ti je dao zeleno svetlo,mislim da ne treba nicega da se bojis!
Lep provod na odmoru ti zelim.
Ja sam trebala da dobije mengu na dan mojega vencanja,i otisla sam kod doktorice da se posavetujem kako da odlozim mengu s obzirom da sam 10-ak dana nakon vencanja trebala da putujem na medeni mesec.
Preporucila mi je kontraceptivne tablete koje sam pocela da pijem za vreme prethonog ciklusa.
Ja sam odlozila svoj ciklus na MESEC I PO dana.Pila sam tablete sve dok se nisam vratila sa m. meseca i nakon par dana sam dobila ciklus.Vec sledeci mesec se sve ustalilo.
Ako si se vec konsultovala sa ginekologom i on ti je dao zeleno svetlo,mislim da ne treba nicega da se bojis!
Lep provod na odmoru ti zelim.