polimorfonukleari
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 08, 2005 1:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
polimorfonukleari
na cervikalnom i vaginalnom bakterioloskom brisu mi je pronadjen citiram``veliki broj polimorfonukleara``.Sta je to? nisam nikad cula i kako se leci? da li su gljivice ili bakterije? tak treba da nosim nalaze kod svog ginekologa pa sam nestrpljiva.
hvala
hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 08, 2005 1:53 pm
polimorfonukleari
o da, nasli su mi infekciju uzrokovanu ureaplasmom. sad sam u panici!!!
koliko je to opasno_ i da li se uopste uspesno leci ili se godinama vuce?
koliko je to opasno_ i da li se uopste uspesno leci ili se godinama vuce?
Visiren na 12 sati po jednu kapsulu posle jela dve nedelje. Mnogo je jak lek pa ti ne bi preporucila na prazan stomak da ga pijes. Mene su i bubrezi boleli od njega ali je urodilo plodom. Izlecili smo ureaplasmu. Moraju se leciti oba partnera i nema odnosa dok traje lecenje.

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Pronasla sam 3 teme o polimorfonuklearima, a ni na jednu od tema nisu odgovarali lekari vec korisnici, pa bih zamolila nekog od lekara da odgovori nesto konkretnije, sta znaci kada u nalazu vaginalnog i cervikalnog brisa pise da je nadjen "veci broj polimorfonukleara" i da li to treba da bude upozorenje na nesto.
Nisam lekar ali sam se potrudila da saznam od svoje doktorke. Polimorfonukleari su vrsta belih krvnih zrnaca, leukocitai ukazuju da je u pitanju neka infekcija ali se konkretno nezna koja dok se ne urade bakterioloski brisevi. Meni se ispostavilo da nije nikakva bakterija u pitanju vec povecan vaginalni sekret zbog uzimanja oralnih kontraceptiva pred postupak vantelesne oplodnje. U brisu se i nemoze naci mali broj nego uvek veci broj polimorfonukleara ako ih ima.
Uradi briseve na ureaplasmu, mykopazmu i hlamidiju a usput i nek ti uzmu da ti odrede grupu vaginalnog sekreta jer nemora da znaci da je bakterijska infekcija.
Pozdrav,
Blonde
Uradi briseve na ureaplasmu, mykopazmu i hlamidiju a usput i nek ti uzmu da ti odrede grupu vaginalnog sekreta jer nemora da znaci da je bakterijska infekcija.
Pozdrav,
Blonde

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
E, hvala ti 
Nisam nista lose mislila kad sam rekla da su samo korisnici odgovarali na teme, ali sam ipak htela da zamolim i nekog od lekara da se oglasi. Meni su radjeni i bakterioloski nalazi, znaci, pored toga je pisalo da patogene bakterije nisu izolovane. Ako je potrebno, da naglasim, nije u pitanju privatna laboratorija, vec drzavna ustanova. i da nije u pitanju ureaplasma, mykopazma i hlamidija mogu da tvrdim 99,9%, a grupa sekreta mi je III cista. Ako ne potrebno da kazem da je uzorak uziman 2 dana pred m. ciklus.

Nisam nista lose mislila kad sam rekla da su samo korisnici odgovarali na teme, ali sam ipak htela da zamolim i nekog od lekara da se oglasi. Meni su radjeni i bakterioloski nalazi, znaci, pored toga je pisalo da patogene bakterije nisu izolovane. Ako je potrebno, da naglasim, nije u pitanju privatna laboratorija, vec drzavna ustanova. i da nije u pitanju ureaplasma, mykopazma i hlamidija mogu da tvrdim 99,9%, a grupa sekreta mi je III cista. Ako ne potrebno da kazem da je uzorak uziman 2 dana pred m. ciklus.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 1:28 pm
polimorfonukleari
Dobila sam nalaze cervikalnog i vaginalnog brisa, koji su uredni, ako se ne uzme u obzir(a naravno da treba):NAĐEN VEĆI BROJ POLIMORFONUKLARA.
S obzirom da sam malo tražila po internetu šta bi to moglo da bude ( i našla odgovor), moje pitanje glasi:
Da li ovi brisevi isključuju postojanje hlamidije, mikoplazme i ureaplazme, ili su za to potrebni drugi testovi? Nije mi bilo svejedno kada sam negde pročitala, da cerv. i vag. bris mogu da budu negativni na patogene bakterije i gljivice, a da ne isklučuje gore pomenute stvari. Kod ginekoloda mi je zakazano tek za pet dana i do tad ću poludeti od brige i neizvesnosti. Molim Vas za odgovor. Napominjem da u zadnje vreme patim od sekreta tipa III/VIgrupa i dve nedelje posle terapije, poslali su me(na moj zahtev) da uradim i ovaj bris.
S obzirom da sam malo tražila po internetu šta bi to moglo da bude ( i našla odgovor), moje pitanje glasi:
Da li ovi brisevi isključuju postojanje hlamidije, mikoplazme i ureaplazme, ili su za to potrebni drugi testovi? Nije mi bilo svejedno kada sam negde pročitala, da cerv. i vag. bris mogu da budu negativni na patogene bakterije i gljivice, a da ne isklučuje gore pomenute stvari. Kod ginekoloda mi je zakazano tek za pet dana i do tad ću poludeti od brige i neizvesnosti. Molim Vas za odgovor. Napominjem da u zadnje vreme patim od sekreta tipa III/VIgrupa i dve nedelje posle terapije, poslali su me(na moj zahtev) da uradim i ovaj bris.
Postojanje polimorfonukleara moze biti indikator za postojanje neke od ove tri pomenute bakterije pogotovo u kombinaciji sa sekretom koji imas! Potrebnop je uraditi cervikalni i vaginalni bris ali iskljucivo na te tri bakterije jer za njih trebaju druge podloge nego za obican cervikalni i vaginalni! Isti je postupak uzimanja samo je podloga na koju se nanosi razmaz drugacija!
Te analize moze uraditi u Batutu ili u institutu za mikrobiologiju (obe zgrade su u Dr.Subotica jedna do druge)! Ja skoro uvek radim u institutu i zadnji put kad sam radila bilo je oko 2500din. Kad budes placala naglasi da ti urade sa antibiogramom jer se cena razlikuje sa i bez antibiograma. Zaobidji privatnike sto se tice analiza jer znaju da laziraju rezultate!
Pozdrav!
Te analize moze uraditi u Batutu ili u institutu za mikrobiologiju (obe zgrade su u Dr.Subotica jedna do druge)! Ja skoro uvek radim u institutu i zadnji put kad sam radila bilo je oko 2500din. Kad budes placala naglasi da ti urade sa antibiogramom jer se cena razlikuje sa i bez antibiograma. Zaobidji privatnike sto se tice analiza jer znaju da laziraju rezultate!
Pozdrav!

To je bila cena za sva tri brisa! Ponesi +1000din. ako su mozda dizali cene. Uput ti ne treba jer placas briseve.
Ja nisam ljubitelj ginekologa iz DZ jer su meni bas oni napravili problem sa kojim sam se dugo borila i morala zbog njih na vantelesnu. vala Bogu uspelo je, sad cekam dvadecaka. Predlazem da imas svog ginekologa u nekoj vecoj zdravstvenoj ustanovi a u DZ dolazis samo po uput i tako neke nebitne stvari.
Srecno
Ja nisam ljubitelj ginekologa iz DZ jer su meni bas oni napravili problem sa kojim sam se dugo borila i morala zbog njih na vantelesnu. vala Bogu uspelo je, sad cekam dvadecaka. Predlazem da imas svog ginekologa u nekoj vecoj zdravstvenoj ustanovi a u DZ dolazis samo po uput i tako neke nebitne stvari.
Srecno

Hvala
Ljubi decu!

Ljubi decu!