Polimorfonukleari-sta je to?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Polimorfonukleari-sta je to?

Post od stefanija »

Molim vas da mi neko kaze ako zna, sta znaci da je u brisu nadjen veci broj polimorfonukleara? Vaginalni bris mi je bio treca grupa sa manjim brojem bakterija i dr me poslala u Batut da se utvrdi koja bakterija. A oni su napisali da je nadjen veci broj polimorfonukleara, ali ne i koja bakterija. Ne razumem bas, pomozite!
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

polimorfonukleari su vrsta leukocita,a ako su prisutni mora da ima i neka bakterija...
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm

Post od fridakahlo »

dannina napisao:polimorfonukleari su vrsta leukocita,a ako su prisutni mora da ima i neka bakterija...
heterofilni granulociti ...oni imaju polimorfonukleus, iliti mnogo raznjevito jedro...To su povremene fagocitarne cjelije koje imaju ulogu da uklone viruse, bakterije , tj. predstavljaju prvu odbrambenu liniju organizma.

A nije mi jasno zashto ne objasne nalaz...vecj ti ga daju tako da sama smihsljas shta je....
Odgovori