poliflamin inekcije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Majka@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 12:15 am

poliflamin inekcije

Post od Majka@ »

Postovani,
zanima me dali neko ima iskustva sa poliflamin inekcijama.
Ukratko: imam 31. god. i do trudnoce nikako ne doloazi. Pre par meseci mi je otkrivena ranica na grlicu, koja je sanirana i posle spaljivanja svi rezultati su mi OK. Doktorka mi savetuje da probam sa poliflamin inekcijama jer su one super u ovakvim slucajevima kao sto je moj. Kaze da se preporucuju i da su super efikane kod osoba koje su imale upale jajnika a i ranice, kao sto je to slucaj kod mene.Inace , i muz i ja smo uradili sve moguce preglede i rezulatai su nam Ok.
Ima li mozda neko neki savet???????
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Poštovana Gđo
Injekcije Polyflamin mite i forte su u stvari mešavina belančevina-proteina više bakterija, koje nakon davanja izazivaju imuni sistem pacijenta da stvara odbranu-antitela.
Imunitet nije trajan već ograničen na više meseci.
Indikovane su kod rekurentnih infekcija bakterijama. S ozirom da vi ne navodite upale male karlice kod vas nisu indikovane.
Postoji opasnost da ukoliko postoji upalni proces pa i tinjajući dođe do njegovog "razbuktavanja", zato treba biti oprezan sa ovom teapijom, obično se daje uz antibiotik na drugi dan po jedna injekcija.

Pozdrav DrPeđaDj
Majka@
Novi član
Novi član

Post od Majka@ »

Zahvaljujem na brzom odgovoru.
Pokusacu ukratko da Vam objasnim situaciju u kojoj se nalazim tj. u kojoj sam se nalazila. Pre godinu dana su mi pronasli Ureaplazmu , koju sam uz pomoc antibiotika izlecila. Naravno, koristio ih je i partner.Posle izlecenja smo poceli da radimo na trudnocido koje nikako ne dolazi
:cry:
Nekoliko meseci nakon toga, dobijem jake bolove u predelu jajnika i to bas u vreme ovulacije. Inace menstruaciju su mi redovne ( na 28 dana) i tacno deseti dan od dobijanja javi mi se bol u levom jajniku. Zbog jakih bolova sdam morala da se javim lekaru.Rekli su mi da je doslo do pucanja folikula i da se iz tog razloga javio toliko jak bol i da ce prestati nakon sledece menstruacije. Tako je i bilo.Po zavrsetku sledece menstruacije odem na kontrolu i da uradim kompletan preglede. Bas u trenutku kada sam pomislila sada je sve Ok doktor mi kaze sledece: .....ovde imamo malu ranicu....
Rezultati Papa testa III grupa, biopsija uradjena i posle svega spaljivanje ranice. Kontrolu sam uradila pre nekoliko dana i sada je sve ok . Papa posle spaljivanja II grupa. Hormoni Ok.
Pretpostavljam da uzrok izostanka trudnoce moze biti sve ovo o cemu sam Vam pisala.Medjutim, sada je sve Ok i pitam se sta je sada uzrok.
Prosto neznam sta dalje?????
p.s izvinjavam se sto sam ovoliko opsirna ali......

:roll:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Poštovana Gđo
niste naveli koliko dugo nemožete da zatrudnite?
Ukoliko je to više od godinu dana onda ima smisla da krenete u ispitivanje.
Kažete da vam je urađena biopsija ali niste napisali izveštaj histopatološkog nalaza?
Umesto "spaljivanja" bolje da vam je urađena tzv. Loop ekscizija i kiretaža kanala grlića materice.

Pozdrav DrPeđaDj
Majka@
Novi član
Novi član

Post od Majka@ »

Postovani,
dugo me nije bilo iz razloga sto mi je komp bio u kvaru.
Pokusacu da Vam objasnim o cemu se tacno radi na osnovu nalaza koje sam dobila od doktora.
08.04.2008.
Kolposkopski pregled
Anamneza: P.M=30.03.2008. menstruacije uredne.
Oko OEU fini mozaik jod negativno
Ostali epitel PVU skvamozan jod pozitivan
UZ nalaz: Uterus u AUF dimenzija 72X35x44 mm
Endometrijum 8 mm
Desni jajnik 22x19 mm, levi jajnik 37x19 mm sa folikulom 18 mm
Dg. mozaik PVUu
Napominjem da me u toku ovulacije boli samo levi jajnik. Obicno se desava 10-i dan od dana menstruacije

08.04.2008
Citoloski nalaz
PA III a -ASCUS GRUPA

03.05.2008

aNAMNEZA: pm =24.04.2008
oKO oeu FINI MOZAIK JOD NEGATIVNO
Ostali epitel PVU skvamozan jod pozitivno
Dg Mozaik PVU
PAP III a-ASCUS
Curettage canalis cervicis
TH caps Hemomicin 2x1 dnevno 3 dana
Majka@
Novi član
Novi član

Post od Majka@ »

30.05.2008
Anamneza PM 20.05.2008. Radjena biopsija materice i kiretaza cervikalnog kanala HP nalaz : benigno
Oko OEU mozaik jod negativno
Ostali epitel PVU skvamozan jod pozitivno
DG Mozaik Pvu
St. post bipsiam PVU
HP nalaz: Cervicitis chronica
Vaporisatio cervicis uteri cum laser rays
TH. Mirovanje . Dat savet
22.09.2008
Anamneza PM 08.08.2008, Menstruacije redovne sa oskudnim premenstrualnim krvarenjem. Pre tri meseca radjena laser vaporizacija grlica materice HP nalaz bio benigno
Epitel PVU skvamozan jod pozitivno
Klinicki ginekoloski nalaz uredan

Dg. St post laser vaporisationem PVU
Kolposkopski nalaz normalan
Nakon toga je sekret i Papa bio u redu ali tih rezultata nemam kod sebe. Dobila sam usmeni odgovor od lekara
19.09.2008 uradjen mi je ultra zvuk na 12 dan cikluca
Uterus
Polozaj Auf
Duzina 7,18
promer 3,98cmx5,28 cm
Ovarijum.
levi fol 18 mm
Druge pataloske promene Endom 9.5 mm
23.09.2008
16 dan cikluca o.l fol 28,7 mm pertisteus

Uh.....
i na kraju
Uradjen c i v bris i rezultati su sledeci
V Kulturom izolovana Escherihia coli
C Kulturelno patogene klice nisu nadjene

Suprug je takodje uradio sve analize i rezultati su mu OK
Recimo da od avgusta 2007. radimo na bebi sa pauzama za vreme terapije
Majka@
Novi član
Novi član

Post od Majka@ »

Mozda svo ovo deluje zbunjujuce, barem meni jer lekari obicno malo pricaju a i u tolikoj su guzvi da nikako ne stignem da ih pitam sve sto me interesuje. Citajuci ovaj forum pocela sam da razmisljam da uradim i HSG. jer mi se cini da cu tek tada dobiti odgovore na sva pitanja. Doktor mi je savetovao da pre toga pokusam sa Poliflamin inekcijama ali njih sada nema po apotekama i kako stoje stvari nece ih ni biti do februara. :wink: ...medjutim, meni se ne caka!!!???!!!
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Potpuno vas razumem, jer sam i ja u slicnoj situaciji... Mi radimo na bebi oko 8 meseci i ne dolazi do trudnoce. Takodje imamo jos jednu slicnu stvar, to je predmenstrualno krvarenje. Moja dr tome ne pridaje bas neki znacaj, a ja sam prokrstarila po netu i to moze biti ozbiljno i ukazivati na insuficijenciju zutog tela, tj, pada progesterona i nemogucnosti trudnoce. Meni je 21. dana progesteron bio 19, kazu, idealno, mada ko zna sta se desi kasnije u toku ciklusa sa njim. Ja sam pocela da prikupljam rezultate za hsg, ali su me pokolebale forumasice, pa cu sacekati jos neki mesec, da vidim sta je sa spermogramom mm, posto mu je nadjena aglutinacija, a takodje mislim da je bolja laparoskopija od hsg, pa cu se mislim odluciti za laparo. Jeste invazivnija, ali se sve lepo vidi, radi se pod totalnom i ako neceg ima moze odmah da se skloni, a ne da vas prvo muce na hsg, pa onda svejedno rade laparo...
U svakom slucaju, moj savet vam je da ne cekate, nego u akcju, da se vidi sta je problem!
Zelim vam sve najbolje i brzo jednog bebejca!
Majka@
Novi član
Novi član

Post od Majka@ »

I kod mene potpuno isti slucaj. Hormoni su mi OK, ali jos uvek imam predmenstrualno krvarenje koje se javilo posle "spaljivanja" ranice. Sto se tice HSG mislim da bi ipak trebalo da se ide nekim redom. Koliko sam shvatila prijateljicu koja je vec prosla kroz sve ovo, prvo se radi HSG zatim laparo.... pa sve ostalo u zavisnosti u cemu je problem .
LENA86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 07, 2009 9:53 am

Post od LENA86 »

ćao :wink:
prvi put pisem,ali sam stvarno ocajna pa ne znam sta drugo da probam:roll:
zanima me da li je neko mozda imao istih problema kao ja
imam izuzetno ceste upale jajnika-hronican oblik,ponekad cak i po 2 puta mjesecno.
terapija je uglavnom bila ista
-ciprocinal
-chymoral forte
-dovicin.
cak sam zbog toliko ispijenih antibiotika "navukla"gljivicu.
Dr mi je preporucio da probam sa vakcinama polyflamina ali ih nigdje nema,a Torlak najavljuje proizvodnju tek u sept.
ne znam sta da radim,jer od toga patim 2 god,a tek mi je 23,bojim se trajnih posledica :oops:
sta da radim? :(
Odgovori