policisticni jajnici
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 7:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
policisticni jajnici
drage dame ja imam 23 god.i imam policisticne jajnike.u braku sam i zelim da zatrudnim ali bas neide.volela bih da cujem vasa iskustva i da li je neka od vas lako zatrudnila....pozic
Ja ih imam godinama,
nisam ih nikad ni lecila niti posebno kontrolisala, jer sam uvek imala redovne cikluse, sticajem okolnosti i kad je jednom radjena hormonska slika, ispostavilo se da imam normalnu ovulaciju, sto se pokazalo i kao tacno, jer kad sam resila da ostanem u drugom stanju to se desilo vec iz drugog, treceg pokusaja, tako da tu nema pravila. Inace zatrudnela sam u 32.godini.
Najbolje da se uradi folikulometrija neki 11 dan od dana dobijanja menstruacije pa videti da li jajnici normalno vrse funkciju. Uostalom pitanje je koliko pokusavate, par meseci nije dug period.
Puno srece!
nisam ih nikad ni lecila niti posebno kontrolisala, jer sam uvek imala redovne cikluse, sticajem okolnosti i kad je jednom radjena hormonska slika, ispostavilo se da imam normalnu ovulaciju, sto se pokazalo i kao tacno, jer kad sam resila da ostanem u drugom stanju to se desilo vec iz drugog, treceg pokusaja, tako da tu nema pravila. Inace zatrudnela sam u 32.godini.
Najbolje da se uradi folikulometrija neki 11 dan od dana dobijanja menstruacije pa videti da li jajnici normalno vrse funkciju. Uostalom pitanje je koliko pokusavate, par meseci nije dug period.
Puno srece!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Hej you
Ja isto imam policisticne jajnike...redovno sam odlazila godinama na kontrole zbog toga...i nema sta mi i sa hormonima nisu ispitivali...i rekli mi da cu malo teze ostati u drugom stanju,medjutim,ja sam ostala ko od sale,hvala bogu...i cak se i moj gin. iscudio na tome...ali eto
Meni je samo ovulacija kasnije...tj.22dan ciklusa,al cim smo ga prvi put uboli...evo raste trba
Samo pozitivno,nemora 4 meseca jos nista da znaci...bez opterecenja,svrljajte po svim danima a ne samo po sredini ciklusa...mozda ti je samo pomereno...
srecno

Ja isto imam policisticne jajnike...redovno sam odlazila godinama na kontrole zbog toga...i nema sta mi i sa hormonima nisu ispitivali...i rekli mi da cu malo teze ostati u drugom stanju,medjutim,ja sam ostala ko od sale,hvala bogu...i cak se i moj gin. iscudio na tome...ali eto

Meni je samo ovulacija kasnije...tj.22dan ciklusa,al cim smo ga prvi put uboli...evo raste trba

Samo pozitivno,nemora 4 meseca jos nista da znaci...bez opterecenja,svrljajte po svim danima a ne samo po sredini ciklusa...mozda ti je samo pomereno...
srecno
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 7:29 pm
policistični jajnici
Imam 28 godina i takođe policistične jajnije i cikluse na 40 dana, a ne mogu da ostvarim trudnoću već 2 godine
. Kada sam bila mlađa, sećam se da doktori tome nisu pridavali neki poseban značaj, uvek su govorili da će se ciklusi regulisati kada rodim dete, ali pitam se kako da ga rodim kada usled policističnih jajnika i neredovnih ciklusa, zapravo i ne znam kada mi je ovulacija .... Tako da je moj savet da ne treba ignorisati takve jajnike i neredovne cikluse ...

-
- Novi član
policistični jajnici
Imam 28 godina i takođe policistične jajnije i cikluse na 40 dana, a ne mogu da ostvarim trudnoću već 2 godine
. Kada sam bila mlađa, sećam se da doktori tome nisu pridavali neki poseban značaj, uvek su govorili da će se ciklusi regulisati kada rodim dete, ali pitam se kako da ga rodim kada usled policističnih jajnika i neredovnih ciklusa, zapravo i ne znam kada mi je ovulacija .... Tako da je moj savet da ne treba ignorisati takve jajnike i neredovne cikluse ...

-
- Novi član
policistični jajnici
Pa da, tako su i meni govorili, kao radi na tome pa ćemo videti, a onda kada ništa od toga nije bilo, davali su mi clomifen da mi stimulišu ovulaciju, ali ni to nije uspelo .... Sada trenutno pauziram, pošto sam dobila posao pa čekam da me prime za stalno, a onda ću opet da se vučem po lekarima 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 16, 2009 4:13 pm
znam kako je,moj doktor mi je rekao da danas uradim test da vidim da mi nije bila ovulacija 14 dan pa da nisam trudna......uradim i nista...........a niko se nepita koliko mi patimo kada tamo ima samo 1 crta...sta mi vredi sto sada trazim po internetu neznam ni ja sta,i sto placem a znam da mi to nece pomoci......a pred suprugom nesmem ni da placem,kaze bice polako...........imam osjecaj kao da me niko ne razume,pa onda sad kad sam sama da olaksam dusu..........neznam sta da radim,sad sam se doselila u austriju i neznam ni rec nemackog,ni gde da idem kod kog doktora.........to mi samo dodatno otezava situaciju.........lepo se ja istrese,bar me vi razumete jer smo na istom..........ako bog da uspecemo i mi jednom,a ja cekam 5 mart da uradim test ako je bila ovulacija 21........mada znam da nista od toga..poz......