policisticni jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

you!
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 7:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

policisticni jajnici

Post od you! »

drage dame ja imam 23 god.i imam policisticne jajnike.u braku sam i zelim da zatrudnim ali bas neide.volela bih da cujem vasa iskustva i da li je neka od vas lako zatrudnila....pozic
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Ja ih imam godinama,

nisam ih nikad ni lecila niti posebno kontrolisala, jer sam uvek imala redovne cikluse, sticajem okolnosti i kad je jednom radjena hormonska slika, ispostavilo se da imam normalnu ovulaciju, sto se pokazalo i kao tacno, jer kad sam resila da ostanem u drugom stanju to se desilo vec iz drugog, treceg pokusaja, tako da tu nema pravila. Inace zatrudnela sam u 32.godini.

Najbolje da se uradi folikulometrija neki 11 dan od dana dobijanja menstruacije pa videti da li jajnici normalno vrse funkciju. Uostalom pitanje je koliko pokusavate, par meseci nije dug period.

Puno srece!
you!
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od you! »

pokusavamo cetiri mjeseca,znam da to nije dug period.trenutno ovaj mjesec pokusavam mjerenjem bazalne temperture,pa ako to ne uspe vidjecemo.drago mi je cuti da imate decu,sa istim problemom kao i ja,hvala puno sto ste se javili.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm

Post od LjubicaBubica »

Hej you :lol:
Ja isto imam policisticne jajnike...redovno sam odlazila godinama na kontrole zbog toga...i nema sta mi i sa hormonima nisu ispitivali...i rekli mi da cu malo teze ostati u drugom stanju,medjutim,ja sam ostala ko od sale,hvala bogu...i cak se i moj gin. iscudio na tome...ali eto :)
Meni je samo ovulacija kasnije...tj.22dan ciklusa,al cim smo ga prvi put uboli...evo raste trba :D
Samo pozitivno,nemora 4 meseca jos nista da znaci...bez opterecenja,svrljajte po svim danima a ne samo po sredini ciklusa...mozda ti je samo pomereno...
srecno
you!
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od you! »

bas mi je drago zbog tebe,jer i meni je rekao da sumi plodni dani 21 dan,jer imam svakih 35 dana.nadam se da cu i ja biti sretna kao i ti,javicu ako uspem ovaj mésec....drzite mi fige.... :wink:
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm

Post od LjubicaBubica »

Pa eto...i meni je ciklus duzi...to je to...bice sve ok,samo se opusti...i nemoj da padas u trans ako nebude prvi mesec...ali uspeces!
srecno...i cekam lepe vesti :)
you!
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od you! »

e mozda i ja budem sretna kao i ti pa ubodem iz prvog puta.......pozic :wink:
lilaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 7:54 pm

Post od lilaa »

imam 22g i imam policisticne jajnike. U braku sam malo duze od 1 god. i nemogu da zatrudnim kazu da je to stvarno tesko sa "ovim jajnicima " ako nesto saznas javi pozzz
lilaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 7:54 pm

Post od lilaa »

i ja imam razmak izmedu menstruacija po 60 dana pa i vise jeli kod tebe redovno
lavazza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 16, 2009 4:13 pm

Post od lavazza »

to sam ja you zaboravila sifru i tako.....ja imam svakih 35-36 dana,pa mi je valjda ovulacija 21 dan,ali mislim da sam ovaj mjesec imala ovulaciju 14 dan,jer sam mjerila bazalnu temperaturu........
marrina1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 7:29 pm

policistični jajnici

Post od marrina1980 »

Imam 28 godina i takođe policistične jajnije i cikluse na 40 dana, a ne mogu da ostvarim trudnoću već 2 godine :( . Kada sam bila mlađa, sećam se da doktori tome nisu pridavali neki poseban značaj, uvek su govorili da će se ciklusi regulisati kada rodim dete, ali pitam se kako da ga rodim kada usled policističnih jajnika i neredovnih ciklusa, zapravo i ne znam kada mi je ovulacija .... Tako da je moj savet da ne treba ignorisati takve jajnike i neredovne cikluse ...
marrina1980
Novi član
Novi član

policistični jajnici

Post od marrina1980 »

Imam 28 godina i takođe policistične jajnije i cikluse na 40 dana, a ne mogu da ostvarim trudnoću već 2 godine :( . Kada sam bila mlađa, sećam se da doktori tome nisu pridavali neki poseban značaj, uvek su govorili da će se ciklusi regulisati kada rodim dete, ali pitam se kako da ga rodim kada usled policističnih jajnika i neredovnih ciklusa, zapravo i ne znam kada mi je ovulacija .... Tako da je moj savet da ne treba ignorisati takve jajnike i neredovne cikluse ...
lavazza
Novi član
Novi član

Post od lavazza »

draga slazem se sa tobom,ali meni nedaju nikakve tablete da regulisem ciklus,vec da godinu dana trebam pokusavati ovako bez icega........
marrina1980
Novi član
Novi član

policistični jajnici

Post od marrina1980 »

Pa da, tako su i meni govorili, kao radi na tome pa ćemo videti, a onda kada ništa od toga nije bilo, davali su mi clomifen da mi stimulišu ovulaciju, ali ni to nije uspelo .... Sada trenutno pauziram, pošto sam dobila posao pa čekam da me prime za stalno, a onda ću opet da se vučem po lekarima :cry:
lavazza
Novi član
Novi član

Post od lavazza »

znam kako je,moj doktor mi je rekao da danas uradim test da vidim da mi nije bila ovulacija 14 dan pa da nisam trudna......uradim i nista...........a niko se nepita koliko mi patimo kada tamo ima samo 1 crta...sta mi vredi sto sada trazim po internetu neznam ni ja sta,i sto placem a znam da mi to nece pomoci......a pred suprugom nesmem ni da placem,kaze bice polako...........imam osjecaj kao da me niko ne razume,pa onda sad kad sam sama da olaksam dusu..........neznam sta da radim,sad sam se doselila u austriju i neznam ni rec nemackog,ni gde da idem kod kog doktora.........to mi samo dodatno otezava situaciju.........lepo se ja istrese,bar me vi razumete jer smo na istom..........ako bog da uspecemo i mi jednom,a ja cekam 5 mart da uradim test ako je bila ovulacija 21........mada znam da nista od toga..poz......
:(
Odgovori