policisticni jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
sanja-nebo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 2:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

policisticni jajnici

Post od sanja-nebo »

dragi moji .ja imam policisticne jajnike i ocajna sam jer zelim bebu a ne mogu ostat trudna.ko god ima tu dg nek pise .hvala :cry:
zivimo svaki sekund jer svi smo na ovom svijetu iz nekog razloga
Alis74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 3:42 pm

Policisticni jajnici

Post od Alis74 »

I ja imam policisticne jajnike. Korisila sam hormonsku terapiju godinu dana, pa sam prestala jer sam imala jake mucnine i opste stanje mi je bilo bez veze. I dalje mi je desni jajnik policistican ali sam ostala u drugom stanju. U osmoj sam nedelji i sve je ok. Vazno je da ne gubis nadu. Moras sve probati. Plodni dani nisu samo onda kako je u teoriji. Ja sam zatrudnela 6 dana posto sam mislila da je ovulacija zavrsena. Moras biti pozitivna.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav Sanja,
mislim da ces na sledecim topicima naci dosta korisnih informacija:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=pcos
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=pcos
...kako se postavlja dijagnoza policisticnih jajnika, kao i
...koji je tretman ako se (ne) zeli beba

ako posle procitanog teksta i dalje budes imala nekih pitanja/nedoumica trebalo bi da svoj problem izneses detaljno, kao sto je opisano u topiku "lepljiva-kako da postavite pitanje....." da bi dr-i mogli da ti daju sto kvalitetniji odgovor.

pozdrav i srecno, pa da ubrzo ovaj smajlic " :cry: " menjamo za ovaj - Slika

Slika , jane_doe
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

Meni je doktorka skoro postavila istu dijagnozu,ali je rekla da ne brinem posto se to dosta uspesno "leci" i u vecini slucajeva se moze ostati u drugom stanju bez nekih velikih problema. .. tako da samo nadji nekog dobrog lekara i nemoj previse da se sekiras..

Naravno tesko da ces ostati trudna bez odgovarajuce hormonske terapije
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

ja imam cesto ciste na jajnicima koje doduse same pucaju ... i jos neke probleme pa pijem hormonske tablete, za kontracepciju ali ne radi zastite... A sta znaci policisticni jajnici ? Jaoj dal ja mogu da imam bebu? Doktori me godinama kljukaju ovim tabletama da sam pocela da brinem... :(
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

policisticni jajnici nisu ciste koje same pucaju vec nezreli folikuli ..

sledeci put bolje piaj doktore da ti objasne od cega si bolesna
savrsenosmotana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 02, 2007 12:14 pm

Post od savrsenosmotana »

I meni su rekli da imam policisticne jajnike,jedan jajnik mi je dosta veci od drugog i pila sam endometril 4 mjeseca,a zatim sam presla na Yasmin.Doktorica mi je rekla da cu imati problem da zatrudnim,a druga da je sve ok samnom.Zbog toga sad idem kod nekog treceg.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

Pre 1,5 god sam bila kod jedne doktorke koja je rekla da je sve u redu sa mnom...imala je i izjave tipa "imas velike i mocne jajnike" . Ja joj kazem da imam neredovne cikluse,akne,a ona kaze da je sve to normalno..
(treba napomenuti da imam 21 god,nisam gojaznaa,nemam pojacanu maljavost)
Posle nekih godinu dana odem ja kod druge doktorke,a ona mi kaze i lepo pokaze na ultrazvuku da imam policisticne jajnike ! Kako je jedna videla,a druga nije,nije mi jasno i volela bih da mi neko odgovori :)

Sad kao terapiju pijem diane 35 i receno mi je da uradim test opterecenja na glukozu..
Odgovori