Zovem se Tamara, imam 25 godina, nisam imala porodjaje ni abortuse. Vec par godina imam policisticne jajnike. U poslednjih par meseci izrazene neredovne menstruacije. Posle izvrsenih pregleda i analiza od strane ginekologa i endokrinoga prepisana mi je terapija Diane 35. Terapiju sam otpocela prvim danom prethodne menstruacije 26.marta, i u subotu 16. marta sam zavrsila prvi ciklus. Problem je u tome sto mi se posle menstruacije javljao blagi tamni sekret i sukrvica. Po pravilu bi trebalo da sledeca menstruacija bude za 4 dana, a sam jutros dobila blago krvarenje. Kad ponovo da pocnem da pijem Diane 35 i da li su ova krvarenja izmedju menstruacija uopste uobicajena?
Molim Vas da mi u najskorije vreme odgovorite.
Srdacan pozdrav,
Tamara
Policisticni jajnici/Diane 35
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nakon zavrsetka od 21 dan koriscenja hormonalne Th, u narednih 7 dana se ocekuje pocetak menstruacije, ali da li ce to biti posle 2 ili 4 ili 6 dana, to je individualno, te cim zapocne krvarenje, koje bi moglo da bude u tom periodu i podseca na menstrualno, racuna se kao menstruacija. Medjutim to nije ni bitno za nastavak vase terapije, jer se sledeca kutija tableta zapocinje osmog dana od zavrsetka prethodne, nezavisno od dana menstrualnog krvarenja.