Molim savet,uradila sam uz dojki i u nalazu pise sledece
Obostrano u dojkama displazne promene palpatorno.Pritiskom na mamliu nema sadrzaj ali pacijentkinja daje podatqak da povremeno ima belicasti sadrzaj oko dva meseca.Dojke simetricno.Desno granivi gornjih kvadranata hipoehogena promena jasno ogranicena 4.6 mm.Levo DLK hipoehogena promena velicine 5.9 mm jasno ogranicena.Kontrola za tri meseca.Molim za savet kome da se obratim da nebih cekala tri meseca i molim vase misljenje o uz nalazu.
Zabrinuta pacijentkinja
pojava promena na dojkama
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 10:08 am
Re: pojava promena na dojkama
S obzirom da je napisano "kontrola za tri meseca", verovatno smatraju da se radi o benignim promenama koje su relativno česte među ženama raznih dobi, te ih je potrebno samo pratiti.
Da biste bili mirniji, probajte da dobijete uput za pregled kod nekog hirurga, koji se baš bavi dojkama, pitajte Vašeg izabranog lekara o tome, kao i da Vas pošalje na mamografiju, pa sa svim tim nalazima idite kod tog hirurga.
A ako imate mogućnosti, ispitajte se negde i privatno, samo se dobro raspitajte.
Sve najbolje
Da biste bili mirniji, probajte da dobijete uput za pregled kod nekog hirurga, koji se baš bavi dojkama, pitajte Vašeg izabranog lekara o tome, kao i da Vas pošalje na mamografiju, pa sa svim tim nalazima idite kod tog hirurga.
A ako imate mogućnosti, ispitajte se negde i privatno, samo se dobro raspitajte.
Sve najbolje

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 29, 2008 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zakazite privatno pregled kod dr.Inica u Medical centru, Mije Kovacevica 10.On je doktor na onkologiji, vrlo je priznat.
Moja prijateljica je otisla kod njega na pregled posle ultrazvuka, mamografije na kojima su predlagali kontrolu za 6 meseci. Imala je malu kvrzicu u korenu dojke.
On je odmah predlozio da se ona izvadi, i na zalost, pokazalo se da je maligna.Prosla je zracenje i sada je ok, a da je cekala 6 meseci, bolest bi se jos razvijala.
Zato pravac kod njega i zelim ti naravno sve najbolje!
Ne znaci da je kod tebe nesto lose, ali treba potraziti savet najboljeg.
Ja sam skoro bila na pregledu kod njega i po prvi put sam srela doktora koji u svakom smislu odaje taj utisak..
Moja prijateljica je otisla kod njega na pregled posle ultrazvuka, mamografije na kojima su predlagali kontrolu za 6 meseci. Imala je malu kvrzicu u korenu dojke.
On je odmah predlozio da se ona izvadi, i na zalost, pokazalo se da je maligna.Prosla je zracenje i sada je ok, a da je cekala 6 meseci, bolest bi se jos razvijala.
Zato pravac kod njega i zelim ti naravno sve najbolje!
Ne znaci da je kod tebe nesto lose, ali treba potraziti savet najboljeg.
Ja sam skoro bila na pregledu kod njega i po prvi put sam srela doktora koji u svakom smislu odaje taj utisak..
zivot pun srece
Meni su predlozili dr.Mariju Dincic iz klinickog Centra ali ona radi i privatno u Soldo Medicini u Genarala Horvatovica.Jel neko bio kod nje?