postovani, upravo sam se vratila iz bolnice. situacija je sledeca
ja imam 25god a moj suprug 33 i vec dve godine pokusavamo da imamo decu. bila sam kod dr zorana nikolica u loznici imala sam upaljene jajnike,pila sam prvo politrex i rapten k, zatim ciprocinal i diklofen, i onda baktrim i brufen i kada je napokon upala prosla pila sam tri meseca ciclo proginova tablete. kako opet nije doslo do zaceca muz je otisao da uradi spermogram 26.06.2008. nalaz je sledeci
broj spermatozoida 1.5x10/ml
broj spermatozoida 9.0x10/vol
progresivno pokretnih 15%
pokretnih 20%
nepokretnih 63%
normalnih formi 39%
abnormalnih formi 61%
volumen6.0ml
ph8.0
izgled zuckasto-belicast
leukocita u vidnom polju 6-10
eritrocita u vidnom polju /
ostalih celija u vidnom polju 3-6
dr nikolic nam preporuci dr savu micica u beogradu, odemo kod njega nalaz je sledeci
sp1.5ml 9x10/vol 1 5+20%
st localis penis b.o.
testis sin vol 19 dex 21 ml
epididymi sin et dx b.o.
tad mu propise nolvadex 1tbl ujutru 30 dana, proxeed plus 2x1 30 dana, vitamin e 400 po jednu dnevno tri meseca. kontrolni spermogram mu je od 20.08. do 10.09.
oboje radimo kancelarijski posao, ja nisam bolovala nista sem ospica, on je imao upalu krajnika koji su mu iyvadjeni i tad su sumljali da su zausci.
moja zadnja menstracija je bila 14.07. imam redovne cikluse na svakih 28 dana, nisam imala ranijih trudnoca.
kako nisam dobila ovaj mesec a nisam ni imala simptome vec su me grudi bolele tacnije bradavice i mokrila sam svakih sat vremena uradim baby rapid test i on je bio pozitivan, nakon par dana ponovim test opet pozitivan. u ponedeljak ujutru mi se nakon mokrenja pojavi krv, taj dan odem kod dr nikolica on mi potvrdi trudnocu od 5+2 nedelja i propise mi dabroston 3x1 tabletu, tad mi je rekao da je sa matericom sve u redu i da se ne sekiram zbog krvarenja.
sutradan dobijem klasicnu menstruaciju, javim se u svom gradu u bolnicu i oni me zadrze. na ultrazvuku mi je receno da je plod vec krenuo iz materice kanalom vani i preporucena mi je kiretaza, ja sam to odbila. sutra ujutru ponovo uz nema trudnoce cista materica nalaz sledeci
uterus u indif. polozaju, pravilnog oblika jasno ogranicen dim 82x37x52mm, miometrium homogen. u kavumu uterusa vise hiper i hipoehogenih odjeka. desni jajnik dim 33x20mm sa anehogenim poljem nepravilnog oblika dim 19mm. levi jajnik dim 33x18mm b.b. u cavumu duglasi nema slobodne tecnosti.
nalaz krvi
er 3.91
hb 123
le 9.4
tad mi je doktorica rekla da je bplod ispao i da nema potrebe za kiretazom, vise nisam pila dobroston.
kuci sam izasla sa otpusnicom na kojoj pise dijagnoza
infertilitas primaria. metrorrhagia dysphynctionalis. n92.6
pijem kapi ergotyl 3x15 i tablete orvagil 2x1
na kontrolu trebam za 3 sedmice.
tako da sam imala pobacaj ne znam zbog cega.
zanima me sta mi predlazete kakv nalaz da izvadim, da li ima veze sto se vzacece desilo samo 15 dana nakon sto muz pije tablete, da li to moze da utice na pobacaj?
inace nemam nikakve bolove, imam i dalje menstruaciju kao i svaki mesec, ni po cemu se ne razlikuje.
molim za brz odgovor jer sam sva sludjena i uopste ne znam sta mi znaci dijagnoza sa otpusnice a doktori su mi samo rekli da je bio pobacaj i da je sad sve u redu.
pobacaj
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik